Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Η συμφωνία δε θα είναι άνθος! Μνημόνιο θα είναι!” – Σημεία τοποθέτησης του Κωστή Χατζηδάκη στο «Πρωινό ΑΝΤ1»,στο Γιώργο Παπαδάκη

kx_ant1_papadakis_11_6_2015

Η συμφωνία, στην οποία μάλλον θα καταλήξουμε, δεν θα είναι κανένα άνθος του παραδείσου, μνημόνιο θα είναι! Και σας το βαφτίσουν όπως θέλουν. Εν πάση περιπτώσει, η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τους κανόνες της λογικής, ούτε από τους κανόνες της αριθμητικής.

 

kx_ant1_papadakis_11_6_2015Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησής του είναι:

Για την πιθανή συμφωνία με τους δανειστές

– Νομίζω, χωρίς να στοιχηματίζω, ότι πάμε για συμφωνία. Η κυβέρνηση θα κάνει την τρίχα τριχιά θα πανηγυρίσει γιατί δεν θα έχουμε περικοπή του ΕΚΑΣ και αύξηση φόρων στην ενέργεια  –αυτά που καθόλου τυχαία έχει αναφέρει ο Κ. Τσίπρας  κατ΄ επανάληψη. Στην συνέχεια, θα πάνε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι «ματώσαμε», «σκίσαμε τα πουκάμισά μας», κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ελάτε, λοιπόν, τώρα, κύριοι της  Αριστερής Πλατφόρμας  και των διαφόρων συνιστωσών, να  ψηφίσετε!

– Βεβαίως κάτω από αυτήν τη θριαμβολογία θα υπάρχει η αύξηση της ειδικής εισφοράς, η αύξηση του ΦΠΑ, δηλαδή οριζόντιων φόρων, κ.ο.κ.  Αυτό που θα υιοθετηθεί θα είναι, σίγουρα,  κάτι πιο επώδυνο από την αρχική πρόταση των 47 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης.

– Η συμφωνία, στην οποία μάλλον θα καταλήξουμε, δεν θα είναι κανένα άνθος του παραδείσου, μνημόνιο θα είναι! Και σας το βαφτίσουν όπως θέλουν. Εν πάση περιπτώσει, η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τους κανόνες της λογικής, ούτε από τους κανόνες της αριθμητικής.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχέσεις του

– Δεν  μπορεί η Ελλάδα να κυβερνηθεί με τα  ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι όμηρος της προεκλογικής δημαγωγίας του. Δεν τον έβαλε κανείς να υπόσχεται ότι θα έχουμε 12 χιλιάδες αφορολόγητο, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ,  ότι θα δώσει την 13η σύνταξη  κ.ο.κ.

– Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα.  Με το «λεφτά υπάρχουν στο τετράγωνο» χάνουμε τον λογαριασμό. Δεν κυβερνάται ο τόπος με μύθους και ψευδαισθήσεις. Θα χάσουμε την δεκαετία και μπορεί ο κόσμος να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει στο ΚΚΕ  και στη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό χρειάζεται η γλώσσα της ευθύνης.

– Το ερώτημα και για τον κόσμο είναι: θέλουμε να έχουμε κάποιους πολιτικούς που πριν από τις εκλογές λένε τα ίδια με αυτά που λένε και μετά τις εκλογές; Ή θέλουμε να έχουμε κάποιους πολιτικούς που υπόσχονται και ποτάμια και γεφύρια και μετά όλα αυτά τα λουζόμαστε;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη λογική να πάρει χρήματα χωρίς μνημόνιο. Όμως αυτό δεν υπάρχει ούτε σ’  άλλο πλανήτη.  Έτσι μπλόκαρε η διαπραγμάτευση για τόσους μήνες και η οικονομία μας επέστρεψε στην ύφεση. Τώρα έρχονται στα λόγια μας και παραδέχονται ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Όσα έλεγαν προεκλογικά ήταν ψεύδη ήταν δημαγωγία. Αλλά δεν μπορεί να γίνουμε όλοι Λωτοφάγοι! Να ξεχάσουμε… Τώρα ο κόσμος θα καταλάβει ότι το τρισκατάρατο email Χαρδούβελη είναι πολύ ήπιο σε σχέση με τη συμφωνία που θα έρθει.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο