Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η ΝΔ φέρνει το θέμα του ναυαγίου του Σάμινα στην Ευρωβουλή

Το θέμα του τραγικού δυστυχήματος του πλοίου “Εξπρές Σάμινα ” θα έρθει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την οποία αποδέχθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.
Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τρακατέλλης, στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ενημέρωσε τα μέλη της Κ.Ο. για το τραγικό δυστύχημα και τις έρευνες που βρισκόταν σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό των ευθυνών. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ κ. Χάνς-Γκέρτ Πέτερινγκ αφού συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων, ζήτησε από το σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Ακολούθως, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτησε την ανακοίνωση της αρμοδίας για τις μεταφορές επιτρόπου κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο στην οποία επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει το ταχύτερο δυνατόν αν υπήρξε παραβίαση των κοινοτικών κανόνων ασφαλείας ακτοπλοίας στο συγκεκριμένο ναυάγιο. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε και έγινε ομόφωνα δεκτό από την Κ.Ο. του ΕΛΚ, ότι ανάλογα με τη φύση των ευθυνών που θα προκύψουν (ανθρώπινο σφάλμα ή παραβίαση κανόνων ακτοπλοΐας) είτε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση τη Δευτέρα στην ολομέλεια, είτε να κληθεί από την πρόεδρο του Ε.Κ. κ. Νικόλ Φονταίν η αρμόδια επίτροπος κ. ντε Παλάθιο ώστε να προβεί σε ανακοίνωση προς το σώμα και να ακολουθήσει συζήτηση.
Όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΕΛΚ, οριστικές αποφάσεις επ’ αυτού θα ληφθούν το αργότερο στη Δευτέρα και αφού υπάρξει σαφέστερη εικόνα για τις ευθύνες.Μετάβαση στο περιεχόμενο