Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η νέα μείωση των συντάξεων έχει υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου – συνέντευξη στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

720 501329 dfb31280f5 818a1c0c4e5972b7Τηv ανησυχία ότι «η συμφωνία που πάει να κλείσει θα είναι απλώς ένα τσιρότο, ένα μπάλωμα για να  σπρώξουμε το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω»  εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης με τη συνέντευξη του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, την ώρα που αφήνει αιχμές ότι ο κ Τσίπρας «επιχειρεί να γραπωθεί από τα περιβόητα αντίμετρα τα οποία θα είναι επί πιστώσει  ενώ τα μέτρα για τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων θα είναι τοις μετρητοίς».

 Επίσης, ο κ Χατζηδάκης αναρωτιέται:  «Εγώ τι να πιστέψω; Τον Τσίπρα του Ιουνίου ή τον Τσίπρα του Φεβρουαρίου;»  και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «φάνηκε να είναι κοντά στις πρακτικές των μοναχών του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι». Επιπλέον,  βλέπει περαιτέρω «απαξίωση» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. « Εδώ μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας και εξαπάτησης», τονίζει εξαπολύοντας πυρά και κατά υπουργών «Δυστυχώς, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι αμετανόητοι και πιστεύουν ότι ακόμα ισχύει το δόγμα του Γκέμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό» λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείει τη θετική ψήφο της Ν.Δ σε μεταρρυθμίσεις όπως λ.χ η απελευθέρωση της ενέργειας

 Η θέση του είναι να σταματήσουμε «να δίνουμε μαθήματα πατριωτισμού ο ένας στον άλλον!  Ψηφοφόροι μας δεν είναι τα ανίψια και τα ξαδέλφια του κ. Σόι μπλε. Ψηφοφόροι μας είναι Έλληνες πολίτες».

 Ακόμα παραδέχεται ότι «γενικά όλα αυτά τα σενάρια για τις “παρενθέσεις” – δεξιές και αριστερές- ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν».  Για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι «πάντα ο λόγος τους θα έχει ειδικό βάρος».

 Όσον αφορά στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά λέει ότι «η Ν.Δ, ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθεί για συνεργασία σε όλες τις δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.  Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Η κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση έως τις 20 Μαρτίου όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, παρά τα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, κύριε αντιπρόεδρε;

Πράγματι δεσμεύτηκε ο κ.Τσίπρας. Όπως είχε δεσμευτεί τον Νοέμβριο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου. Δεν μπορώ να κάνω τον μάντη με τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ως προς την ουσία αυτό που ξέρω είναι ότι τα μέτρα που συζητούνται δεν ήταν ούτε νομοτελειακά ούτε αναπόφευκτα. Μπήκαν σε μεγάλο βαθμό στην ατζέντα, διότι η οικονομία πάει με την όπισθεν. Και σε τέτοιες περιπτώσεις η θεραπεία είναι πιο βαριά. Πληρώνουμε δυστυχώς όλοι μαζί το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόσο τα μέτρα για τη μείωση του αφορολόγητου όσο τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός κοστίζουν πανάκριβα. 

-Ο πρωθυπουργός είπε πρόσφατα στη βουλή ότι οι προβλέψεις σας έπεσαν έξω, ότι δεν ενεργοποιήθηκε ο “κόφτης” αλλά ο “δότης”, ότι έγινε σεβαστή η αρχή “ούτε ένα ευρώ λιτότητα” και ότι θα υπάρχουν αντίμετρα.

Ο πρωθυπουργός φάνηκε να είναι κοντά στις πρακτικές των μοναχών του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι. Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ήταν πιο συγκρατημένοι. Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να συσκοτίσει την πραγματικότητα ξέχασε τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις, πριν από μερικούς μήνες. Στο συνέδριο του Economist στις 23 Ιουνίου του 2016 υποστήριζε ότι «είναι απολύτως αδύνατον πρωτογενή πλεονάσματα του ύψους των 3,5% του ΑΕΠ μετά το ’18 να διατηρηθούν. Εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την οικονομία¨. Τώρα ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο! Εγώ τι να πιστέψω; Τον Τσίπρα του Ιουνίου ή τον Τσίπρα του Φεβρουαρίου; Είναι ξεκάθαρο ότι κάνει 3 πράγματα: Πρώτον, προσπαθεί κακότεχνα να κρύψει τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων που το έχει ήδη συμφωνήσει, επί της αρχής. Δεύτερον, ξεχνώντας τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις του περασμένου Ιουνίου, προσπαθεί να εξωραΐσει τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Τρίτον, επιχειρεί να γραπωθεί από τα περιβόητα αντίμετρα τα οποία θα είναι επί πιστώσει, ενώ τα μέτρα για τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων θα είναι τοις μετρητοίς. Τα δυσάρεστα μέτρα, δηλαδή, θα ισχύσουν αμέσως ενώ τα όποια «αντίμετρα» μπορούν να προκύψουν αν και εφόσον η χώρα υπερβεί το 3,5% πλεόνασμα και για το ποσό του υπερπλεονάσματος που θα δημιουργηθεί. Όταν λοιπόν έχεις επιβάλει πρόσθετα μέτρα 3,6 δις και έχεις ξεζουμίσει τους πολίτες για ποια αντίμετρα συζητάμε;

-Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για στάση “αντιπατριωτική” ότι δεν έβαλε πλάτη στο Βερολίνο.

Όσο μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στη ρητορική και τα έργα του κ. Τσίπρα τόσο επιτίθεται στη ΝΔ. Και, δυστυχώς, τελευταία -επειδή προφανώς βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση – καταφεύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν ούτε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ούτε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Η ΝΔ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν. Και καλό είναι, επιτέλους, να σταματήσουμε να δίνουμε μαθήματα πατριωτισμού ο ένας στον άλλον ! Αυτή είναι μια ξεπερασμένη, παλαιοκομματική λογική που την έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτός ο τόπος με διχασμούς και εμφυλίους. Αρκετά πια! Όλοι είμαστε Έλληνες και θέλουμε το καλό αυτού του τόπου και των οικογενειών μας που ζούνε εδώ. Και να σας το πω και αλλιώς: Εμάς ψηφοφόροι μας δεν είναι ανίψια και τα ξαδέλφια του κ. Σόιμπλε. Ψηφοφόροι μας είναι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με βάση τις δημοσκοπήσεις, είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. 

Εμείς δεν λέμε άλλα μέσα και άλλα έξω από τη χώρα. Ο Κυριάκος είχε την ευκαιρία να πει στην κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε ότι οι δανειστές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Η επίσκεψη, λοιπόν, του κ. Μητσοτάκη εξ αντικειμένου στηρίζει την εθνική προσπάθεια. Μακάρι να έκανε το ίδιο και ο κ. Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

-Ο υπουργός Μεταφορών κ.Σπίρτζης είπε ότι μπορεί να δώσουν και την 14η σύνταξη.

Τι να σχολιάσω τώρα; Ακραίος λαϊκισμός! Δυστυχώς ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι αμετανόητοι και πιστεύουν ότι ακόμα ισχύει το δόγμα του Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό. 

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. 

-Θεωρείτε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος δεν είναι στην ίδια γραμμή με το Μαξίμου;

Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται. Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια. Παρατηρώ πάντως ότι τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Χουλιαράκης έχουν μια ρητορική διαφορετική από αυτή του κ. Τσίπρα και πολλών ά&la

Μετάβαση στο περιεχόμενο