Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ημερίδα με θέμα: “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ” με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Σταύρου Αρναουτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Γιώργου Χατζημαρκάκη

Ημερίδα με θέμα: “Τουρισμός και Υγεία-Ευρωπαϊκές Προοπτικές” διοργανώνουν οι ευρωβουλευτές Κωστής Χατζηδάκης (Ν.Δ.),
Σταύρος Αρναουτάκης (ΠΑ.ΣΟ.Κ) και Γιώργος Χατζημαρκάκης (Φιλελεύθεροι της Γερμανίας) το Σάββατο 8 Απριλίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στην εκδήλωση, βασικός ομιλητής θα είναι ο Μάρκος Κυπριανού, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή. Την ημερίδα θα συντονίζει ο Δημοσιογράφος του Κρήτη TV Γιώργος Παπαδάκης.


Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των φορέων και η ευαισθητοποίηση των αρχών και των πολιτών, αλλά και όσων προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες για τις δυνατότητες που υπάρχουν εάν συνδυαστούν ο τουρισμός με τις υπηρεσίες υγείας. Τόσο στην Κρήτη, από την οποία προέρχονται οι τρείς Ευρωβουλευτές, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο ο τουρισμός εάν οι ξενοδοχειακές μονάδες μόνες τους η σε συνδυασμό με φορείς του χώρου της υγείας προσανατολιστούν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν προχωρήσει περισσότερο από την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κκ. Χατζηδάκης, Αρναουτάκης, και Χατζημαρκάκης θεωρούν ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα μπορούν να συνδυαστούν με τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα (έμφαση στην υγεία, την σωματική άσκηση, την ποιότητα ζωής κλπ) έτσι ώστε να προωθηθεί ο ποιοτικός τουρισμός και βέβαια να αυξηθεί το εισόδημα των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο