ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤHΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ «ΝΕΤ ΤV»: «ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΣΤHΝ  ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ «ΝΕΤ ΤV»: «ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ»
ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2008
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Α. ΚΑΡΥΤΣΗΣ
Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Θα μπορούσα να σας πω, ότι απόψε έχω απέναντί μου έναν νέο πολιτικό, αν χώριζα το νέος από πολιτικός, κρατούσα το νέος και το πολιτικός το πήγαινα αλλού.
Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη τρεις θητείες στην Ευρωβουλή. Θα μπορούσα να αποκαλύψω και την ηλικία σας, κ. Υπουργέ, γιατί είσαστε σε μια ηλικία που λέγεται η ηλικία σας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 43.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: 43.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τρεις θητείες στην Ευρωβουλή και μερικούς μήνες στη Βουλή, ε;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και μερικούς μήνες στη Βουλή και μερικούς μήνες στο Υπουργείο σας. Ελπίζω, ότι όταν θα τελειώσει η θητεία σας να υπάρχει το Υπουργείο σας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Διότι σας παίρνουν τον ΟΤΕ, σας παίρνουν το Ταμιευτήριο, σας παίρνουν την Ολυμπιακή τι θα σας αφήσουν;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι Υπουργοί δεν έχουν δύναμη ανάλογα με το πόσες πολλές υπηρεσίες υπάγονται σ’ αυτούς. Η δύναμη των Υπουργών συνίσταται στο να συμβάλουν οι ίδιοι στο να προχωρούν μερικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σωστό είναι αυτό που λέτε.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να έχω πολλούς Οργανισμούς στο Υπουργείο …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε μπόλικους, έχετε τις ΔΕΚΟ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω το Υπουργείο Μεταφορών να είναι, αν θέλετε, στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων που κάνει η Κυβέρνηση.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε μερικούς Οργανισμούς, όπως τον ΟΣΕ, που είναι τα τρένα που φύγανε, αλλά θα σας τα πω με τη σειρά.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ευχαρίστως.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα αρχίσω μαζί σας από το να με ενημερώσετε σήμερα, να μου κάνετε ρεπορτάζ, να έρθετε στη θέση μου και να μου πείτε, τι έγινε στη διυπουργική για τον ΟΤΕ, μια που δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα ήθελα και εσείς να έρθετε στη θέση μου για να καταλάβετε, ότι δεν μπορώ …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ θα το ήθελα, ειλικρινά σας το λέω.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το φαντάζομαι. Να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να σας τα πω όλα, με την έννοια, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και δεν είναι και σκόπιμο και δεοντολογικό να αρχίσουμε να κάνουμε φύλλο και φτερό κάποιους όρους συμφωνίας, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να σας πω όσα περισσότερα μπορώ.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είναι αυτό που σας κατηγορεί και η αντιπολίτευση πρέπει να σας πω, ότι αναγκάζονται να κάνουν εικοτολογίες και δεν έχουν, υπάρχει ένα κενό ενημέρωσης.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν θα πω ότι με στεναχωρεί γιατί η αντιπολίτευση …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν φοβόσαστε ότι θα δεχτείτε πυραύλους ως το τέλος, γι’ αυτό.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα το δεχτούμε. Εκεί είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε. Ξέρετε, εδώ έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, συμβαίνει το εξής στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα εκείνο το οποίο ακολουθεί το δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής, δεν κάνουμε πράγματα, αυτά που κάνουμε και τα θεωρούμε μεταρρυθμίσεις και είναι πράγματι, είναι κοινό κτήμα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι στην Αριστερά, το Συνασπισμό και το ΚΚΕ που έχουν ένα μοντέλο που έχει καταρρεύσει οπουδήποτε έχει εφαρμοστεί και τελειώνω. Και το ΠΑΣΟΚ το οποίο όταν είναι στην Κυβέρνηση κάνει κάποια πράγματα προσπαθώντας να μιμηθεί εμάς με κακότεχνο τρόπο και όταν είναι στην αντιπολίτευση θυμάται …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι μην το λέτε έτσι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ότι δήθεν είναι Σοσιαλιστικό Κόμμα και μάλιστα ηρωικό.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μου έχετε απαντήσει ακόμη στο ερώτημά μου και το ερώτημά μου ήταν σαφές, τι έγινε σήμερα στη Διυπουργική;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στη Διυπουργική ενημερώθηκαν οι δύο συνάδελφοι, ο κ. Φώλιας και η κα Πετραλιά, για τις διαπραγματεύσεις που έχουμε κάνει εμείς, ο κ. Αλογοσκούφης που είναι κατά βάση αρμόδιος και εγώ ως Υπουργός Μεταφορών παρακολουθώ και συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Που σημαίνει για να είναι η κα Πετραλιά, σημαίνει ότι έχουμε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά. Και για να είναι ο κ. Φώλιας σημαίνει να δούμε πόσο θα έχει λόγο η Ελλάδα στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΤΕ. Αλλιώς δεν μπορώ να το καταλάβω.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και αυτά, αλλά θα μπορείτε να το καταλάβετε και με άλλο τρόπο. Η διυπουργική Επιτροπή των αποκρατικοποιήσεων έχει συγκεκριμένη σύνθεση. Είναι ο Υπουργός Οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο Υπουργός Απασχόλησης και ο Υπουργός Μεταφορών. Επομένως αυτή ήταν η σύνθεση. Βεβαίως συζητήσαμε και τέτοια θέματα σαν κι αυτά που προαναφέρατε, προφανώς γιατί η προσπάθεια για τη συμφωνία μετόχων στον ΟΤΕ που θα οδηγήσει σ’ αυτό το ισορροπημένο αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε να οδηγήσει, έχει πολλούς παράγοντες.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα. Να υπολογίζω, λοιπόν, ότι ένας από τους παράγοντες είναι η τιμή της μετοχής, γύρω στα 28,50 €.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν θα σας πω. Αλλά η προσπάθεια που κάνουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε είναι να είναι παραπάνω από την τιμή που εισέπραξε ή μη, η οποία ήδη ήταν αρκετά παραπάνω από την χρηματιστηριακή αξίας.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε, άκουσα τον κ. Αλογοσκούφη με μεγάλη προσοχή να λέει, ότι εις βάθος χρόνου θα μας δίνουν 5%. Πώς εγώ πίστευα ως τώρα …
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είπε έτσι. Επειδή πριν έρθω εδώ …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα με διορθώστε. Είπε ότι μπορεί να μειωθεί το ποσοστό μέχρι 5%.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είπε, ότι ακόμα και αν ενδεχομένως πήγαινε το δημόσιο μέχρι και 5%, δεν είναι η πρόθεσή μας …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν ήταν σαφές το κείμενο αυτό που λέτε τώρα, που διευκρινίζετε. Πέστε, λοιπόν.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ακόμα και αν, και σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε δικαιώματα βέτο για κάποια σημαντικά θέματα εθνικής σημασίας, που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, που έχουν να κάνουν με αγορές, πωλήσεις, αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, όλα αυτά που σήμερα περιλαμβάνονται στο άρθρο 10 του τελευταίου νόμου που πέρασε τις τροπολογίες για τον ΟΤΕ.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πώς συμβαίνει και έχουμε τόσες πολλές παρανοήσεις, η κα Κατσέλη παρανοήθηκε απ’ ότι κατάλαβα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η κα Κατσέλη δεν είμαι εγώ αρμόδιος να την ερμηνεύσω, νομίζω ότι ακόμα και οι εφημερίδες του δικού της χώρου τοποθετήθηκαν στο θέμα και γράψανε ότι μπλέξανε οι γραμμές μας αναφερόμενοι το ότι μπλέξανε οι γραμμές του ΠΑΣΟΚ.
Είναι προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόβλημα, το οποίο κι εγώ επιχείρησα προηγουμένως να περιγράψω λέγοντας, ότι κάθε φορά αλλάζει θέση ανάλογα με το αν είναι στην Κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν προβλήματα συντονισμού και ως αντιπολίτευση.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου βλέπω με μεγάλη μου χαρά, ότι είσαστε πρόθυμος να απαντάτε για το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι για της Κυβερνήσεως.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας απαντήσω και για της Κυβέρνησης. Είμαι ειλικρινής όμως, ότι ακριβώς επειδή συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να σας τα πω όλα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε. Θα πέσει όμως τόσο χαμηλά το ποσοστό; Άμα πέσει τόσο χαμηλά το ποσοστό δεν θα μπορούμε να λέμε ούτε το όνομά μας μέσα στον ΟΤΕ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι δεν θα πέσει τόσο χαμηλά το ποσοστό. Επαναλαμβάνω όμως ότι ακόμα και αν πέσει θεωρητικά το ποσοστό σε ένα τέτοιο αριθμό που είπατε προηγουμένως εσείς, ακόμα και τότε θα είναι διασφαλισμένα τα συμφέροντα …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πώς είναι δυνατόν;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας το πω αλλιώς όμως.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μπορούμε να μιλάμε για συνδιοίκηση με 5%;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Για να το πάρουμε από την πλευρά αυτή …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μιλάμε για συνδιοίκηση;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με το 5%;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, μα δεν θα πάμε στο 5%.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πού λέει ο λόγος. Και με το 10% και με το 15%.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η προσπάθεια που κάνουμε και πιστεύω ότι αυτό θα είναι τελικά η συμφωνία σε α΄ φάση είναι να έχουμε 25% και μία μετοχή εμείς, 25% και μία μετοχή η DEUTSCHE TELEΚOM. Δηλαδή θα ξεκινήσουμε από μια απόλυτη ισορροπία.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ισομέρεια, μάλιστα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλά ακόμα και αν θέλετε και παρακάτω να πέσει το ποσοστό του δημοσίου, διότι για κάποιο λόγο αποφασίσει να πουλήσει κάποιο άλλο πακέτο -δεν θα σας πω μέχρι πιο ποσοστό, αλλά δεν κουβεντιάζουμε γι’ αυτό το ποσοστό που είπατε εσείς- και παρακάτω να πέσει το ποσοστό όσον αφορά τη διοίκηση δεν θα αλλάξουν πράγματα ως προς το μοντέλο διοίκησης, ακόμα και αν έχει ένα ποσοστό παραπάνω η DEUTSCHE TELEΚOM και χαμηλότερο το δημόσιο, μέχρι ενός ορίου. Αλλά δεν μπορώ να σας πω δημόσια τα όρια.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ δεν μ’ αρέσει η λέξη ξεπούλημα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, δεν μ’ αρέσει η λέξη γενικά ξεπούλημα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να ξεπουλήσει οτιδήποτε. Όμως θέλω να γυρίσω στο πρόγραμμά σας και να σας πω, ότι προεκλογικά μιλάγατε για στρατηγικό εταίρο. Και αναρωτιέμαι αν επιμένετε σ’ αυτό, ότι είναι στρατηγικός εταίρος η DEUTSCHE TELEΚOM αυτή τη στιγμή;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επιμένω. Και να σας πω γιατί. Γιατί η συμφωνία στην πραγματικότητα θα προβλέπει όταν υπογραφή, ότι το καθημερινό management θα ανήκει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος θα προτείνεται από την πλευρά της DEUTSCHE TELEΚOM, αλλά θα είναι και της δικής μας αποδοχής και εν πάση περιπτώσει θα πρόκειται για έναν Έλληνα έτσι …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, καταλαβαίνω ότι συζητιούνται δύο ονόματα για την ώρα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην αρχή δεν πρόκειται να αλλάξει ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ο υπάρχων;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον, δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σωστά δεν μπορείτε να δεσμευτείτε. Ένα μεταβατικό στάδιο είναι το αντιλαμβάνομαι πλήρως.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Νομίζω, ότι είναι ένα πετυχημένος Manager και θα παραμείνει. Από εκεί και πέρα, σας είπα, ο Πρόεδρος θα είναι της δικής μας επιλογής, θα υπάρχει η ισορροπία στο διοικητικό Συμβούλιο. Και για κρίσιμα θέματα τα οποία κάποια απ’ αυτά σας προσδιόρισα, αλλά είναι πάρα πολλά, θα υπάρχει βέτο από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης.
Επομένως πρόκειται για ένα πάρα πολύ ισορροπημένο σχήμα. Να σας πω και κάτι άλλο;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι, να σας πω κάτι άλλο εγώ. Θα βάλετε βέτο και στα τιμολόγια;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στα τιμολόγια κα Παναγιωταρέα, να ξεκαθαρίσουμε, γιατί υπάρχει μία σύγχυση. Τόσο σ’ εμάς, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία, ένας συγκεκριμένος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος εφαρμόζεται και από τον οποίον δεν μπορεί να ξεφύγουμε, που λέει το εξής.
Υπάρχει η αγορά τηλεπικοινωνιών, είναι απελευθερωμένη. Επειδή όμως είναι λίγες οι εταιρείες υπάρχουν ειδικοί ρυθμιστές. Δεν είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι οι εθνικοί ρυθμιστές, που στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου.
Αυτή η Επιτροπή είναι αυτή που έχει και το τελικό κλειδί και που μπορεί να επιβάλει στις εταιρείες να χαμηλώσουν ή να ψηλώσουν αν θέλετε τις τιμές τους παρά τη δική τους τιμολογιακή πολιτική.
Αυτό συμβαίνει και σήμερα και προφανώς – προφανέστατα η Επιτροπή αυτή που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει την τελική ευθύνη. Και σήμερα ακόμα αν έχετε δει τους τελευταίους μήνες και χρόνια υπάρχουν πολλές φορές κάποιες διενέξεις -εντός ή εκτός εισαγωγικών- μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ακριβώς γιατί υπάρχει η διαφωνία ως προς την τιμολογιακή πολιτική.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πέστε μου, όταν δύο μέρη συμφωνούν σε κάτι, φαντάζομαι ότι σας έχει φέρει η DEUTSCHE TELEΚOM ένα σχέδιο για το πώς θα αναπτυχθεί ο ΟΤΕ στα επόμενα χρόνια, γιατί δεν πάμε με τη βάρκα αρμενίζοντας και ό,τι βγάλει το κύμα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι, θα σας πω. Δέχονται το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει συντάξει ο κ. Βουρλούμης, τους εκφράζει …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Α, το ήδη υπάρχον.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και γι’ αυτό βλέπουν και θετικά τον κ. Βουρλούμη. Έχουν εμπειρία και μπορούν να εκτιμήσουν ποιοι είναι οι καλοί managers και ποιοι δεν είναι, ποιες είναι οι σοβαρές προσπάθειες και ποιες δεν είναι. Έχουν παράδοση εταιρείας για πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι κάποιο μικρό μαγαζάκι με το οποίο αποφασίσαμε να συνεταιριστούμε, είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός και ο ΟΤΕ, να γίνει σαφές αυτό, την επομένη ημέρα θα είναι ο δικός μας ο ΟΤΕ, η Ελληνική Εταιρεία μέρος του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό, στα δικά μου μάτια …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δύο πράγματα έχω να παρατηρήσω, αφού το παίρνετε έτσι, δεν τους χρειαζόμαστε, αφού δεν έχουν σχέδιο και πλάνα ανάπτυξης, τι τους χρειαζόμαστε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω, είναι εύλογη η παρατήρησή σας.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η μία είναι αυτή η παρατήρηση που έχω να κάνω.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να σας απαντήσω σ’ αυτή την παρατήρηση;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Παρακαλώ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τους χρειαζόμαστε, διότι παρά το ότι ο ΟΤΕ έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια η αγορά των Τηλεπικοινωνιών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, υπάρχουν συγχωνεύσεις, υπάρχουν μεταβολές συνεχείς και ο ΟΤΕ για να αντέξει, θα πρέπει να μπει σε ένα πολύ μεγάλο και ισχυρό πλοίο. Και τέτοιο πλοίο μπορεί να είναι το πλοίο της DEUTSCHE TELEΚOM.
Παράλληλα όμως μπορεί η DEUTSCHE TELEΚOM να φέρει τεχνογνωσία, να βοηθήσει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ και να κάνει τον ΟΤΕ ακόμα πιο φιλικό στους καταναλωτές. Γιατί κάποιος πρέπει να τους σκεφτεί και αυτούς.
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις δημόσιες και μη, υπάρχουν για να παρέχουν υπηρεσίες. Πόσες φορές γκρινιάζουμε ακόμα και σήμερα για τον ΟΤΕ, για τις καθυστερήσεις, για διάφορα πράγματα. Βεβαίως υπάρχει πρόοδος …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, θα σας τα πω μετά σχετικά με τις υπηρεσίες, αλλά θέλω …
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επειδή μου τα λένε και άλλες φορές, εγώ τα συνδέω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί τα θυμόμαστε όποτε μας βολεύει. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αποκρατικοποίησης γιατί πάνε κακά οι δημόσιες επιχειρήσεις και όποτε υπάρχει τα ξεχνάμε όλα αυτά.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σήμερα όμως θέλω να σας πω, ότι ο ΟΤΕ δεν πήγαινε άσχημα. Είπατε για να είναι εταίρος κλπ., ο ΟΤΕ έτσι ή αλλιώς ήταν για μας ένα διπλωματικό εργαλείο πάρα πολύ σημαντικό για τη θέση μας στα Βαλκάνια με παρουσία στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Ρουμανία. Επομένως τι μου προσθέτετε μ’ αυτό που μου λέτε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα θα εξακολουθήσουμε να την έχουμε, δεν θα την χάσουμε. Δηλαδή …
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Γιατί πρέπει να το μοιραστούμε με τους Γερμανούς δεν καταλαβαίνω;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα γιατί σε λίγο καιρό ακόμα και οι επενδύσεις που έχουμε στα Βαλκάνια με τις αγορές που γίνονται, σας είπα, τις συγχωνεύσεις, τις αλλαγές στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών θα μπορούσαν ακόμα και αυτές να κινδυνεύσουν. Θα μπορούσε κάποια στιγμή ο ΟΤΕ και στα Βαλκάνια να βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα, το αντιλαμβάνομαι τι λέτε.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι δεδομένα τα πράγματα, ό,τι έχουμε εμείς τα κρατάμε και δεν αλλάζει.
Από κει και πέρα ο ΟΤΕ έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει εκσυγχρονισθεί, μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και να εκσυγχρονισθεί ακόμα περισσότερο  και αυτή είναι η επιδίωξή μας.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με τους υπαλλήλους τι θα κάνετε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα εξακολουθήσει να ισχύει ο ελληνικό νόμος, ο κανονισμός του προσωπικού του ΟΤΕ έχει περάσει από τη Βουλή, θα εξακολουθήσει να ισχύει και για όλα τα μείζονα θέματα θα υπάρχει διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση. Να πω και κάτι: Ξέρετε, και στη Γερμανία και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά αυτές οι χώρες είναι τα βασικά παραδείγματα, υπάρχει παράδοση διαβούλευσης και καλής αν θέλετε συμπεριφοράς του management απέναντι στους εργαζομένους.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άμα σας πω ότι αυτή η διαβούλευση ξεκινά απ’ το Μεταξά; Για να μην το πάτε στην Ευρώπη, σας το λέω για να μη νομίζετε ότι βρήκαμε την πυρίτιδα..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να σας το αλλιώς. Ας πούμε ότι είστε εργαζόμενη στον ΟΤΕ εσείς. Θα αισθανόσασταν πιο ευτυχής μ’ ένα fund μέσα στον Οργανισμό απ’ ό,τι με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό; Εγώ αν ήμουν εργαζόμενος θα αισθανόμουν πάντως πιο σίγουρος…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπήρχε εγγύηση του Δημοσίου, μη μου το λέτε έτσι..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα γιατί το λέτε;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα γιατί είναι αλήθεια.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σας είπα, ο νόμος θα ισχύσει, η εργασιακή νομοθεσία προφανώς της Ελλάδας αυτονόητα θα ισχύσει και οι εργαζόμενοι μόνο καλύτερες μέρες έχουν να περιμένουν. Συμμετέχοντας οι εργαζόμενοι σ’ έναν Οργανισμό ο οποίος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και που έρχεται ο μεγαλύτερος επενδυτής κι ο πιο αξιόπιστος ο οποίος υπάρχει αυτή την ώρα στην Ευρώπη.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Να δούμε τι είπαν οι συνδικαλιστές, για να δούμε πόσο ευτυχείς είναι..
Προβολή ρεπορτάζ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η είσοδος της DEUTSCHE TELEΚOM στον ΟΤΕ και η εκχώρηση του management βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζομένους στον Οργανισμό,  που έχουν ήδη ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ κ. Κούτρας:
κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Ο ΟΤΕ πρέπει να έχει ελληνικό management. Το ελληνικό management είναι αυτό που έχει φέρει τον ΟΤΕ στο σημείο αυτό που έχει έρθει, δηλαδή να είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παράλληλα πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές.
κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Σε βάθος χρόνου η DEUTSCHE TELEΚOM θα κατέχει τις τηλεπικοινωνίες από την Βόρεια Θάλασσα μέχρι και τη Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, καμία Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δεν θα μπορεί να διαμορφώνει ποσοστρεφείς τιμές, θα είναι ένα ευρωπαϊκό μονοπώλιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει όμως άλλη εναλλακτική λύση ανάπτυξης του ΟΤΕ;
κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Εμείς υποστηρίζουμε, εμείς επιμένουμε και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, το αποδείξαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το να έχουμε μια εταιρεία αυτού του μεγέθους, αυτού του βεληνεκούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο ΟΤΕ να παραδοθεί σε ξένους επενδυτές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την πλευρά των εργαζομένων εκκρεμούν τα εξής ρωτήματα:
κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Υπουργέ, τα δυο τελευταία χρόνια είχαμε δυο νόμους όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση του Οργανισμού, της επιχείρησης. Ο ένας επέτρεπε να μπουν μέσα επενδυτές κι ο άλλος αποτρέπει να μπουν μέσα επενδυτές. Θεωρείτε αυτό ότι είναι τηλεπικοινωνιακή πολιτική; Είστε ευχαριστημένος; Οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Μετέχουν όμως άτομα τα οποία είναι και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΙG.  Τι έχετε να πείτε γι αυτό; Υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ δε θα πω τίποτα, θα περιμένω ν’ απαντήσετε στον κ. Κούτρα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα ξεκινήσω απ’ το τελευταίο.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Την εσωτερική πληροφόρηση, που είναι και θέμα ήθους.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αναφέρεται, μου  το έχουν πει κατ’ ιδίαν, σ’ ένα συγκεκριμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο ήταν τα τελευταία 10 χρόνια στον ΟΤΕ απ’ όσο τουλάχιστον έχω ελέγξει εγώ.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εννοείτε πριν εμφανιστεί ο κ. Βγενόπουλος..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και πάντως εμείς από την αρχή, μια και λέγονται όλα αυτά για τη MIG, εγώ ξέρετε τον κ. Βγενόπουλο τον έχω δει μια φορά στη ζωή μου, όταν τον είδαμε μαζί με τον κ. Αλογοσκούφη και του είπαμε ότι «μέχρι εδώ». Από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει, και ο κ. Αλογοσκούφης και εγώ ότι δεν θέλουμε κάποιο fund μέσα στον Οργανισμό, να έχει αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο που ήθελε ο κ. Βγενόπουλος..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μας διέψευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα για τον κ. Βγενόπουλο ή κάνω λάθος; Για το 20% του πλαφόν που είπατε.. Εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τρεις θητείες.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ακόμα και αν δεχθούμε αυτό το οποίο λέτε, το βέβαιοι είναι ότι ο νόμος λειτούργησε..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τι να το δεχθείτε; Έτσι είναι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο νόμος λειτούργησε και εξανάγκασε τον κ. Βγενόπουλο να πουλήσει και επίσης απ’ αυτά που σας είπα προηγουμένως, συνάγεται ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να δεχθούν ουσιώδεις ρυθμίσεις αυτού του νόμου. Δηλαδή ακόμα και αν τελικώς υποτεθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμείνει και ακόμα και αν τελικώς οδηγηθούμε θεωρητικά σε μια τροποποίηση του νόμου, στη συμφωνία μετόχων τα βασικά σημεία της διατάξεως αυτής που λειτούργησε, σας είπα, και οδήγησε τον κ. Βγενόπουλο εκεί που τον οδήγησε, θα υπάρχουν.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μπορείτε να με εξαναγκάσετε κι εμένα να έχω υπερκέρδη σας παρακαλώ; Γιατί αυτό μου λέτε. Τον εξαναγκάσετε να έχει υπερκέρδη. Καταπληκτικό..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ήθελε, απ’ ό,τι εμείς εικάζαμε, να έχει έναν πολύ ευρύτερο ρόλο. Και εδώ θέλω να πάω και να το συνδέσω και μ’ αυτά που είπε ο κ. Κούτρας: Ας υποθέσουμε ότι δεν κάνουμε τίποτα και λέμε, καλά είμαστε εδώ που καθόμαστε. Τι μπορεί να συμβεί σήμερα, ή τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε και το Δημόσιο το 33% ή 34%, πόσο είχε, επί ΠΑΣΟΚ, το 34% που είχε επί ΠΑΣΟΚ: Μπορεί ο κ. Βγενόπουλος ακόμα και με το νόμο αυτό να βγει ακόμα έναν κ. Βγενόπουλο και να βρουν κι ένα fund που έχει 10% και μια μετοχή, οι τρεις αυτοί παίρνουν το 51% ή αν θέλετε μιλάει ο κ. Βγενόπουλος με κάποιους μετόχους και μαζεύει από την αγορά και το ελληνικό Δημόσιο, επαναλαμβάνω, και με το ΠΑΣΟΚ και με το καθεστώς που είχαμε επί ΠΑΣΟΚ χάνει το management, χάνει τα πάντα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Καλά Υπουργέ μου, χρειαζόταν ένας Βγενόπουλος για να βρεθεί ένας εταίρος όπως είναι η DEUTSCHE TELEΚOM; Χάθηκε η Ελλάδα; Δεν έχει αξιοπιστία η Ελλάδα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω: Το 2006 είχε γίνει μια προσπάθεια και προς την πλευρά των Γερμανών και προς την πλευρά των Ισπανών. Τότε λόγω των καταστάσεων που επικρατούσαν στην αγορά, δεν υπήρξε τελικά ενδιαφέρον και το πράγμα δεν προχώρησε. Τώρα προχωρεί και εμείς, όντας ένα κεντροδεξιό κόμμα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουμε αυτή τη θέση. Το αντίθετο, θεωρούμε όπως σας είπα προηγουμένως ότι εκσυγχρονίζει τον Οργανισμό και θεωρούμε ότι κάνουμε πράγματα τα οποία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτονόητα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πριν από πολλά χρόνια.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, και τώρα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι, έχουν γίνει πριν πολλά χρόνια.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην Ουγγαρία υπάρχει σοσιαλιστική κυβέρνηση που συμμετέχει μαζί με τον κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή.  Κατά σύμπτωση είναι η ίδια εταιρεία, η DEUTSCHE TELEΚOM έχει αν δεν απατώμαι το 60% του Οργανισμού και προφανώς και το management.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Νομίζω συμφωνώ μαζί σας, η  DEUTSCHE TELEΚOM θα γίνει το μονοπώλιο της Ευρώπης. Συμφωνώ μαζί σας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, ακούστε, είναι ένας μεγάλος Οργανισμός αλλά εμείς θα είμαστε μέρος αυτού του Οργανισμού..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να περάσουν οι οικονομίες όλης της Ευρώπης σε γερμανικά χέρια;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα δε θα περάσουν, προσέξτε, υπάρχουν συγχωνεύσεις, αυτή είναι η τάση και στις Τράπεζες και στης τηλεπικοινωνίες, αυτή είναι η τάση παγκοσμίως. Άλλο ήθελα να πω, ότι εμείς αν παραμέναμε απαθείς, κινδυνεύαμε εκ των πραγμάτων να χάσουμε και το management και τ’ αυγά και τα πασχάλια, ενώ μ’ αυτή τη συμφωνία που κάνουμε, το Δημόσιο έχει ισχυρή παρουσία, έχει δικαιώματα βέτο και παράλληλα έχουμε τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό μέσα στον ΟΤΕ που μπορεί να τον εκσυγχρονίσει τον ΟΤΕ και να τον κάνει πιο φιλικό στους καταναλωτές.
Επομένως η συμφωνία ακόμα κι από την πλευρά αν θέλετε των κρατικιστών, μόνο θετικά μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί διότι σήμερα έτσι όπως ήταν ο ΟΤΕ κι έτσι όπως τον είχε προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να χαθούν τα πάντα, ενώ με τη συμφωνία όπως την προωθούμε, κατοχυρώνουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου και παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τον Οργανισμό.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα σας κάνω μια ερώτηση που δεν τη συνηθίζω, γιατί δε μιλάω συναισθηματικά στις πολιτικές μου εκπομπές, αλλά αναρωτιέμαι, θ’ ακούω στο μέλλον το όνομα ΟΤΕ ή θ’ ακούω D-Telecom;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα το ακούτε.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το D-Telecom; Έχει συμφωνηθεί το όνομα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κατ' αρχήν σε σχέση με την εταιρεία είναι ολοφάνερο ότι θα λέγεται ΟΤΕ Α.Ε. και COSMOTE Α.Ε.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το εμπορικό..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα θα περιμένετε να γίνει η συμφωνία, η κυβέρνηση πάντως έχει κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει και επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι και οι Γερμανοί μη νομίζετε ότι είναι αφελείς και δεν καταλαβαίνουν τι είναι ισχυρό επικοινωνιακά και επομένως και οικονομικά στην Ελλάδα για να κάνουν κάτι αφελές. Και αυτό θέλω να πω και σε σχέση με τις τιμές.
Είπε ο Πρόεδρος, ο κ. Κούτρας, ότι η ΕΕΤ δεν θα μπορεί να ελέγχει διότι θα είναι ένας μεγάλος Οργανισμός. Αυτό είναι τελείως λάθος διότι προφανώς και η ΕΕΤ και οι άλλοι εθνικοί ρυθμιστές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν και αν δεν ελέγχουν τους ελέγχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το 1/3 των εμπορικών πελατών του έχει χάσει τα τελευταία χρόνια ο ΟΤΕ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γι αυτό θέλουμε λοιπόν ν’ ανακόψουμε τέτοιου είδους πορείες, διότι η αγορά απελευθερώθηκε και εκτός από τον ΟΤΕ υπάρχουν και άλλοι παίκτες οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της αγοράς. Δεν συμβαίνει αυτό που συνέβαινε πριν από 10 χρόνια. Και παρά τις προσπάθειες  εκσυγχρονισμού που έχουμε κάνει, υπάρχουν αυτές οι πιέσεις. Ας υποθέσουμε όμως, σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική, ότι ο manager είναι τρελός και αποφασίζει ν’ αυξήσει τις τιμές. Εκείνοι που θα συμβεί ξέρετε τι θα είναι; Θα φύγουν οι πελάτες από τον ΟΤΕ, δεν είναι μονοπώλιο πια ο ΟΤΕ και θα πάνε στους εναλλακτικούς παρόχους.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε τι δυσκολίες κάνουν για να πάνε στους εναλλακτικούς παρόχους; Μένουν τρεις μήνες χωρίς τηλέφωνα.. Εκεί έχετε ευθύνη.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εντάξει, αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρχε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ένας σοβαρός Οργανισμός θ’ αρχίσει ν’ αυξάνει τις τιμές του αλόγιστα διότι προφανώς οι πελάτες θα θυμηθούν την παλιά και γνωστή ελληνική παροιμία, ότι «είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Φίλες και φίλοι μια ερώτηση έχει μείνει ακόμη ώστε να κλείσω το θέμα του ΟΤΕ που θα μας εκπλήξει φαντάζομαι τις επόμενες μέρες, κοντή γιορτή θα είναι. Μια και δεν έχετε ενημερώσει ακόμη τη Βουλή κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε εμείς απόψε μαζί σας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δε θα σας εκπλήξει, γιατί σας έχουμε πει, ο κ. Αλογοσκούφης κι εγώ, αρκετά πράγματα από τη συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Στη Βουλή έχει γίνει συζήτηση ήδη, αύριο θα απαντήσει ο κ. Αλογοσκούφης σε σχετική ερώτηση πάλι για μια ακόμη φορά στο συγκεκριμένο θέμα και προφανώς δεν σκοπεύουμε να παρακάμψουμε..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Επομένως σε αυτό θα απαντήσετε και για τα περί απιστίας που είπε χτες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυρία Παναγιωταρέα, σε μερικούς μήνες κανένας δε θα το θυμάται αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου, όπως δε θα το θυμόταν αν το έλεγα κι εγώ. Αυτό που θα θυμάται ο κόσμος είναι τη μεταρρύθμιση που κάνουμε στον ΟΤΕ. Αυτό θα αλλάξει τον ΟΤΕ, θα τον κάνει πιο σύγχρονο και πιο φιλικό στους καταναλωτές και γι αυτό επενδύουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα θα είναι μια φασαρία που θα κρατήσει μερικές μέρες.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η Ολυμπιακή δε φαίνεται να κρατάει μερικές μέρες πάντως. Αυτό το πράγμα παρόλο που το κρατάμε, το κρατάμε επίτηδες φαντάζομαι ώστε να αυτοδιαλυθεί, κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στον αέρα. Είχατε δηλώσει ότι "μέσα στο 2008", βλέπω εδώ τη δημοσίευσή σας μόλις είχατε αναλάβει, "θα υπάρξει λύση για την Ολυμπιακή". Είμαστε στο Μάιο, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουμε ακόμα εφτά μήνες. Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου έχετε δίκιο, έχουμε εφτά μήνες και περάσανε είκοσι χρόνια.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, για να έχουν περάσει τόσοι μήνες χωρίς να έχουμε ακόμα καταλήξει, σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σκληρές, είναι και δύσκολες.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου λύσετε μια απορία απόψε. Βλέπω ο Μπερλουσκόνι, οφείλω να πω ότι έχει μαυρίσει πιο πολύ τα μαλλιά του από τις άλλες φορές που τον είδαμε στην τηλεόραση, φαίνεται επειδή είναι καινούριος τώρα πάλι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εσείς οι γυναίκες τα ξέρετε καλύτερα αυτά.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, εμείς αυτά παρατηρούμε. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Μπερλουσκόνι είπε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είπε ότι "δε θα πουληθεί η Alitalia και θα την κρατικοποιήσει πάλι" και θα τη χρηματοδοτήσει δηλαδή με κρατικά χρήματα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, όχι.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μια στιγμή Υπουργέ. Εάν λοιπόν ο Μπερλουσκόνι μπορεί και της δίνει της Alitalia κρατικά χρήματα και την κρατάει, εμείς γιατί πρέπει να καταδικαστούμε γι αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με ενδιαφέρον κατ΄ αρχήν παρατηρώ ότι ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας ο νεοεκλεγείς και παλαιότερος έχει αποκτήσει ξαφνικά τόσους θαυμαστές στο χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ένα λεπτό, δε φαντάζομαι να περιμένετε ότι τον θαυμάζω.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, δεν είπα εγώ ότι εσείς ανήκετε στο χώρο της Κεντροαριστεράς, για τους Πολιτικούς λέω.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έτσι που μου το είπατε έτσι μου φάνηκε.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Λέω λοιπόν ότι πρώτη φορά αυτός ο άνθρωπος απέκτησε οπαδούς στην Ελλάδα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα η δήλωσή του ήταν..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Από κει και πέρα θέλω να σας υπενθυμίσω και το ξέρουν όσοι ασχολούνται με τις αεροπορικές μεταφορές και με τις μεταφορές συνολικότερα, ότι η προσπάθεια που κάνει..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ πάντως θαυμάζω την πυγμή του γι αυτό το θέμα, έτσι; Να σας θαυμάσω κι εσάς δηλαδή.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα να σας πω, εμάς τόσα χρόνια τι μας κατηγορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κάνουμε;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ότι δίνουμε χρήματα στην Ολυμπιακή. Ωραία. Αυτός το δηλώνει κιόλας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτό που μας κατηγορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κάνουμε ήρθε πρώτη φορά ο Μπερλουσκόνι και το κάνει.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Να το πει ανοιχτά.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επομένως αν κάποιος προσεχώρησε στη θεωρία του αλλουνού, στο γήπεδο του αλλουνού, ήταν οι Ιταλοί στο δικό μας. Λοιπόν τι παραπάνω να κάνουμε, πως να προσχωρήσουμε εμείς στο δικό τους;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εμείς καταδικαστήκαμε. Αυτός μπορεί;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, διότι κατ΄ αρχήν στην Alitalia το κράτος έχει μόνο το 49% και η προσπάθεια που έκανε ο Πρόντι μαζί με τους πρώην κομμουνιστές και τα λοιπά και συνεχίζει τώρα ο Μπερλουσκόνι, άσχετα με τις απειλές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του κράτους. Το σύνολο. Αυτό προσπαθούσε και η Ιταλική Κεντροαριστερά και προσπαθεί και η Ιταλική Κεντροδεξιά. Αυτό είναι, να το καταλάβουμε.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δηλαδή Υπουργέ μου για να καταλάβω, τι λέει ο Μπερλουσκόνι;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απλώς έχουν δυσκολία να το πουλήσουν.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και το κάνει δηλαδή θελκτικό λέγοντας ότι "θα βάλω λεφτά εγώ στην Alitalia"; Δεν το καταλαβαίνω.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι είχε πρόβλημα ρευστότητος, δεν είχε λεφτά για μερικούς μήνες η Alitalia..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η Air France και η KLM δεν είχε κάνει μια προσφορά τώρα πρόσφατα για να αγοράσουν την Alitalia;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ωραία, αλλά δε συμφώνησαν.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν το απέρριψαν;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το απέρριψαν, αλλά γιατί δεν ήθελαν με τους όρους που πρότεινε η KLM και η Air France να προχωρήσουν.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άμα θέλει να την ξεφορτωθεί όπως είπατε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αποχώρησαν μόνοι τους οι άνθρωποι της Air France, διότι έκαναν κάποιες προτάσεις, αντέδρασαν τα Ιταλικά Συνδικάτα και τα λοιπά κι όταν είδαν ένα κλίμα εξαιρετικά αρνητικό είπαν χαίρεται.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα ήθελα να σας πω επειδή έχω ταξιδέψει με την Alitalia, η Ολυμπιακή είναι παρασάγγες ανώτερη από την Alitalia.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα δε σας είπα εγώ ότι το μοντέλο μου είναι η Alitalia, είναι μια προβληματική εταιρεία.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Καθ' όλα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλά έχω την εντύπωση ότι όποιος ισχυρίζεται ότι "η Ολυμπιακή δεν είναι προβληματική εταιρεία", το επόμενο πράγμα το οποίο θα ισχυριστεί είναι ότι η γη είναι επίπεδη και το μεθεπόμενο ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου, δε νομίζω να υπάρχει εταιρεία που να έχει κυνηγηθεί περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο η Ολυμπιακή. Και δε νομίζω να υπάρχει άλλη εταιρεία στην Ελλάδα που να μην την έχουν εκμεταλλευτεί τα κόμματα ποικιλοτρόπως όσο την Ολυμπιακή. Μα της χρωστάμε, μα έχουν βάλει τα σόγια τους όλοι μέσα, από τους συνδικαλιστές, μέχρι τους πάντες, μα έχουν κάνει τα τέρατα, έχουν ασελγήσει άναντες στην Ολυμπιακή.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Χαίρομαι που το λέτε, γιατί τους τελευταίους μήνες άρχισα να πιστεύω ότι τα έχω κάνει εγώ, στους τέσσερις πέντε μήνες που είμαι Υπουργός.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σας παρακαλώ, θα ήταν και παράλογο. Αυτή τη θέση μου τη λέω εδώ και δεκαπέντε χρόνια εγώ Υπουργέ μου.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όντως έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη στην Ολυμπιακή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ολυμπιακή δεν έχει προβλήματα και οικονομικά και προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία προβλήματα εμείς προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε με διαπραγματεύσεις, με νομική επιχειρηματολογία, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε και στο σημείο να δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προηγούμενα με μία ελληνική εταιρεία την Ολυμπιακή...
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί δεν έχει με τον ΟΤΕ, γιατί δεν έχει με τη ΔΕΗ, γιατί δεν έχει ξέρω΄ γω με μια..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δε θα μου άρεσε εμένα αυτό ως γενικό μοντέλο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τα βάζει με κάποιον ή με μια εταιρεία ή οτιδήποτε. Δε θα μου άρεσε αυτό.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και να σας πω και κάτι; Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση τα έβαλε με τη Sabena ας πούμε, αν δεχτούμε αυτή την ορολογία, διότι η Sabena είχε προβλήματα η βελγική εταιρεία έκλεισε και έκλεισε και ήταν το Βέλγιο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μας το θέμα κρατάει δώδεκα χρόνια. Και να σας πω τι κρατάει; Κρατάει ένα θέμα για το οποίο ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε μέρα που περνάει 750 χιλιάδες ευρώ. Κάθε μέρα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα πως γίνεται αυτό το πράγμα; Εγώ δεν έχω δει στον προϋπολογισμό πουθενά Ολυμπιακή.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα όταν μπαίνει 245 εκατομμύρια μέσα το χρόνο, πως κανείς μπορεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με μαγικά χαρτάκια φαντάζομαι, αφού δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με μαγικά χαρτάκια, η μια εταιρεία έχει ισολογισμούς, στην άλλη εταιρεία όσο είχαμε ισολογισμούς είναι αυτό, αλλά οι εκτιμήσεις που κάνουμε είναι με σχεδόν βεβαιότητα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε αλλά εκτιμήσεις λέτε πάντως. Εκτιμήσεις.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω και τώρα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εκτιμήσεις, εκτιμήσεις. Όχι ταμειακά, εκτιμήσεις είναι αυτά.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυρία Παναγιωταρέα με ξέρετε και ξέρετε πόσο προσεκτικός είμαι. Από το 1994 και μετά τα χρέη της Ολυμπιακής ισοδυναμούν με την κατασκευή δύο χιλιάδες εξαθέσιων σχολείων ή πενήντα νομαρχιακών νοσοκομείων.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το ακούω αυτό.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτά είναι λεφτά συγκεκριμένα κι είναι λεφτά δικά μας, δεν είναι του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, είναι των τηλεθεατών που μας βλέπουν. Και γι αυτό το λόγο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όχι με δογματισμούς, ούτε θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα τα οποία εν πάση περιπτώσει εμείς στο τέλος θα κληθούμε πάλι να τα διαχειριστούμε, η γραμμή μας είναι: Θέλουμε το όνομα, θέλουμε το σήμα τους κύκλους, δε θέλουμε τα χρέη.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θέλετε το όνομα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δε θέλουμε τα χρέη και με αυτή τη λογική διαπραγματευόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ ωραία, αφού θέλετε το όνομα την Πάνθεον την οποία την έχετε σε ωραία πολυτελή γραφεία στο Κολωνάκι με τους κυρίους και με Διοικητικό Συμβούλιο και με Διευθυντή Πτήσεων παρακαλώ που ποιος πετά, καμιά μύγα θα πετά εκεί μέσα, και με ωραίους μισθούς παχυλότατους εδώ και τόσα χρόνια, μήνες πόσοι είναι, μπορείτε να μου πείτε τι την έχετε; Είναι στο Πάνθεον της ηλιθιότητας των Ελλήνων που την πληρώνουμε.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Πάνθεον δε μας έχει στοιχίσει τίποτα. Είναι μια από τις λίγες ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις όπως έχει λειτουργήσει..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Από την τσέπη τους βάζουν αυτοί που δουλεύουν.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω, οκτώ εργαζομένους είχε μέχρι πρόσφατα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πρόσφατα. Κάνατε και κρατικό συμβόλαιο και με Πρόεδρο και γραφεία και αυτοκίνητα οι Πρόεδροι..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω ότι και τώρα έχει ελάχιστους. Το μετοχικό της κεφάλαιο ακριβώς επειδή δεν είχε δραστηριότητα από 60 εκατομμύρια, αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι πρόχειρος αυτή την ώρα, πήγε 62. Επομένως το δημόσιο, εάν το μετράτε έτσι, μόνο κέρδη έχει. Ο λόγος που υπήρξε η Πάνθεον και δεν την έκανα εγώ, έγινε από..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Φυσικά δεν την κάνατε εσείς.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έγινε από τους προκατόχους μου, είναι γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως νομικό κέλυφος και δε θα κάνουμε τώρα ανάλυση του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου και του εμπορικού δικαίου.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Απέτυχε η προσπάθεια;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν έχει αποτύχει τίποτα, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα δε μου είπατε προηγουμένως ότι "θέλετε να κρατήσετε το όνομα"; Πως θέλετε την Ολυμπιακή και το Πάνθεον; Το Πάνθεον της Ολυμπιακής θα μου πείτε; Η Ολυμπιακή του Πανθέου;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κι εδώ πραγματικά θα είμαι πιο φειδωλός από ότι ήμουνα στον ΟΤΕ. Εκείνο που θέλω να κρατήσετε εσείς..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με ποιον συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Υπουργέ;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με όλους τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με όλους τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως κάνουμε σε όλα τα υπόλοιπα θέματα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κανένα ενδιαφερόμενο επενδυτή θα μου πείτε απόψε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η προσπάθειά μας προφανώς είναι να βρεθεί επενδυτής και ο λόγος που δε βρισκόταν μέχρι τώρα επενδυτής στις τρεις τέσσερις προσπάθειες αποκρατικοποίησης που έκανε το ΠΑΣΟΚ και που τώρα τις έχει ξεχάσει, δεν έκανε ποτέ προσπάθειες αποκρατικοποίησης, είναι υπέρ του δημόσιου τομέα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν το πιστεύουμε εμείς αυτό γιατί το ξέρουμε.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και στη μία προσπάθεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία ήταν ότι οι Δικηγόροι των επενδύσεων λέγανε σε αυτούς που πήγαιναν να αγοράσουν την εταιρεία "σταματήστε γιατί θα κληρονομήσετε τα χρέη και όλα τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άκουσα τον κ. Δούκα προχθές ο οποίος είπε ότι "έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα με την Ολυμπιακή" και το λέει ο Δούκας που ο πατέρας του έχει σχέση με την αεροπορία γενικά.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί, αμφιβάλλετε; Νομίζετε ότι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η προσπάθεια της Ολυμπιακής είναι εξαιρετικά δύσκολη; Είναι μια προσπάθεια όμως που πρέπει να την κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε με σοβαρότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποφασιστικότητα, με ευαισθησία απέναντι στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και με ανθρωπιά και χωρίς να τσιγκουνευτούμε απέναντι στους εργαζομένους.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Χαίρομαι που το ακούω, γιατί δε θέλω να σκεφτούν ότι επειδή είστε Ρεθυμνιώτης και Κρητικός κι επειδή σας έχουν κακομεταχειριστεί μερικές φορές ότι τους έχετε βάλει στο μάτι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ποιους;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τους εργαζόμενους. Να μην το ακούσουμε αυτό.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω έτσι; Κατ΄ αρχήν τους εργαζόμενους τυχαίνει, επειδή ήμουνα και Ευρωβουλευτής να τους ξέρω και προσωπικά τόσα χρόνια.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε δίκιο.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και ποιος πιστεύετε δηλαδή ότι θέλει να πάει να κοιμάται το βράδυ και να ξέρει ότι έχει δυσαρεστήσει τόσους ανθρώπους; Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει όμως στο τέλος είναι να υπάρξει ένα αποτέλεσμα και ξέρω κάνοντας αυτή την προσπάθεια, το ξέρουμε όλοι στην Κυβέρνηση, ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια δεν θα είναι χαμένοι, αντίθετα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κύριε Αδαμίδη δείξτε μου τους εργαζόμενους να τους ακούσει ο Υπουργός.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για μία ακόμη φορά το μέλλον της Ολυμπιακής απασχολεί την Κυβέρνηση και τους εργαζομένους της πολύπαθης εταιρείας.
Η απεργία των χειριστών ελικοφόρων αεροσκαφών συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τη ματαίωση και την τροποποίηση πολλών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού και κατ΄ επέκταση την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Μανώλης Πατέστος, εκτιμά ότι "στην περίπτωση που οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ιδιωτικοποιηθούν, το κενό θα είναι αναντικατάστατο".
Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Η χώρα χρειάζεται την Ολυμπιακή, η Ολυμπιακή πρέπει να έχει ταυτότητα και σημαία που να χαρακτηρίζει την ίδια μας τη χώρα και πιστεύω όπως κάνουν όλα τα κράτη στην Ευρώπη κι έχουν τον εθνικό τους αερομεταφορέα αυτό πρέπει να υπάρχει και για τη χώρα μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι συνέπειες θα είχε η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής;
Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Οι τιμές των εισιτηρίων θα τιναχθούν στα ύψη, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια θα υποβαθμιστεί, καθώς επίσης πιστεύουμε ότι τον κοινωνικό ρόλο της Ολυμπιακής δε θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει κανείς και θα έχουμε συρρίκνωση δρομολογίων ιδιαίτερα στα νησιά, στις ακριτικές διαδρομές της Ολυμπιακής, καθώς επίσης πιστεύω ότι και σε αυτό που συνδέει τη χώρα τον απόδημο ελληνισμό αυτό θα πάει σε ξένα χέρια, θα πάει σε αεροπορικές εταιρείες άλλων χωρών και θεωρώ ότι αυτό δε θα είναι εξέλιξη για τη χώρα και πραγματικά θα μας πάει πίσω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κατηγορεί τον Υπουργό ότι "έχει εγκαταλείψει την εταιρεία του και τους εργαζομένους της".
Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Όλοι οι εργαζόμενοι αγαπάμε την εταιρεία μας, που σημαίνει πάνω απ΄ όλα αγαπάμε τους επιβάτες που μας στηρίζουν και θεωρώ ότι γι αυτό έχει ευθύνη και ο Υπουργός, γιατί δυστυχώς και μετά λύπης μου το λέω ουσιαστικά είναι πολιτικός Προϊστάμενος σε μια εταιρεία την οποία την έχει εγκαταλείψει.
Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα της Ολυμπιακής, αλλά θεωρώ ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την ξεφτιλίσει.
Θα μπορούσα να πω πολλά "γιατί κύριε Υπουργέ", θεωρώ όμως ότι θα πρέπει ο κ. Χατζηδάκης, ένας νέος Πολιτικός, να καταλάβει ότι το ζήτημα της Ολυμπιακής είναι μια εθνική υπόθεση, δεν είναι μία επιχείρηση που μπορεί κάποιος μόνο τεχνοκρατικά να την προσεγγίσει. Φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς την Ολυμπιακή, χωρίς τους κύκλους στον ουρανό, κι αυτό θεωρώ ότι πολιτικά ο κ. Χατζηδάκης δε θα μπορέσει να το αντέξει.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μπορέσατε να το χρεωθείτε κιόλας, είναι πολύ το βάρος.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ θα κάνω τη δουλειά μου και θα την κάνω...
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Γι αυτό δεν έχω αμφιβολία για σας.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και θα την κάνω με βάση τη συνείδησή μου κα Παναγιωταρέα, με βάση τις γνώσεις μου. Βεβαίως είναι μια προσεκτική..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ήταν λίγο αυστηρός ο κ. Πατέστος μαζί σας, αλλά έχουν ταλαιπωρηθεί κι αυτοί πολλά χρόνια.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με βάση βεβαίως και τις εντολές του Πρωθυπουργού, αλλά και με βάση όπως σας είπα τη συνείδησή μου, έχοντας ως στόχο να πετύχουμε αυτό: Να κρατήσουμε το όνομα, να κρατήσουμε το σήμα και να γλιτώσουμε από τα χρέη. Φερόμενοι στους εργαζόμενους με ανθρωπιά και χωρίς να τσιγκουνευτούμε.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και να μη χάσουν τη δουλειά τους.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κι από κει και πέρα για τις επιμέρους παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν, θέλω να πω κατ΄ αρχήν..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου δώσετε τη δυνατότητα να τις κάνετε τις παρατηρήσεις όλες μετά το διάλειμμα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ευχαρίστως.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ωραία, γιατί έχουμε διάλειμμα για διαφημίσεις. Έχουμε κι εμείς κάποιο όφελος εδώ πέρα.
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα από νησιά που φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς αεροπλοϊα, έχουμε πολλά από ομογενείς, από Γερμανία, Αυστραλία, οι οποίοι ρωτούν αν θα πάψει να πετά η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και πάρα πολλά από εργαζομένους οι οποίοι νιώθουν ότι είναι ανασφαλείς.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε σχέση με τη σημαία που ειπώθηκε προηγουμένως, την ελληνική σημαία: Κατ' αρχήν όλες οι εταιρείες οι αεροπορικές οι ελληνικές την Ελλάδα μεταφέρουν, αλλά εκτός αυτού η προσπάθειά μας, επειδή υπάρχει ο συναισθηματισμός δικαιολογημένα, κι εγώ τον έχω, απέναντι στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, επαναλαμβάνω, να κρατήσουμε και το όνομα και το σήμα…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα σας πουν ότι ευνοείτε ιδιώτες…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν ευνοώ κανέναν ιδιώτη και καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Και να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε, και για ιδιώτες και για μη ιδιώτες κτλ. Τίποτα δε φοβάμαι..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ νομίζω ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο εταιρείες στην Ελλάδα, για να μη σας πω τρεις..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απολύτως. Δεύτερον, σε σχέση με τα εισιτήρια που ειπώθηκε ότι μπορεί ν’ ανέβουν εάν αποκρατικοποιηθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και υπάρξει ένας ιδιώτης επενδυτής. Θα πρέπει να είναι πολύ τρελός, ηλίθιος αυτό ο επενδυτής για να βάλει ψηλά τα εισιτήρια, διότι προφανώς θα πάνε στις άλλες εταιρείες.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και η AEGEAN αν θέλετε, ίδια τιμή έχουν, σαν να υπάρχει καρτέλ είναι. Το ξέρετε αυτό που λέω;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Από τότε που υπήρξε πάντως άνοιγμα της αγοράς στις αερομεταφορές στην Ευρώπη και το ξέρω γιατί ήμουν 5 χρόνια στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκριτικά με τις τιμές που είχαμε πριν, έχουν πέσει.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είδατε εσείς στην Ελλάδα εταιρεία χαμηλού κόστους;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυκλοφορούν πάντως.. Στην Ελλάδα στις εσωτερικές γραμμές όχι, αλλά μπορείτε να πάτε με low cost company εταιρεία…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, εντάξει, αλλά εντός Ελλάδος δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα κοιτάξτε, είναι μια ελεύθερη αγορά και αν υπάρξει, αν θεωρήσει κάποιος ιδιώτης ότι μπορεί να λειτουργήσει μ’ αυτό το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει, κανείς δεν τον εμποδίζει. Αντίθετα αν υπήρχε μονοπώλιο, το βέβαιο είναι  ότι έρχεται το μονοπώλιο και βάζει τις τιμές όπου θέλει.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα Υπουργέ και στην κινητή τηλεφωνία το λέγατε αυτό το πράγμα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Κι όχι μόνο αυτό, συνεργάτης μου πήγε να πληρώσει τιμολόγιο τώρα, ενώ δεν είχε συνδεθεί.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γίνονται κατά καιρούς παροχές και προσφορές και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είναι όλες περίεργες κι άμα τις κάνετε θα σας παίρνουν περισσότερα λεφτά…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εγώ δε θεωρώ ότι ζούμε σ’ ένα παραδεισένιο τοπίο αλλά εγώ θυμώνω γιατί είχα συντελέσει κι εγώ με κάποιες ερωτήσεις απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι πριν από δυο χρόνια οι εταιρείες τελικά μείωσαν τότε τις τιμές λόγω της μείωσης των τιμών χονδρικής και της μείωσης στη λιανική κατά 12%.
Αλλά να ξαναγυρίσω στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και να πω για τα νησιά κατ' αρχήν ότι ακόμα κι αν υποτεθεί οτιδήποτε υπήρχε κάποιος πολύ κακός Υπουργός ο οποίος είχε προηγούμενα με τα νησιά, διότι με τέτοιους όρους  έχουμε αρχίσει να κουβεντιάζουμε στην Ελλάδα, έχουμε υποχρέωση από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καλύπτεται συνεχώς και αδιαλείπτως η νησιωτική χώρα και επομένως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει , πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας με λίγα λόγια να βρούμε έναν τρόπο και επίσης θέλω να πω ότι δόξα τω θεώ, επειδή γίνεται συνέχεια συζήτηση για την ασφάλεια, να χτυπήσουμε ξύλο και εδώ και στην Ευρώπη οι αεροπορικές μεταφορές συνολικά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μεταφοράς.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ:  Μα δεν είπε ποτέ κανείς για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ίσα-ίσα θα έλεγα ότι η ασφάλεια της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι δεδομένη, έχει ικανότατους πιλότους και μηχανικούς.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Προφανέστατα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι αυτή είναι η κατάσταση συνολικά και στην Ελλάδα και στη Ευρώπη σε στις υπόλοιπες εταιρείες.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τους εργαζομένους που δεν θα χρειαστείτε θα τους  μετατάξετε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Για τους εργαζομένους έχουμε ξεκαθαρίσει από τον Δεκέμβριο που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις ότι θα υπάρξουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, μετατάξεις σε Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και επίσης  προώθηση στην εταιρεία την καινούργια.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουν γίνει συζητήσεις; Γιατί με πήραν τώρα οι πιλότοι οι οποίοι σας κάνουν λευκή απεργία ουσιαστικά..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όλοι οι πιλότοι, οι πιλότοι των ελικοφόρων.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι. Και μου λένε ότι δεν τους έχετε δεχθεί μια εβδομάδα τώρα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν μου το ζήτησαν κατ' αρχήν. Ειλικρινά δε μου το ζήτησαν. Δεύτερον, κάνουν συζήτηση με τη Διοίκηση της εταιρείας, αλλά εκείνο το οποίο κάνουν, για να το ξέρει ο κόσμος, ξέρετε ποιο είναι; Έχουν αυξηθεί οι ασθένειες των πιλότων των ελικοφόρων, προφανώς έχει υπάρξει κάποια τοπική γρίπη η οποία έχει δημιουργήσει πρόβλημα και δεύτερον, τα αεροπλάνα έχουν σωρεία βλαβών ξαφνικά, ένα αεροπλάνο βγήκε τρεις φορές ότι είχε πρόβλημα μια μέρα και το ήλεγξε η τεχνική βάση της ίδιας εταιρείας και τις τρεις φορές που το έβγαλαν ότι είχε πρόβλημα ήταν εντάξει.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μια στιγμή, λέτε κάτι πολύ σημαντικό κι ο κόσμος ακούει..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Διοίκηση της εταιρείας θα εξαντλήσει όλα τα μέσα του διαλόγου αλλά η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όταν μου λέτε ότι τρεις φορές δήλωσαν βλάβη και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα κι όταν μου λέτε ότι έχει πέσει γρίπη, «Ολυμπιακή γρίπη»..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να ξέρω, πάντως έχουν αυξηθεί οι ασθένειες. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούμε να ενδώσουμε σε εκβιασμούς και δεν θα ενδώσουμε. Και νομίζω κι οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι μ’ αυτή την τακτική δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της εταιρείας που είμαι βέβαιος ότι κι αυτοί την αγαπάνε. Υπήρξε μια συλλογική σύμβαση, ειδοποιήθηκα για τη συλλογική σύμβαση, υπέγραψε η Διοίκηση με την Ένωση των Χειριστών..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουν αντίρρηση, εντάξει..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουν αντιρρήσεις όχι γιατί δεν πήραν αυξήσεις, πήραν αυξήσεις, ήθελα να πάρουν ακόμα μεγαλύτερες. Κοιτάξτε, αυτή η εταιρεία δεν μπορεί να δίνει γιγαντιαίες αυξήσεις, με συγχωρείτε δηλαδή..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα περιμένω να δείτε και θα τα ξαναπούμε με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Πρέπει να υπάρχει και μια συναίσθηση του προβλήματος.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό: Εσείς που έχετε ζήσει τόσα χρόνια στην Ευρώπη, φαντάζομαι πόσο θα χρησιμοποιήσατε τον σιδηρόδρομο, έτσι; Θα ήσαστε πανευτυχής με τα τρένα..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είμαι οπαδός των μέσων σταθερής τροχιάς.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κι εγώ το ίδιο, αλλά πού να τα βρω..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και χαίρομαι που το ΥΠΕΧΩΔΕ επεκτείνει το μετρό, θα επεκτείνουμε κι εμείς το τραμ στον Πειραιά μέχρι το 2010…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν ταξιδεύετε όμως Αθήνα – Πάτρα, δεν πάτε Αθήνα – Γιάννενα.. Κι αν πάτε Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα πάτε σε 5 ώρες..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το ελληνικό Δημόσιο είχε ξεχάσει τον ΟΣΕ ουσιαστικά από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Οι άλλοι θα ταξιδέψουν μ’ αυτά τα υπερ-τρένα κι εμείς θα ταξιδεύουμε…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το ελληνικό Δημόσιο τον θυμήθηκε τον σιδηρόδρομο με καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και όταν τον θυμήθηκε υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τώρα πάμε πολύ γρήγορα κατά τη γνώμη σας;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μπορώ να σας πω ότι μέχρι το 2013 θα πηγαίνουμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 16 λεπτά και στην Πάτρα από την Αθήνα θα πηγαίνουμε σε λιγότερο από 2 ώρες μέχρι το 2014.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δηλαδή τα τρένα που έχουν αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι θα τα έχουμε εμείς σε 5 χρόνια. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μακάρι να μπορούσα να έχω ένα μαγικό ραβδί και ξαφνικά όλα τα προβλήματα τα οποία υπήρξαν διαχρονικά…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αυτοί θα έχουν Υπουργέ τα τρένα των 500 χιλιομέτρων που έχουν οι Ιάπωνες…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Υπάρχει συντόμευση σταδιακά. Δηλαδή όταν εγώ ήμουν φοιτητής, πριν από πολλά είναι αλήθεια χρόνια, μια φορά θυμάμαι γύρισα απ’ τη Θεσσαλονίκη και γύρισα σε 11 ώρες. Σήμερα έχει περιοριστεί πάρα πολύ και καθώς προχωρεί η διπλή γραμμή, γιατί προχωρεί και ολοκληρώνεται σταδιακά, συνέχεια θα μειώνεται.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε ότι δεν μπορώ να κλείσω ένα εισιτήριο απ’ το σπίτι μου, να τους πάρω ένα τηλέφωνο να τους πω «ξέρετε, θα ταξιδέψω αύριο…»
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, γίνεται μια προσπάθεια και υπάρχει και η γραμμή 1110 στον ΟΣΕ..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Για πάρτε εσείς τηλέφωνο στο 1110..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κάνουμε μια προσπάθεια ν’ αναβαθμίσουμε τις Υπηρεσίες και κάνουμε ειδικότερα μια προσπάθεια, προσπαθούμε να εντείνουμε την προσπάθεια που ήδη είχε ξεκινήσει στην ΤΡΕΝΟΣΕ. Δεν θα σας πω ότι ο ΟΣΕ είναι η καλύτερη ελληνική δημόσια επιχείρηση. Διαχρονικά αντιμετωπίζει προβλήματα και τα προβλήματα αυτά προσπαθούμε να τ’ αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς κι εγώ στενοχωριέμαι που δε θα μπορέσουμε να έχουμε τόσο γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα όσο θα ήθελα.  Αλλά πάντως τα πράγματα  πιστεύω θ’ αρχίσουν να βελτιώνονται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ακόμα και με πολιτικό κόστος, προκειμένου τα πράγματα να πάρουν έναν καλύτερο δρόμο.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε καθόλου χρόνο να οδηγήσετε στους δρόμους τους ελληνικούς; Πάτε βόλτες τα Σαββατοκύριακα;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ χαίρομαι που το ακούω. Πάτε στην Κρήτη;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην Κρήτη πάω πιο αραιά πια, μένω εδώ.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ταξιδεύετε και Σαββατοκύριακα, έτσι δεν είναι;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε πόσο ασφάλεια νιώθει ο πολίτης όταν δεν βλέπει αυτούς τους τεράστιους όγκους πλάι του; Πληροφορούμεθα ότι υφίστασθε πολλές μεγάλες πιέσεις ώστε τα φορτηγά να κυκλοφορούν και τα Σαββατοκύριακα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Υπάρχουν ήδη περιορισμοί, οι περιορισμοί αυτοί έχουν αποδώσει, πρέπει να ξέρετε ότι χάρις και στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας –κι εδώ πρέπει ν’ αναφερθώ και στο Μιχάλη Λιάπη για την προσπάθεια που είχε κάνει για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, έχουμε μια μείωση  των θανατηφόρων ατυχημάτων κατά 13%. Τα φορτηγά έχουν πολλά και διαφορετικά αιτήματα.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Απεργούν όμως…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουν κατ' αρχήν το αίτημα να άρουν αυξήσεις 13%. Εμείς τους δώσαμε, σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις 5%.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη, θα το βάλουμε στο χρηματοκιβώτιο όπου νά’ ναι.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αν κάνουμε όμως δεκτό αυτό το αίτημα, δεν ξέρω εσείς τι θα λέτε, πολλοί συνάδελφοί σας πάντως, σίγουρα πάρα πολύς κόσμος θα λέει «δείτε τι κάνουν, πυροδοτούν μόνοι τους την ακρίβεια». Και στους ταξιτζήδες και στους ιδιοκτήτες..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπάρχουν επαγγελματίες, προσπαθώ να τους σκεφτώ κι αυτούς…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα κι εγώ τους σκέφτομαι. Και γι αυτό τους δώσαμε αυτές τις αυξήσεις, διότι θεωρούμε ότι την ώρα που έχουμε μια περιοριστική πολιτική, την ώρα που έχουμε το ενδεχόμενο να έχουμε κάποια στιγμή τις οριστικές πιέσεις, δεν πρέπει μόνοι μας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τους καταναλωτές. Χωριστά τους δίνουμε τη δυνατότητα ν’ αποζημιώνονται για τα διόδια τώρα που αυξήθηκαν…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μ’ αρέσει που αυξήσατε τα διόδια χωρίς να φτιαχτεί το δίκτυο.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλάζει το δίκτυο κάθε μέρα, με συγχωρείτε..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πληρώνουμε προκαταβολικά..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε όλο αυτό το σύγχρονο έργο που υπάρχει αυτή την ώρα στον Μαλλιακό για παράδειγμα;
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι και ελπίζουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα για να συντομεύσουμε και κυρίως για να μην έχουμε θύματα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και προχωρούμε..
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα έπρεπε να είχε πάρει το κόστος ο προηγούμενος του κ. Σουφλιά να είχε κάνει τη σύνδεση του Μαλλιακού με μια ωραία γέφυρα που θα είχε συντομεύσει και θα είχε γίνει πολύ καλή δουλειά και ας την δίνατε και σε ιδιώτες όπως έχετε δώσει τη γέφυρα στον Πατραϊκό, και θα ήμαστε πολύ καλύτερα. Γίνεται ο Μαλλιακός, κάποια στιγμή όμως τη γέφυρα θα πρέπει να την κατασκευάσετε, όπως και νά’ ναι..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι της δικής μου ιδιότητος οπότε δε μπορώ να σας πω…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα κάνετε κάτι για την απεργία των φορτηγών; Γιατί με πιέζουν…
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Νομίζω αύριο θα είμαστε σε θέση να τους παρουσιάσουμε την κυβερνητική απόφαση σε σχέση με τους περιορισμούς όπου βεβαίως δεν κουβεντιάζουμε ν’ αλλάξει η φιλοσοφία, γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου κτλ., αλλά κάποιες αλλαγές, τροποποιήσεις γίνονται μετά από συνεννόηση που κάναμε με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Σουφλιά και θα το προσυπογράψουν και αυτοί. Για τις αυξήσεις είναι αυτό που σας είπα κι έχουν και δυο τρία άλλα αιτήματα, ένα είναι για τον τελωνειακό κώδικα και κάποια άλλα που αφορούν τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Μπέζα, κάποια θέματα με το Ασφαλιστικό τους είναι της κας Πετραλιά κι έχουν κι ένα θέμα με τα τούνελ που θα δουν αύριο τον Υφυπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτή είναι η κατάσταση.
Αλλά, προσέξτε, η γραμμή μας είναι: Κουβεντιάζουμε με όλες τις επαγγελματικές μονάδες, πρέπει να κάνουμε διάλογο, ακούμε, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά αν αρχίσουμε να ικανοποιούμε όλους για να λογαριάζουμε τις ψήφους που θα πάρουμε στις εκλογές κι ο καθένας από μας και να έχει τους φίλους του κτλ., στο τέλος δε θα κάνουμε πολιτική, θα κάνουμε πολιτική Μαυρογιαλούρου. Εγώ τουλάχιστον δε θα κάνω, το ξεκαθαρίζω αυτό.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου δώσετε τη δυνατότητα το φθινόπωρο να τα ξαναπούμε;
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Βεβαίως.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα χαρώ πάρα πολύ. Σπάνια έχω την αίσθηση ότι ένας Υπουργός εκτίθεται τόσο πολύ όπως το κάνετε εσείς, με τέτοια ειλικρίνεια απέναντι σ’ έναν δημοσιογράφος. Και σας ευχαριστώ πολύ.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είμαι σ’ ένα Υπουργείο το οποίο έχει να κάνει με θέματα καθημερινότητας, με θέματα τα οποία είναι δύσκολα από τη φύση τους, υπάρχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες οι οποίες διεκδικούν η κάθε μια πράγματα για τον εαυτό της. Εμείς πρέπει να βρίσκουμε τη σωστή ισορροπία και η γραμμή η δική μας είναι η γραμμή της Ευρώπης, η γραμμή που έχει πετύχει σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πάμε να εφαρμόσουμε και εδώ, ξέροντας ότι θα κριθούμε στο τέλος από το έργο μας.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ πρέπει να παραδεχτώ ότι έχετε κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο Υπουργείο και προσπαθείτε με γρήγορα βήματα και μ’ ένα ευρωπαϊκό πνεύμα. Και αυτό θα φανεί. Κι όπως είπατε, εκ του αποτελέσματος.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τώρα είμαστε στην αρχή. Κι εγώ θα ευχόμουν πολύ πιο γρήγορα να δει ο κόσμος…
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αυτό με τα νέα εισιτήρια, την ευρυζωνικότητα κτλ. είναι πολύ σημαντικά πραγματικά..
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Βεβαίως. Επενδύουμε σε νέο δίκτυο, το ενιαίο εισιτήριο, να κάνουμε τα μέσα πιο φιλικά στο περιβάλλον, σχεδιάζουμε να πάρουμε τρόλεϊ χωρίς κεραίες, ηλεκτρικά λεωφορεία, υβριδικά λεωφορεία, παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, επεκτείνουμε τους λεωφορειόδρομους, προσπαθούμε να προχωρήσουμε το πρόγραμμα γενικότερα εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών, θα τα πούμε σε μια άλλη εκπομπή.
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤHΝ  ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ «ΝΕΤ ΤV»: «ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2008

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ Α. ΚΑΡΥΤΣΗΣ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΓ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ 
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Θα μπορούσα να σας πω, ότι απόψε έχω απέναντί μου έναν νέο πολιτικό, αν χώριζα το νέος από πολιτικός, κρατούσα το νέος και το πολιτικός το πήγαινα αλλού. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη τρεις θητείες στην Ευρωβουλή. Θα μπορούσα να αποκαλύψω και την ηλικία σας, κ. Υπουργέ, γιατί είσαστε σε μια ηλικία που λέγεται η ηλικία σας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 43.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: 43. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τρεις θητείες στην Ευρωβουλή και μερικούς μήνες στη Βουλή, ε;Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και μερικούς μήνες στη Βουλή και μερικούς μήνες στο Υπουργείο σας. Ελπίζω, ότι όταν θα τελειώσει η θητεία σας να υπάρχει το Υπουργείο σας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Διότι σας παίρνουν τον ΟΤΕ, σας παίρνουν το Ταμιευτήριο, σας παίρνουν την Ολυμπιακή τι θα σας αφήσουν; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι Υπουργοί δεν έχουν δύναμη ανάλογα με το πόσες πολλές υπηρεσίες υπάγονται σ’ αυτούς. Η δύναμη των Υπουργών συνίσταται στο να συμβάλουν οι ίδιοι στο να προχωρούν μερικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σωστό είναι αυτό που λέτε. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να έχω πολλούς Οργανισμούς στο Υπουργείο …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε μπόλικους, έχετε τις ΔΕΚΟ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω το Υπουργείο Μεταφορών να είναι, αν θέλετε, στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων που κάνει η Κυβέρνηση.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε μερικούς Οργανισμούς, όπως τον ΟΣΕ, που είναι τα τρένα που φύγανε, αλλά θα σας τα πω με τη σειρά. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ευχαρίστως. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα αρχίσω μαζί σας από το να με ενημερώσετε σήμερα, να μου κάνετε ρεπορτάζ, να έρθετε στη θέση μου και να μου πείτε, τι έγινε στη διυπουργική για τον ΟΤΕ, μια που δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα ήθελα και εσείς να έρθετε στη θέση μου για να καταλάβετε, ότι δεν μπορώ …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ θα το ήθελα, ειλικρινά σας το λέω. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το φαντάζομαι. Να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να σας τα πω όλα, με την έννοια, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και δεν είναι και σκόπιμο και δεοντολογικό να αρχίσουμε να κάνουμε φύλλο και φτερό κάποιους όρους συμφωνίας, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να σας πω όσα περισσότερα μπορώ. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είναι αυτό που σας κατηγορεί και η αντιπολίτευση πρέπει να σας πω, ότι αναγκάζονται να κάνουν εικοτολογίες και δεν έχουν, υπάρχει ένα κενό ενημέρωσης.  Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν θα πω ότι με στεναχωρεί γιατί η αντιπολίτευση …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν φοβόσαστε ότι θα δεχτείτε πυραύλους ως το τέλος, γι’ αυτό. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα το δεχτούμε. Εκεί είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε. Ξέρετε, εδώ έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, συμβαίνει το εξής στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα εκείνο το οποίο ακολουθεί το δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής, δεν κάνουμε πράγματα, αυτά που κάνουμε και τα θεωρούμε μεταρρυθμίσεις και είναι πράγματι, είναι κοινό κτήμα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι στην Αριστερά, το Συνασπισμό και το ΚΚΕ που έχουν ένα μοντέλο που έχει καταρρεύσει οπουδήποτε έχει εφαρμοστεί και τελειώνω. Και το ΠΑΣΟΚ το οποίο όταν είναι στην Κυβέρνηση κάνει κάποια πράγματα προσπαθώντας να μιμηθεί εμάς με κακότεχνο τρόπο και όταν είναι στην αντιπολίτευση θυμάται …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι μην το λέτε έτσι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ότι δήθεν είναι Σοσιαλιστικό Κόμμα και μάλιστα ηρωικό. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μου έχετε απαντήσει ακόμη στο ερώτημά μου και το ερώτημά μου ήταν σαφές, τι έγινε σήμερα στη Διυπουργική; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στη Διυπουργική ενημερώθηκαν οι δύο συνάδελφοι, ο κ. Φώλιας και η κα Πετραλιά, για τις διαπραγματεύσεις που έχουμε κάνει εμείς, ο κ. Αλογοσκούφης που είναι κατά βάση αρμόδιος και εγώ ως Υπουργός Μεταφορών παρακολουθώ και συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις…Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Που σημαίνει για να είναι η κα Πετραλιά, σημαίνει ότι έχουμε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά. Και για να είναι ο κ. Φώλιας σημαίνει να δούμε πόσο θα έχει λόγο η Ελλάδα στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΤΕ. Αλλιώς δεν μπορώ να το καταλάβω.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και αυτά, αλλά θα μπορείτε να το καταλάβετε και με άλλο τρόπο. Η διυπουργική Επιτροπή των αποκρατικοποιήσεων έχει συγκεκριμένη σύνθεση. Είναι ο Υπουργός Οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο Υπουργός Απασχόλησης και ο Υπουργός Μεταφορών. Επομένως αυτή ήταν η σύνθεση. Βεβαίως συζητήσαμε και τέτοια θέματα σαν κι αυτά που προαναφέρατε, προφανώς γιατί η προσπάθεια για τη συμφωνία μετόχων στον ΟΤΕ που θα οδηγήσει σ’ αυτό το ισορροπημένο αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε να οδηγήσει, έχει πολλούς παράγοντες. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα. Να υπολογίζω, λοιπόν, ότι ένας από τους παράγοντες είναι η τιμή της μετοχής, γύρω στα 28,50 €.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν θα σας πω. Αλλά η προσπάθεια που κάνουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε είναι να είναι παραπάνω από την τιμή που εισέπραξε ή μη, η οποία ήδη ήταν αρκετά παραπάνω από την χρηματιστηριακή αξίας. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε, άκουσα τον κ. Αλογοσκούφη με μεγάλη προσοχή να λέει, ότι εις βάθος χρόνου θα μας δίνουν 5%. Πώς εγώ πίστευα ως τώρα …Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είπε έτσι. Επειδή πριν έρθω εδώ …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα με διορθώστε. Είπε ότι μπορεί να μειωθεί το ποσοστό μέχρι 5%. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είπε, ότι ακόμα και αν ενδεχομένως πήγαινε το δημόσιο μέχρι και 5%, δεν είναι η πρόθεσή μας …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν ήταν σαφές το κείμενο αυτό που λέτε τώρα, που διευκρινίζετε. Πέστε, λοιπόν.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ακόμα και αν, και σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε δικαιώματα βέτο για κάποια σημαντικά θέματα εθνικής σημασίας, που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, που έχουν να κάνουν με αγορές, πωλήσεις, αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, όλα αυτά που σήμερα περιλαμβάνονται στο άρθρο 10 του τελευταίου νόμου που πέρασε τις τροπολογίες για τον ΟΤΕ.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πώς συμβαίνει και έχουμε τόσες πολλές παρανοήσεις, η κα Κατσέλη παρανοήθηκε απ’ ότι κατάλαβα;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η κα Κατσέλη δεν είμαι εγώ αρμόδιος να την ερμηνεύσω, νομίζω ότι ακόμα και οι εφημερίδες του δικού της χώρου τοποθετήθηκαν στο θέμα και γράψανε ότι μπλέξανε οι γραμμές μας αναφερόμενοι το ότι μπλέξανε οι γραμμές του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόβλημα, το οποίο κι εγώ επιχείρησα προηγουμένως να περιγράψω λέγοντας, ότι κάθε φορά αλλάζει θέση ανάλογα με το αν είναι στην Κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν προβλήματα συντονισμού και ως αντιπολίτευση.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου βλέπω με μεγάλη μου χαρά, ότι είσαστε πρόθυμος να απαντάτε για το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι για της Κυβερνήσεως. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας απαντήσω και για της Κυβέρνησης. Είμαι ειλικρινής όμως, ότι ακριβώς επειδή συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να σας τα πω όλα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε. Θα πέσει όμως τόσο χαμηλά το ποσοστό; Άμα πέσει τόσο χαμηλά το ποσοστό δεν θα μπορούμε να λέμε ούτε το όνομά μας μέσα στον ΟΤΕ.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι δεν θα πέσει τόσο χαμηλά το ποσοστό. Επαναλαμβάνω όμως ότι ακόμα και αν πέσει θεωρητικά το ποσοστό σε ένα τέτοιο αριθμό που είπατε προηγουμένως εσείς, ακόμα και τότε θα είναι διασφαλισμένα τα συμφέροντα …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πώς είναι δυνατόν;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας το πω αλλιώς όμως. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μπορούμε να μιλάμε για συνδιοίκηση με 5%;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Για να το πάρουμε από την πλευρά αυτή …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μιλάμε για συνδιοίκηση;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με το 5%;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, μα δεν θα πάμε στο 5%.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πού λέει ο λόγος. Και με το 10% και με το 15%.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η προσπάθεια που κάνουμε και πιστεύω ότι αυτό θα είναι τελικά η συμφωνία σε α΄ φάση είναι να έχουμε 25% και μία μετοχή εμείς, 25% και μία μετοχή η DEUTSCHE TELEΚOM. Δηλαδή θα ξεκινήσουμε από μια απόλυτη ισορροπία. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ισομέρεια, μάλιστα.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλά ακόμα και αν θέλετε και παρακάτω να πέσει το ποσοστό του δημοσίου, διότι για κάποιο λόγο αποφασίσει να πουλήσει κάποιο άλλο πακέτο -δεν θα σας πω μέχρι πιο ποσοστό, αλλά δεν κουβεντιάζουμε γι’ αυτό το ποσοστό που είπατε εσείς- και παρακάτω να πέσει το ποσοστό όσον αφορά τη διοίκηση δεν θα αλλάξουν πράγματα ως προς το μοντέλο διοίκησης, ακόμα και αν έχει ένα ποσοστό παραπάνω η DEUTSCHE TELEΚOM και χαμηλότερο το δημόσιο, μέχρι ενός ορίου. Αλλά δεν μπορώ να σας πω δημόσια τα όρια. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ δεν μ’ αρέσει η λέξη ξεπούλημα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, δεν μ’ αρέσει η λέξη γενικά ξεπούλημα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να ξεπουλήσει οτιδήποτε. Όμως θέλω να γυρίσω στο πρόγραμμά σας και να σας πω, ότι προεκλογικά μιλάγατε για στρατηγικό εταίρο. Και αναρωτιέμαι αν επιμένετε σ’ αυτό, ότι είναι στρατηγικός εταίρος η DEUTSCHE TELEΚOM αυτή τη στιγμή; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επιμένω. Και να σας πω γιατί. Γιατί η συμφωνία στην πραγματικότητα θα προβλέπει όταν υπογραφή, ότι το καθημερινό management θα ανήκει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος θα προτείνεται από την πλευρά της DEUTSCHE TELEΚOM, αλλά θα είναι και της δικής μας αποδοχής και εν πάση περιπτώσει θα πρόκειται για έναν Έλληνα έτσι …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, καταλαβαίνω ότι συζητιούνται δύο ονόματα για την ώρα.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην αρχή δεν πρόκειται να αλλάξει ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ο υπάρχων; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον, δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σωστά δεν μπορείτε να δεσμευτείτε. Ένα μεταβατικό στάδιο είναι το αντιλαμβάνομαι πλήρως. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Νομίζω, ότι είναι ένα πετυχημένος Manager και θα παραμείνει. Από εκεί και πέρα, σας είπα, ο Πρόεδρος θα είναι της δικής μας επιλογής, θα υπάρχει η ισορροπία στο διοικητικό Συμβούλιο. Και για κρίσιμα θέματα τα οποία κάποια απ’ αυτά σας προσδιόρισα, αλλά είναι πάρα πολλά, θα υπάρχει βέτο από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης.  Επομένως πρόκειται για ένα πάρα πολύ ισορροπημένο σχήμα. Να σας πω και κάτι άλλο; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι, να σας πω κάτι άλλο εγώ. Θα βάλετε βέτο και στα τιμολόγια; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στα τιμολόγια κα Παναγιωταρέα, να ξεκαθαρίσουμε, γιατί υπάρχει μία σύγχυση. Τόσο σ’ εμάς, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία, ένας συγκεκριμένος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος εφαρμόζεται και από τον οποίον δεν μπορεί να ξεφύγουμε, που λέει το εξής.  Υπάρχει η αγορά τηλεπικοινωνιών, είναι απελευθερωμένη. Επειδή όμως είναι λίγες οι εταιρείες υπάρχουν ειδικοί ρυθμιστές. Δεν είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι οι εθνικοί ρυθμιστές, που στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου. Αυτή η Επιτροπή είναι αυτή που έχει και το τελικό κλειδί και που μπορεί να επιβάλει στις εταιρείες να χαμηλώσουν ή να ψηλώσουν αν θέλετε τις τιμές τους παρά τη δική τους τιμολογιακή πολιτική.  Αυτό συμβαίνει και σήμερα και προφανώς – προφανέστατα η Επιτροπή αυτή που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει την τελική ευθύνη. Και σήμερα ακόμα αν έχετε δει τους τελευταίους μήνες και χρόνια υπάρχουν πολλές φορές κάποιες διενέξεις -εντός ή εκτός εισαγωγικών- μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ακριβώς γιατί υπάρχει η διαφωνία ως προς την τιμολογιακή πολιτική. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πέστε μου, όταν δύο μέρη συμφωνούν σε κάτι, φαντάζομαι ότι σας έχει φέρει η DEUTSCHE TELEΚOM ένα σχέδιο για το πώς θα αναπτυχθεί ο ΟΤΕ στα επόμενα χρόνια, γιατί δεν πάμε με τη βάρκα αρμενίζοντας και ό,τι βγάλει το κύμα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι, θα σας πω. Δέχονται το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει συντάξει ο κ. Βουρλούμης, τους εκφράζει …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Α, το ήδη υπάρχον.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και γι’ αυτό βλέπουν και θετικά τον κ. Βουρλούμη. Έχουν εμπειρία και μπορούν να εκτιμήσουν ποιοι είναι οι καλοί managers και ποιοι δεν είναι, ποιες είναι οι σοβαρές προσπάθειες και ποιες δεν είναι. Έχουν παράδοση εταιρείας για πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι κάποιο μικρό μαγαζάκι με το οποίο αποφασίσαμε να συνεταιριστούμε, είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός και ο ΟΤΕ, να γίνει σαφές αυτό, την επομένη ημέρα θα είναι ο δικός μας ο ΟΤΕ, η Ελληνική Εταιρεία μέρος του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό, στα δικά μου μάτια …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δύο πράγματα έχω να παρατηρήσω, αφού το παίρνετε έτσι, δεν τους χρειαζόμαστε, αφού δεν έχουν σχέδιο και πλάνα ανάπτυξης, τι τους χρειαζόμαστε; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω, είναι εύλογη η παρατήρησή σας. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η μία είναι αυτή η παρατήρηση που έχω να κάνω. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να σας απαντήσω σ’ αυτή την παρατήρηση;Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Παρακαλώ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τους χρειαζόμαστε, διότι παρά το ότι ο ΟΤΕ έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια η αγορά των Τηλεπικοινωνιών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, υπάρχουν συγχωνεύσεις, υπάρχουν μεταβολές συνεχείς και ο ΟΤΕ για να αντέξει, θα πρέπει να μπει σε ένα πολύ μεγάλο και ισχυρό πλοίο. Και τέτοιο πλοίο μπορεί να είναι το πλοίο της DEUTSCHE TELEΚOM.  Παράλληλα όμως μπορεί η DEUTSCHE TELEΚOM να φέρει τεχνογνωσία, να βοηθήσει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ και να κάνει τον ΟΤΕ ακόμα πιο φιλικό στους καταναλωτές. Γιατί κάποιος πρέπει να τους σκεφτεί και αυτούς.  Όλες αυτές οι επιχειρήσεις δημόσιες και μη, υπάρχουν για να παρέχουν υπηρεσίες. Πόσες φορές γκρινιάζουμε ακόμα και σήμερα για τον ΟΤΕ, για τις καθυστερήσεις, για διάφορα πράγματα. Βεβαίως υπάρχει πρόοδος …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, θα σας τα πω μετά σχετικά με τις υπηρεσίες, αλλά θέλω …Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επειδή μου τα λένε και άλλες φορές, εγώ τα συνδέω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί τα θυμόμαστε όποτε μας βολεύει. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αποκρατικοποίησης γιατί πάνε κακά οι δημόσιες επιχειρήσεις και όποτε υπάρχει τα ξεχνάμε όλα αυτά. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σήμερα όμως θέλω να σας πω, ότι ο ΟΤΕ δεν πήγαινε άσχημα. Είπατε για να είναι εταίρος κλπ., ο ΟΤΕ έτσι ή αλλιώς ήταν για μας ένα διπλωματικό εργαλείο πάρα πολύ σημαντικό για τη θέση μας στα Βαλκάνια με παρουσία στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Ρουμανία. Επομένως τι μου προσθέτετε μ’ αυτό που μου λέτε;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα θα εξακολουθήσουμε να την έχουμε, δεν θα την χάσουμε. Δηλαδή …Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Γιατί πρέπει να το μοιραστούμε με τους Γερμανούς δεν καταλαβαίνω; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα γιατί σε λίγο καιρό ακόμα και οι επενδύσεις που έχουμε στα Βαλκάνια με τις αγορές που γίνονται, σας είπα, τις συγχωνεύσεις, τις αλλαγές στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών θα μπορούσαν ακόμα και αυτές να κινδυνεύσουν. Θα μπορούσε κάποια στιγμή ο ΟΤΕ και στα Βαλκάνια να βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα, το αντιλαμβάνομαι τι λέτε. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι δεδομένα τα πράγματα, ό,τι έχουμε εμείς τα κρατάμε και δεν αλλάζει.  Από κει και πέρα ο ΟΤΕ έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει εκσυγχρονισθεί, μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και να εκσυγχρονισθεί ακόμα περισσότερο  και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με τους υπαλλήλους τι θα κάνετε; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα εξακολουθήσει να ισχύει ο ελληνικό νόμος, ο κανονισμός του προσωπικού του ΟΤΕ έχει περάσει από τη Βουλή, θα εξακολουθήσει να ισχύει και για όλα τα μείζονα θέματα θα υπάρχει διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση. Να πω και κάτι: Ξέρετε, και στη Γερμανία και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά αυτές οι χώρες είναι τα βασικά παραδείγματα, υπάρχει παράδοση διαβούλευσης και καλής αν θέλετε συμπεριφοράς του management απέναντι στους εργαζομένους. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άμα σας πω ότι αυτή η διαβούλευση ξεκινά απ’ το Μεταξά; Για να μην το πάτε στην Ευρώπη, σας το λέω για να μη νομίζετε ότι βρήκαμε την πυρίτιδα.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να σας το αλλιώς. Ας πούμε ότι είστε εργαζόμενη στον ΟΤΕ εσείς. Θα αισθανόσασταν πιο ευτυχής μ’ ένα fund μέσα στον Οργανισμό απ’ ό,τι με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό; Εγώ αν ήμουν εργαζόμενος θα αισθανόμουν πάντως πιο σίγουρος… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπήρχε εγγύηση του Δημοσίου, μη μου το λέτε έτσι.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα γιατί το λέτε;Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα γιατί είναι αλήθεια. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σας είπα, ο νόμος θα ισχύσει, η εργασιακή νομοθεσία προφανώς της Ελλάδας αυτονόητα θα ισχύσει και οι εργαζόμενοι μόνο καλύτερες μέρες έχουν να περιμένουν. Συμμετέχοντας οι εργαζόμενοι σ’ έναν Οργανισμό ο οποίος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και που έρχεται ο μεγαλύτερος επενδυτής κι ο πιο αξιόπιστος ο οποίος υπάρχει αυτή την ώρα στην Ευρώπη. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Να δούμε τι είπαν οι συνδικαλιστές, για να δούμε πόσο ευτυχείς είναι.. Προβολή ρεπορτάζΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η είσοδος της DEUTSCHE TELEΚOM στον ΟΤΕ και η εκχώρηση του management βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζομένους στον Οργανισμό,  που έχουν ήδη ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ κ. Κούτρας:κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Ο ΟΤΕ πρέπει να έχει ελληνικό management. Το ελληνικό management είναι αυτό που έχει φέρει τον ΟΤΕ στο σημείο αυτό που έχει έρθει, δηλαδή να είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παράλληλα πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές. κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Σε βάθος χρόνου η DEUTSCHE TELEΚOM θα κατέχει τις τηλεπικοινωνίες από την Βόρεια Θάλασσα μέχρι και τη Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, καμία Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δεν θα μπορεί να διαμορφώνει ποσοστρεφείς τιμές, θα είναι ένα ευρωπαϊκό μονοπώλιο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει όμως άλλη εναλλακτική λύση ανάπτυξης του ΟΤΕ; κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Εμείς υποστηρίζουμε, εμείς επιμένουμε και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, το αποδείξαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το να έχουμε μια εταιρεία αυτού του μεγέθους, αυτού του βεληνεκούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο ΟΤΕ να παραδοθεί σε ξένους επενδυτές. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την πλευρά των εργαζομένων εκκρεμούν τα εξής ρωτήματα: κ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Υπουργέ, τα δυο τελευταία χρόνια είχαμε δυο νόμους όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση του Οργανισμού, της επιχείρησης. Ο ένας επέτρεπε να μπουν μέσα επενδυτές κι ο άλλος αποτρέπει να μπουν μέσα επενδυτές. Θεωρείτε αυτό ότι είναι τηλεπικοινωνιακή πολιτική; Είστε ευχαριστημένος; Οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Μετέχουν όμως άτομα τα οποία είναι και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΙG.  Τι έχετε να πείτε γι αυτό; Υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ δε θα πω τίποτα, θα περιμένω ν’ απαντήσετε στον κ. Κούτρα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα ξεκινήσω απ’ το τελευταίο.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Την εσωτερική πληροφόρηση, που είναι και θέμα ήθους. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αναφέρεται, μου  το έχουν πει κατ’ ιδίαν, σ’ ένα συγκεκριμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο ήταν τα τελευταία 10 χρόνια στον ΟΤΕ απ’ όσο τουλάχιστον έχω ελέγξει εγώ. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εννοείτε πριν εμφανιστεί ο κ. Βγενόπουλος.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και πάντως εμείς από την αρχή, μια και λέγονται όλα αυτά για τη MIG, εγώ ξέρετε τον κ. Βγενόπουλο τον έχω δει μια φορά στη ζωή μου, όταν τον είδαμε μαζί με τον κ. Αλογοσκούφη και του είπαμε ότι «μέχρι εδώ». Από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει, και ο κ. Αλογοσκούφης και εγώ ότι δεν θέλουμε κάποιο fund μέσα στον Οργανισμό, να έχει αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο που ήθελε ο κ. Βγενόπουλος.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μας διέψευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα για τον κ. Βγενόπουλο ή κάνω λάθος; Για το 20% του πλαφόν που είπατε.. Εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τρεις θητείες. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ακόμα και αν δεχθούμε αυτό το οποίο λέτε, το βέβαιοι είναι ότι ο νόμος λειτούργησε.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τι να το δεχθείτε; Έτσι είναι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο νόμος λειτούργησε και εξανάγκασε τον κ. Βγενόπουλο να πουλήσει και επίσης απ’ αυτά που σας είπα προηγουμένως, συνάγεται ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να δεχθούν ουσιώδεις ρυθμίσεις αυτού του νόμου. Δηλαδή ακόμα και αν τελικώς υποτεθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμείνει και ακόμα και αν τελικώς οδηγηθούμε θεωρητικά σε μια τροποποίηση του νόμου, στη συμφωνία μετόχων τα βασικά σημεία της διατάξεως αυτής που λειτούργησε, σας είπα, και οδήγησε τον κ. Βγενόπουλο εκεί που τον οδήγησε, θα υπάρχουν. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μπορείτε να με εξαναγκάσετε κι εμένα να έχω υπερκέρδη σας παρακαλώ; Γιατί αυτό μου λέτε. Τον εξαναγκάσετε να έχει υπερκέρδη. Καταπληκτικό.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ήθελε, απ’ ό,τι εμείς εικάζαμε, να έχει έναν πολύ ευρύτερο ρόλο. Και εδώ θέλω να πάω και να το συνδέσω και μ’ αυτά που είπε ο κ. Κούτρας: Ας υποθέσουμε ότι δεν κάνουμε τίποτα και λέμε, καλά είμαστε εδώ που καθόμαστε. Τι μπορεί να συμβεί σήμερα, ή τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε και το Δημόσιο το 33% ή 34%, πόσο είχε, επί ΠΑΣΟΚ, το 34% που είχε επί ΠΑΣΟΚ: Μπορεί ο κ. Βγενόπουλος ακόμα και με το νόμο αυτό να βγει ακόμα έναν κ. Βγενόπουλο και να βρουν κι ένα fund που έχει 10% και μια μετοχή, οι τρεις αυτοί παίρνουν το 51% ή αν θέλετε μιλάει ο κ. Βγενόπουλος με κάποιους μετόχους και μαζεύει από την αγορά και το ελληνικό Δημόσιο, επαναλαμβάνω, και με το ΠΑΣΟΚ και με το καθεστώς που είχαμε επί ΠΑΣΟΚ χάνει το management, χάνει τα πάντα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Καλά Υπουργέ μου, χρειαζόταν ένας Βγενόπουλος για να βρεθεί ένας εταίρος όπως είναι η DEUTSCHE TELEΚOM; Χάθηκε η Ελλάδα; Δεν έχει αξιοπιστία η Ελλάδα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω: Το 2006 είχε γίνει μια προσπάθεια και προς την πλευρά των Γερμανών και προς την πλευρά των Ισπανών. Τότε λόγω των καταστάσεων που επικρατούσαν στην αγορά, δεν υπήρξε τελικά ενδιαφέρον και το πράγμα δεν προχώρησε. Τώρα προχωρεί και εμείς, όντας ένα κεντροδεξιό κόμμα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουμε αυτή τη θέση. Το αντίθετο, θεωρούμε όπως σας είπα προηγουμένως ότι εκσυγχρονίζει τον Οργανισμό και θεωρούμε ότι κάνουμε πράγματα τα οποία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτονόητα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πριν από πολλά χρόνια. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, και τώρα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι, έχουν γίνει πριν πολλά χρόνια. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην Ουγγαρία υπάρχει σοσιαλιστική κυβέρνηση που συμμετέχει μαζί με τον κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή.  Κατά σύμπτωση είναι η ίδια εταιρεία, η DEUTSCHE TELEΚOM έχει αν δεν απατώμαι το 60% του Οργανισμού και προφανώς και το management.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Νομίζω συμφωνώ μαζί σας, η  DEUTSCHE TELEΚOM θα γίνει το μονοπώλιο της Ευρώπης. Συμφωνώ μαζί σας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, ακούστε, είναι ένας μεγάλος Οργανισμός αλλά εμείς θα είμαστε μέρος αυτού του Οργανισμού.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να περάσουν οι οικονομίες όλης της Ευρώπης σε γερμανικά χέρια; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα δε θα περάσουν, προσέξτε, υπάρχουν συγχωνεύσεις, αυτή είναι η τάση και στις Τράπεζες και στης τηλεπικοινωνίες, αυτή είναι η τάση παγκοσμίως. Άλλο ήθελα να πω, ότι εμείς αν παραμέναμε απαθείς, κινδυνεύαμε εκ των πραγμάτων να χάσουμε και το management και τ’ αυγά και τα πασχάλια, ενώ μ’ αυτή τη συμφωνία που κάνουμε, το Δημόσιο έχει ισχυρή παρουσία, έχει δικαιώματα βέτο και παράλληλα έχουμε τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό μέσα στον ΟΤΕ που μπορεί να τον εκσυγχρονίσει τον ΟΤΕ και να τον κάνει πιο φιλικό στους καταναλωτές.  Επομένως η συμφωνία ακόμα κι από την πλευρά αν θέλετε των κρατικιστών, μόνο θετικά μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί διότι σήμερα έτσι όπως ήταν ο ΟΤΕ κι έτσι όπως τον είχε προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να χαθούν τα πάντα, ενώ με τη συμφωνία όπως την προωθούμε, κατοχυρώνουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου και παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τον Οργανισμό.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα σας κάνω μια ερώτηση που δεν τη συνηθίζω, γιατί δε μιλάω συναισθηματικά στις πολιτικές μου εκπομπές, αλλά αναρωτιέμαι, θ’ ακούω στο μέλλον το όνομα ΟΤΕ ή θ’ ακούω D-Telecom;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα το ακούτε. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το D-Telecom; Έχει συμφωνηθεί το όνομα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κατ' αρχήν σε σχέση με την εταιρεία είναι ολοφάνερο ότι θα λέγεται ΟΤΕ Α.Ε. και COSMOTE Α.Ε. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το εμπορικό.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα θα περιμένετε να γίνει η συμφωνία, η κυβέρνηση πάντως έχει κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει και επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι και οι Γερμανοί μη νομίζετε ότι είναι αφελείς και δεν καταλαβαίνουν τι είναι ισχυρό επικοινωνιακά και επομένως και οικονομικά στην Ελλάδα για να κάνουν κάτι αφελές. Και αυτό θέλω να πω και σε σχέση με τις τιμές.  Είπε ο Πρόεδρος, ο κ. Κούτρας, ότι η ΕΕΤ δεν θα μπορεί να ελέγχει διότι θα είναι ένας μεγάλος Οργανισμός. Αυτό είναι τελείως λάθος διότι προφανώς και η ΕΕΤ και οι άλλοι εθνικοί ρυθμιστές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν και αν δεν ελέγχουν τους ελέγχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το 1/3 των εμπορικών πελατών του έχει χάσει τα τελευταία χρόνια ο ΟΤΕ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γι αυτό θέλουμε λοιπόν ν’ ανακόψουμε τέτοιου είδους πορείες, διότι η αγορά απελευθερώθηκε και εκτός από τον ΟΤΕ υπάρχουν και άλλοι παίκτες οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της αγοράς. Δεν συμβαίνει αυτό που συνέβαινε πριν από 10 χρόνια. Και παρά τις προσπάθειες  εκσυγχρονισμού που έχουμε κάνει, υπάρχουν αυτές οι πιέσεις. Ας υποθέσουμε όμως, σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική, ότι ο manager είναι τρελός και αποφασίζει ν’ αυξήσει τις τιμές. Εκείνοι που θα συμβεί ξέρετε τι θα είναι; Θα φύγουν οι πελάτες από τον ΟΤΕ, δεν είναι μονοπώλιο πια ο ΟΤΕ και θα πάνε στους εναλλακτικούς παρόχους. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε τι δυσκολίες κάνουν για να πάνε στους εναλλακτικούς παρόχους; Μένουν τρεις μήνες χωρίς τηλέφωνα.. Εκεί έχετε ευθύνη. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εντάξει, αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρχε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ένας σοβαρός Οργανισμός θ’ αρχίσει ν’ αυξάνει τις τιμές του αλόγιστα διότι προφανώς οι πελάτες θα θυμηθούν την παλιά και γνωστή ελληνική παροιμία, ότι «είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Φίλες και φίλοι μια ερώτηση έχει μείνει ακόμη ώστε να κλείσω το θέμα του ΟΤΕ που θα μας εκπλήξει φαντάζομαι τις επόμενες μέρες, κοντή γιορτή θα είναι. Μια και δεν έχετε ενημερώσει ακόμη τη Βουλή κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε εμείς απόψε μαζί σας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δε θα σας εκπλήξει, γιατί σας έχουμε πει, ο κ. Αλογοσκούφης κι εγώ, αρκετά πράγματα από τη συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Στη Βουλή έχει γίνει συζήτηση ήδη, αύριο θα απαντήσει ο κ. Αλογοσκούφης σε σχετική ερώτηση πάλι για μια ακόμη φορά στο συγκεκριμένο θέμα και προφανώς δεν σκοπεύουμε να παρακάμψουμε.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Επομένως σε αυτό θα απαντήσετε και για τα περί απιστίας που είπε χτες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυρία Παναγιωταρέα, σε μερικούς μήνες κανένας δε θα το θυμάται αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου, όπως δε θα το θυμόταν αν το έλεγα κι εγώ. Αυτό που θα θυμάται ο κόσμος είναι τη μεταρρύθμιση που κάνουμε στον ΟΤΕ. Αυτό θα αλλάξει τον ΟΤΕ, θα τον κάνει πιο σύγχρονο και πιο φιλικό στους καταναλωτές και γι αυτό επενδύουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα θα είναι μια φασαρία που θα κρατήσει μερικές μέρες. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η Ολυμπιακή δε φαίνεται να κρατάει μερικές μέρες πάντως. Αυτό το πράγμα παρόλο που το κρατάμε, το κρατάμε επίτηδες φαντάζομαι ώστε να αυτοδιαλυθεί, κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στον αέρα. Είχατε δηλώσει ότι "μέσα στο 2008", βλέπω εδώ τη δημοσίευσή σας μόλις είχατε αναλάβει, "θα υπάρξει λύση για την Ολυμπιακή". Είμαστε στο Μάιο, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουμε ακόμα εφτά μήνες. Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου έχετε δίκιο, έχουμε εφτά μήνες και περάσανε είκοσι χρόνια. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, για να έχουν περάσει τόσοι μήνες χωρίς να έχουμε ακόμα καταλήξει, σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σκληρές, είναι και δύσκολες. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου λύσετε μια απορία απόψε. Βλέπω ο Μπερλουσκόνι, οφείλω να πω ότι έχει μαυρίσει πιο πολύ τα μαλλιά του από τις άλλες φορές που τον είδαμε στην τηλεόραση, φαίνεται επειδή είναι καινούριος τώρα πάλι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εσείς οι γυναίκες τα ξέρετε καλύτερα αυτά. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, εμείς αυτά παρατηρούμε. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Μπερλουσκόνι είπε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είπε ότι "δε θα πουληθεί η Alitalia και θα την κρατικοποιήσει πάλι" και θα τη χρηματοδοτήσει δηλαδή με κρατικά χρήματα.  Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, όχι. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μια στιγμή Υπουργέ. Εάν λοιπόν ο Μπερλουσκόνι μπορεί και της δίνει της Alitalia κρατικά χρήματα και την κρατάει, εμείς γιατί πρέπει να καταδικαστούμε γι αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με ενδιαφέρον κατ΄ αρχήν παρατηρώ ότι ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας ο νεοεκλεγείς και παλαιότερος έχει αποκτήσει ξαφνικά τόσους θαυμαστές στο χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ένα λεπτό, δε φαντάζομαι να περιμένετε ότι τον θαυμάζω. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όχι, δεν είπα εγώ ότι εσείς ανήκετε στο χώρο της Κεντροαριστεράς, για τους Πολιτικούς λέω. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έτσι που μου το είπατε έτσι μου φάνηκε. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Λέω λοιπόν ότι πρώτη φορά αυτός ο άνθρωπος απέκτησε οπαδούς στην Ελλάδα.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα η δήλωσή του ήταν..Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Από κει και πέρα θέλω να σας υπενθυμίσω και το ξέρουν όσοι ασχολούνται με τις αεροπορικές μεταφορές και με τις μεταφορές συνολικότερα, ότι η προσπάθεια που κάνει.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ πάντως θαυμάζω την πυγμή του γι αυτό το θέμα, έτσι; Να σας θαυμάσω κι εσάς δηλαδή. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα να σας πω, εμάς τόσα χρόνια τι μας κατηγορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κάνουμε; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ότι δίνουμε χρήματα στην Ολυμπιακή. Ωραία. Αυτός το δηλώνει κιόλας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτό που μας κατηγορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κάνουμε ήρθε πρώτη φορά ο Μπερλουσκόνι και το κάνει. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Να το πει ανοιχτά. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επομένως αν κάποιος προσεχώρησε στη θεωρία του αλλουνού, στο γήπεδο του αλλουνού, ήταν οι Ιταλοί στο δικό μας. Λοιπόν τι παραπάνω να κάνουμε, πως να προσχωρήσουμε εμείς στο δικό τους; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εμείς καταδικαστήκαμε. Αυτός μπορεί; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, διότι κατ΄ αρχήν στην Alitalia το κράτος έχει μόνο το 49% και η προσπάθεια που έκανε ο Πρόντι μαζί με τους πρώην κομμουνιστές και τα λοιπά και συνεχίζει τώρα ο Μπερλουσκόνι, άσχετα με τις απειλές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του κράτους. Το σύνολο. Αυτό προσπαθούσε και η Ιταλική Κεντροαριστερά και προσπαθεί και η Ιταλική Κεντροδεξιά. Αυτό είναι, να το καταλάβουμε. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δηλαδή Υπουργέ μου για να καταλάβω, τι λέει ο Μπερλουσκόνι; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απλώς έχουν δυσκολία να το πουλήσουν. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και το κάνει δηλαδή θελκτικό λέγοντας ότι "θα βάλω λεφτά εγώ στην Alitalia"; Δεν το καταλαβαίνω.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι είχε πρόβλημα ρευστότητος, δεν είχε λεφτά για μερικούς μήνες η Alitalia..Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η Air France και η KLM δεν είχε κάνει μια προσφορά τώρα πρόσφατα για να αγοράσουν την Alitalia; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ωραία, αλλά δε συμφώνησαν. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν το απέρριψαν; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το απέρριψαν, αλλά γιατί δεν ήθελαν με τους όρους που πρότεινε η KLM και η Air France να προχωρήσουν. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άμα θέλει να την ξεφορτωθεί όπως είπατε; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αποχώρησαν μόνοι τους οι άνθρωποι της Air France, διότι έκαναν κάποιες προτάσεις, αντέδρασαν τα Ιταλικά Συνδικάτα και τα λοιπά κι όταν είδαν ένα κλίμα εξαιρετικά αρνητικό είπαν χαίρεται. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα ήθελα να σας πω επειδή έχω ταξιδέψει με την Alitalia, η Ολυμπιακή είναι παρασάγγες ανώτερη από την Alitalia. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα δε σας είπα εγώ ότι το μοντέλο μου είναι η Alitalia, είναι μια προβληματική εταιρεία. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Καθ' όλα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλά έχω την εντύπωση ότι όποιος ισχυρίζεται ότι "η Ολυμπιακή δεν είναι προβληματική εταιρεία", το επόμενο πράγμα το οποίο θα ισχυριστεί είναι ότι η γη είναι επίπεδη και το μεθεπόμενο ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου, δε νομίζω να υπάρχει εταιρεία που να έχει κυνηγηθεί περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο η Ολυμπιακή. Και δε νομίζω να υπάρχει άλλη εταιρεία στην Ελλάδα που να μην την έχουν εκμεταλλευτεί τα κόμματα ποικιλοτρόπως όσο την Ολυμπιακή. Μα της χρωστάμε, μα έχουν βάλει τα σόγια τους όλοι μέσα, από τους συνδικαλιστές, μέχρι τους πάντες, μα έχουν κάνει τα τέρατα, έχουν ασελγήσει άναντες στην Ολυμπιακή. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Χαίρομαι που το λέτε, γιατί τους τελευταίους μήνες άρχισα να πιστεύω ότι τα έχω κάνει εγώ, στους τέσσερις πέντε μήνες που είμαι Υπουργός. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σας παρακαλώ, θα ήταν και παράλογο. Αυτή τη θέση μου τη λέω εδώ και δεκαπέντε χρόνια εγώ Υπουργέ μου. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όντως έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη στην Ολυμπιακή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ολυμπιακή δεν έχει προβλήματα και οικονομικά και προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία προβλήματα εμείς προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε με διαπραγματεύσεις, με νομική επιχειρηματολογία, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε και στο σημείο να δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προηγούμενα με μία ελληνική εταιρεία την Ολυμπιακή... Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όχι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί δεν έχει με τον ΟΤΕ, γιατί δεν έχει με τη ΔΕΗ, γιατί δεν έχει ξέρω΄ γω με μια.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δε θα μου άρεσε εμένα αυτό ως γενικό μοντέλο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τα βάζει με κάποιον ή με μια εταιρεία ή οτιδήποτε. Δε θα μου άρεσε αυτό. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και να σας πω και κάτι; Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση τα έβαλε με τη Sabena ας πούμε, αν δεχτούμε αυτή την ορολογία, διότι η Sabena είχε προβλήματα η βελγική εταιρεία έκλεισε και έκλεισε και ήταν το Βέλγιο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μας το θέμα κρατάει δώδεκα χρόνια. Και να σας πω τι κρατάει; Κρατάει ένα θέμα για το οποίο ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε μέρα που περνάει 750 χιλιάδες ευρώ. Κάθε μέρα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα πως γίνεται αυτό το πράγμα; Εγώ δεν έχω δει στον προϋπολογισμό πουθενά Ολυμπιακή. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα όταν μπαίνει 245 εκατομμύρια μέσα το χρόνο, πως κανείς μπορεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με μαγικά χαρτάκια φαντάζομαι, αφού δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με μαγικά χαρτάκια, η μια εταιρεία έχει ισολογισμούς, στην άλλη εταιρεία όσο είχαμε ισολογισμούς είναι αυτό, αλλά οι εκτιμήσεις που κάνουμε είναι με σχεδόν βεβαιότητα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε αλλά εκτιμήσεις λέτε πάντως. Εκτιμήσεις. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω και τώρα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εκτιμήσεις, εκτιμήσεις. Όχι ταμειακά, εκτιμήσεις είναι αυτά. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυρία Παναγιωταρέα με ξέρετε και ξέρετε πόσο προσεκτικός είμαι. Από το 1994 και μετά τα χρέη της Ολυμπιακής ισοδυναμούν με την κατασκευή δύο χιλιάδες εξαθέσιων σχολείων ή πενήντα νομαρχιακών νοσοκομείων. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Το ακούω αυτό. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτά είναι λεφτά συγκεκριμένα κι είναι λεφτά δικά μας, δεν είναι του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, είναι των τηλεθεατών που μας βλέπουν. Και γι αυτό το λόγο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όχι με δογματισμούς, ούτε θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα τα οποία εν πάση περιπτώσει εμείς στο τέλος θα κληθούμε πάλι να τα διαχειριστούμε, η γραμμή μας είναι: Θέλουμε το όνομα, θέλουμε το σήμα τους κύκλους, δε θέλουμε τα χρέη. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θέλετε το όνομα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δε θέλουμε τα χρέη και με αυτή τη λογική διαπραγματευόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ ωραία, αφού θέλετε το όνομα την Πάνθεον την οποία την έχετε σε ωραία πολυτελή γραφεία στο Κολωνάκι με τους κυρίους και με Διοικητικό Συμβούλιο και με Διευθυντή Πτήσεων παρακαλώ που ποιος πετά, καμιά μύγα θα πετά εκεί μέσα, και με ωραίους μισθούς παχυλότατους εδώ και τόσα χρόνια, μήνες πόσοι είναι, μπορείτε να μου πείτε τι την έχετε; Είναι στο Πάνθεον της ηλιθιότητας των Ελλήνων που την πληρώνουμε. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Πάνθεον δε μας έχει στοιχίσει τίποτα. Είναι μια από τις λίγες ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις όπως έχει λειτουργήσει.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Από την τσέπη τους βάζουν αυτοί που δουλεύουν. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω, οκτώ εργαζομένους είχε μέχρι πρόσφατα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πρόσφατα. Κάνατε και κρατικό συμβόλαιο και με Πρόεδρο και γραφεία και αυτοκίνητα οι Πρόεδροι..Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας πω ότι και τώρα έχει ελάχιστους. Το μετοχικό της κεφάλαιο ακριβώς επειδή δεν είχε δραστηριότητα από 60 εκατομμύρια, αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι πρόχειρος αυτή την ώρα, πήγε 62. Επομένως το δημόσιο, εάν το μετράτε έτσι, μόνο κέρδη έχει. Ο λόγος που υπήρξε η Πάνθεον και δεν την έκανα εγώ, έγινε από.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Φυσικά δεν την κάνατε εσείς. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έγινε από τους προκατόχους μου, είναι γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως νομικό κέλυφος και δε θα κάνουμε τώρα ανάλυση του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου και του εμπορικού δικαίου.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Απέτυχε η προσπάθεια; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν έχει αποτύχει τίποτα, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα δε μου είπατε προηγουμένως ότι "θέλετε να κρατήσετε το όνομα"; Πως θέλετε την Ολυμπιακή και το Πάνθεον; Το Πάνθεον της Ολυμπιακής θα μου πείτε; Η Ολυμπιακή του Πανθέου; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κι εδώ πραγματικά θα είμαι πιο φειδωλός από ότι ήμουνα στον ΟΤΕ. Εκείνο που θέλω να κρατήσετε εσείς..Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Με ποιον συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Υπουργέ; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με όλους τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μάλιστα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με όλους τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως κάνουμε σε όλα τα υπόλοιπα θέματα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κανένα ενδιαφερόμενο επενδυτή θα μου πείτε απόψε; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η προσπάθειά μας προφανώς είναι να βρεθεί επενδυτής και ο λόγος που δε βρισκόταν μέχρι τώρα επενδυτής στις τρεις τέσσερις προσπάθειες αποκρατικοποίησης που έκανε το ΠΑΣΟΚ και που τώρα τις έχει ξεχάσει, δεν έκανε ποτέ προσπάθειες αποκρατικοποίησης, είναι υπέρ του δημόσιου τομέα.  Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν το πιστεύουμε εμείς αυτό γιατί το ξέρουμε. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και στη μία προσπάθεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία ήταν ότι οι Δικηγόροι των επενδύσεων λέγανε σε αυτούς που πήγαιναν να αγοράσουν την εταιρεία "σταματήστε γιατί θα κληρονομήσετε τα χρέη και όλα τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Άκουσα τον κ. Δούκα προχθές ο οποίος είπε ότι "έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα με την Ολυμπιακή" και το λέει ο Δούκας που ο πατέρας του έχει σχέση με την αεροπορία γενικά. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γιατί, αμφιβάλλετε; Νομίζετε ότι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η προσπάθεια της Ολυμπιακής είναι εξαιρετικά δύσκολη; Είναι μια προσπάθεια όμως που πρέπει να την κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε με σοβαρότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποφασιστικότητα, με ευαισθησία απέναντι στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και με ανθρωπιά και χωρίς να τσιγκουνευτούμε απέναντι στους εργαζομένους. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Χαίρομαι που το ακούω, γιατί δε θέλω να σκεφτούν ότι επειδή είστε Ρεθυμνιώτης και Κρητικός κι επειδή σας έχουν κακομεταχειριστεί μερικές φορές ότι τους έχετε βάλει στο μάτι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ποιους; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τους εργαζόμενους. Να μην το ακούσουμε αυτό. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω έτσι; Κατ΄ αρχήν τους εργαζόμενους τυχαίνει, επειδή ήμουνα και Ευρωβουλευτής να τους ξέρω και προσωπικά τόσα χρόνια. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε δίκιο. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και ποιος πιστεύετε δηλαδή ότι θέλει να πάει να κοιμάται το βράδυ και να ξέρει ότι έχει δυσαρεστήσει τόσους ανθρώπους; Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει όμως στο τέλος είναι να υπάρξει ένα αποτέλεσμα και ξέρω κάνοντας αυτή την προσπάθεια, το ξέρουμε όλοι στην Κυβέρνηση, ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια δεν θα είναι χαμένοι, αντίθετα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κύριε Αδαμίδη δείξτε μου τους εργαζόμενους να τους ακούσει ο Υπουργός. ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για μία ακόμη φορά το μέλλον της Ολυμπιακής απασχολεί την Κυβέρνηση και τους εργαζομένους της πολύπαθης εταιρείας. Η απεργία των χειριστών ελικοφόρων αεροσκαφών συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τη ματαίωση και την τροποποίηση πολλών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού και κατ΄ επέκταση την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Μανώλης Πατέστος, εκτιμά ότι "στην περίπτωση που οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ιδιωτικοποιηθούν, το κενό θα είναι αναντικατάστατο".Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Η χώρα χρειάζεται την Ολυμπιακή, η Ολυμπιακή πρέπει να έχει ταυτότητα και σημαία που να χαρακτηρίζει την ίδια μας τη χώρα και πιστεύω όπως κάνουν όλα τα κράτη στην Ευρώπη κι έχουν τον εθνικό τους αερομεταφορέα αυτό πρέπει να υπάρχει και για τη χώρα μας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι συνέπειες θα είχε η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής; Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Οι τιμές των εισιτηρίων θα τιναχθούν στα ύψη, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια θα υποβαθμιστεί, καθώς επίσης πιστεύουμε ότι τον κοινωνικό ρόλο της Ολυμπιακής δε θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει κανείς και θα έχουμε συρρίκνωση δρομολογίων ιδιαίτερα στα νησιά, στις ακριτικές διαδρομές της Ολυμπιακής, καθώς επίσης πιστεύω ότι και σε αυτό που συνδέει τη χώρα τον απόδημο ελληνισμό αυτό θα πάει σε ξένα χέρια, θα πάει σε αεροπορικές εταιρείες άλλων χωρών και θεωρώ ότι αυτό δε θα είναι εξέλιξη για τη χώρα και πραγματικά θα μας πάει πίσω. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κατηγορεί τον Υπουργό ότι "έχει εγκαταλείψει την εταιρεία του και τους εργαζομένους της". Μ. ΠΑΤΕΣΤΟΣ: Όλοι οι εργαζόμενοι αγαπάμε την εταιρεία μας, που σημαίνει πάνω απ΄ όλα αγαπάμε τους επιβάτες που μας στηρίζουν και θεωρώ ότι γι αυτό έχει ευθύνη και ο Υπουργός, γιατί δυστυχώς και μετά λύπης μου το λέω ουσιαστικά είναι πολιτικός Προϊστάμενος σε μια εταιρεία την οποία την έχει εγκαταλείψει. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα της Ολυμπιακής, αλλά θεωρώ ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την ξεφτιλίσει.Θα μπορούσα να πω πολλά "γιατί κύριε Υπουργέ", θεωρώ όμως ότι θα πρέπει ο κ. Χατζηδάκης, ένας νέος Πολιτικός, να καταλάβει ότι το ζήτημα της Ολυμπιακής είναι μια εθνική υπόθεση, δεν είναι μία επιχείρηση που μπορεί κάποιος μόνο τεχνοκρατικά να την προσεγγίσει. Φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς την Ολυμπιακή, χωρίς τους κύκλους στον ουρανό, κι αυτό θεωρώ ότι πολιτικά ο κ. Χατζηδάκης δε θα μπορέσει να το αντέξει. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν μπορέσατε να το χρεωθείτε κιόλας, είναι πολύ το βάρος. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ θα κάνω τη δουλειά μου και θα την κάνω... Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Γι αυτό δεν έχω αμφιβολία για σας. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και θα την κάνω με βάση τη συνείδησή μου κα Παναγιωταρέα, με βάση τις γνώσεις μου. Βεβαίως είναι μια προσεκτική.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ήταν λίγο αυστηρός ο κ. Πατέστος μαζί σας, αλλά έχουν ταλαιπωρηθεί κι αυτοί πολλά χρόνια. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με βάση βεβαίως και τις εντολές του Πρωθυπουργού, αλλά και με βάση όπως σας είπα τη συνείδησή μου, έχοντας ως στόχο να πετύχουμε αυτό: Να κρατήσουμε το όνομα, να κρατήσουμε το σήμα και να γλιτώσουμε από τα χρέη. Φερόμενοι στους εργαζόμενους με ανθρωπιά και χωρίς να τσιγκουνευτούμε. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Και να μη χάσουν τη δουλειά τους. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κι από κει και πέρα για τις επιμέρους παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν, θέλω να πω κατ΄ αρχήν.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου δώσετε τη δυνατότητα να τις κάνετε τις παρατηρήσεις όλες μετά το διάλειμμα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ευχαρίστως. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ωραία, γιατί έχουμε διάλειμμα για διαφημίσεις. Έχουμε κι εμείς κάποιο όφελος εδώ πέρα. 
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα από νησιά που φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς αεροπλοϊα, έχουμε πολλά από ομογενείς, από Γερμανία, Αυστραλία, οι οποίοι ρωτούν αν θα πάψει να πετά η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και πάρα πολλά από εργαζομένους οι οποίοι νιώθουν ότι είναι ανασφαλείς. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε σχέση με τη σημαία που ειπώθηκε προηγουμένως, την ελληνική σημαία: Κατ' αρχήν όλες οι εταιρείες οι αεροπορικές οι ελληνικές την Ελλάδα μεταφέρουν, αλλά εκτός αυτού η προσπάθειά μας, επειδή υπάρχει ο συναισθηματισμός δικαιολογημένα, κι εγώ τον έχω, απέναντι στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, επαναλαμβάνω, να κρατήσουμε και το όνομα και το σήμα… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα σας πουν ότι ευνοείτε ιδιώτες…  Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν ευνοώ κανέναν ιδιώτη και καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Και να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε, και για ιδιώτες και για μη ιδιώτες κτλ. Τίποτα δε φοβάμαι.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Εγώ νομίζω ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο εταιρείες στην Ελλάδα, για να μη σας πω τρεις.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απολύτως. Δεύτερον, σε σχέση με τα εισιτήρια που ειπώθηκε ότι μπορεί ν’ ανέβουν εάν αποκρατικοποιηθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και υπάρξει ένας ιδιώτης επενδυτής. Θα πρέπει να είναι πολύ τρελός, ηλίθιος αυτό ο επενδυτής για να βάλει ψηλά τα εισιτήρια, διότι προφανώς θα πάνε στις άλλες εταιρείες. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και η AEGEAN αν θέλετε, ίδια τιμή έχουν, σαν να υπάρχει καρτέλ είναι. Το ξέρετε αυτό που λέω; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Από τότε που υπήρξε πάντως άνοιγμα της αγοράς στις αερομεταφορές στην Ευρώπη και το ξέρω γιατί ήμουν 5 χρόνια στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκριτικά με τις τιμές που είχαμε πριν, έχουν πέσει. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είδατε εσείς στην Ελλάδα εταιρεία χαμηλού κόστους;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κυκλοφορούν πάντως.. Στην Ελλάδα στις εσωτερικές γραμμές όχι, αλλά μπορείτε να πάτε με low cost company εταιρεία… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι, εντάξει, αλλά εντός Ελλάδος δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα κοιτάξτε, είναι μια ελεύθερη αγορά και αν υπάρξει, αν θεωρήσει κάποιος ιδιώτης ότι μπορεί να λειτουργήσει μ’ αυτό το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει, κανείς δεν τον εμποδίζει. Αντίθετα αν υπήρχε μονοπώλιο, το βέβαιο είναι  ότι έρχεται το μονοπώλιο και βάζει τις τιμές όπου θέλει. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μα Υπουργέ και στην κινητή τηλεφωνία το λέγατε αυτό το πράγμα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Κι όχι μόνο αυτό, συνεργάτης μου πήγε να πληρώσει τιμολόγιο τώρα, ενώ δεν είχε συνδεθεί. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Γίνονται κατά καιρούς παροχές και προσφορές και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Είναι όλες περίεργες κι άμα τις κάνετε θα σας παίρνουν περισσότερα λεφτά… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εγώ δε θεωρώ ότι ζούμε σ’ ένα παραδεισένιο τοπίο αλλά εγώ θυμώνω γιατί είχα συντελέσει κι εγώ με κάποιες ερωτήσεις απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι πριν από δυο χρόνια οι εταιρείες τελικά μείωσαν τότε τις τιμές λόγω της μείωσης των τιμών χονδρικής και της μείωσης στη λιανική κατά 12%.  Αλλά να ξαναγυρίσω στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και να πω για τα νησιά κατ' αρχήν ότι ακόμα κι αν υποτεθεί οτιδήποτε υπήρχε κάποιος πολύ κακός Υπουργός ο οποίος είχε προηγούμενα με τα νησιά, διότι με τέτοιους όρους  έχουμε αρχίσει να κουβεντιάζουμε στην Ελλάδα, έχουμε υποχρέωση από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καλύπτεται συνεχώς και αδιαλείπτως η νησιωτική χώρα και επομένως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει , πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας με λίγα λόγια να βρούμε έναν τρόπο και επίσης θέλω να πω ότι δόξα τω θεώ, επειδή γίνεται συνέχεια συζήτηση για την ασφάλεια, να χτυπήσουμε ξύλο και εδώ και στην Ευρώπη οι αεροπορικές μεταφορές συνολικά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μεταφοράς. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ:  Μα δεν είπε ποτέ κανείς για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ίσα-ίσα θα έλεγα ότι η ασφάλεια της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι δεδομένη, έχει ικανότατους πιλότους και μηχανικούς. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Προφανέστατα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι αυτή είναι η κατάσταση συνολικά και στην Ελλάδα και στη Ευρώπη σε στις υπόλοιπες εταιρείες. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τους εργαζομένους που δεν θα χρειαστείτε θα τους  μετατάξετε; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Για τους εργαζομένους έχουμε ξεκαθαρίσει από τον Δεκέμβριο που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις ότι θα υπάρξουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, μετατάξεις σε Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και επίσης  προώθηση στην εταιρεία την καινούργια. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουν γίνει συζητήσεις; Γιατί με πήραν τώρα οι πιλότοι οι οποίοι σας κάνουν λευκή απεργία ουσιαστικά..Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όλοι οι πιλότοι, οι πιλότοι των ελικοφόρων. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι. Και μου λένε ότι δεν τους έχετε δεχθεί μια εβδομάδα τώρα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν μου το ζήτησαν κατ' αρχήν. Ειλικρινά δε μου το ζήτησαν. Δεύτερον, κάνουν συζήτηση με τη Διοίκηση της εταιρείας, αλλά εκείνο το οποίο κάνουν, για να το ξέρει ο κόσμος, ξέρετε ποιο είναι; Έχουν αυξηθεί οι ασθένειες των πιλότων των ελικοφόρων, προφανώς έχει υπάρξει κάποια τοπική γρίπη η οποία έχει δημιουργήσει πρόβλημα και δεύτερον, τα αεροπλάνα έχουν σωρεία βλαβών ξαφνικά, ένα αεροπλάνο βγήκε τρεις φορές ότι είχε πρόβλημα μια μέρα και το ήλεγξε η τεχνική βάση της ίδιας εταιρείας και τις τρεις φορές που το έβγαλαν ότι είχε πρόβλημα ήταν εντάξει. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μια στιγμή, λέτε κάτι πολύ σημαντικό κι ο κόσμος ακούει.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Διοίκηση της εταιρείας θα εξαντλήσει όλα τα μέσα του διαλόγου αλλά η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Όταν μου λέτε ότι τρεις φορές δήλωσαν βλάβη και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα κι όταν μου λέτε ότι έχει πέσει γρίπη, «Ολυμπιακή γρίπη».. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να ξέρω, πάντως έχουν αυξηθεί οι ασθένειες. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούμε να ενδώσουμε σε εκβιασμούς και δεν θα ενδώσουμε. Και νομίζω κι οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι μ’ αυτή την τακτική δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της εταιρείας που είμαι βέβαιος ότι κι αυτοί την αγαπάνε. Υπήρξε μια συλλογική σύμβαση, ειδοποιήθηκα για τη συλλογική σύμβαση, υπέγραψε η Διοίκηση με την Ένωση των Χειριστών.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχουν αντίρρηση, εντάξει.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουν αντιρρήσεις όχι γιατί δεν πήραν αυξήσεις, πήραν αυξήσεις, ήθελα να πάρουν ακόμα μεγαλύτερες. Κοιτάξτε, αυτή η εταιρεία δεν μπορεί να δίνει γιγαντιαίες αυξήσεις, με συγχωρείτε δηλαδή.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα περιμένω να δείτε και θα τα ξαναπούμε με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Πρέπει να υπάρχει και μια συναίσθηση του προβλήματος. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό: Εσείς που έχετε ζήσει τόσα χρόνια στην Ευρώπη, φαντάζομαι πόσο θα χρησιμοποιήσατε τον σιδηρόδρομο, έτσι; Θα ήσαστε πανευτυχής με τα τρένα.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είμαι οπαδός των μέσων σταθερής τροχιάς. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Κι εγώ το ίδιο, αλλά πού να τα βρω.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και χαίρομαι που το ΥΠΕΧΩΔΕ επεκτείνει το μετρό, θα επεκτείνουμε κι εμείς το τραμ στον Πειραιά μέχρι το 2010… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δεν ταξιδεύετε όμως Αθήνα – Πάτρα, δεν πάτε Αθήνα – Γιάννενα.. Κι αν πάτε Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα πάτε σε 5 ώρες.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το ελληνικό Δημόσιο είχε ξεχάσει τον ΟΣΕ ουσιαστικά από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Οι άλλοι θα ταξιδέψουν μ’ αυτά τα υπερ-τρένα κι εμείς θα ταξιδεύουμε… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το ελληνικό Δημόσιο τον θυμήθηκε τον σιδηρόδρομο με καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και όταν τον θυμήθηκε υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Τώρα πάμε πολύ γρήγορα κατά τη γνώμη σας; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μπορώ να σας πω ότι μέχρι το 2013 θα πηγαίνουμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 16 λεπτά και στην Πάτρα από την Αθήνα θα πηγαίνουμε σε λιγότερο από 2 ώρες μέχρι το 2014. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Δηλαδή τα τρένα που έχουν αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι θα τα έχουμε εμείς σε 5 χρόνια. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μακάρι να μπορούσα να έχω ένα μαγικό ραβδί και ξαφνικά όλα τα προβλήματα τα οποία υπήρξαν διαχρονικά… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αυτοί θα έχουν Υπουργέ τα τρένα των 500 χιλιομέτρων που έχουν οι Ιάπωνες… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Υπάρχει συντόμευση σταδιακά. Δηλαδή όταν εγώ ήμουν φοιτητής, πριν από πολλά είναι αλήθεια χρόνια, μια φορά θυμάμαι γύρισα απ’ τη Θεσσαλονίκη και γύρισα σε 11 ώρες. Σήμερα έχει περιοριστεί πάρα πολύ και καθώς προχωρεί η διπλή γραμμή, γιατί προχωρεί και ολοκληρώνεται σταδιακά, συνέχεια θα μειώνεται. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε ότι δεν μπορώ να κλείσω ένα εισιτήριο απ’ το σπίτι μου, να τους πάρω ένα τηλέφωνο να τους πω «ξέρετε, θα ταξιδέψω αύριο…» Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, γίνεται μια προσπάθεια και υπάρχει και η γραμμή 1110 στον ΟΣΕ.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Για πάρτε εσείς τηλέφωνο στο 1110.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κάνουμε μια προσπάθεια ν’ αναβαθμίσουμε τις Υπηρεσίες και κάνουμε ειδικότερα μια προσπάθεια, προσπαθούμε να εντείνουμε την προσπάθεια που ήδη είχε ξεκινήσει στην ΤΡΕΝΟΣΕ. Δεν θα σας πω ότι ο ΟΣΕ είναι η καλύτερη ελληνική δημόσια επιχείρηση. Διαχρονικά αντιμετωπίζει προβλήματα και τα προβλήματα αυτά προσπαθούμε να τ’ αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς κι εγώ στενοχωριέμαι που δε θα μπορέσουμε να έχουμε τόσο γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα όσο θα ήθελα.  Αλλά πάντως τα πράγματα  πιστεύω θ’ αρχίσουν να βελτιώνονται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ακόμα και με πολιτικό κόστος, προκειμένου τα πράγματα να πάρουν έναν καλύτερο δρόμο. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Έχετε καθόλου χρόνο να οδηγήσετε στους δρόμους τους ελληνικούς; Πάτε βόλτες τα Σαββατοκύριακα; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πολύ χαίρομαι που το ακούω. Πάτε στην Κρήτη; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στην Κρήτη πάω πιο αραιά πια, μένω εδώ. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ταξιδεύετε και Σαββατοκύριακα, έτσι δεν είναι; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ξέρετε πόσο ασφάλεια νιώθει ο πολίτης όταν δεν βλέπει αυτούς τους τεράστιους όγκους πλάι του; Πληροφορούμεθα ότι υφίστασθε πολλές μεγάλες πιέσεις ώστε τα φορτηγά να κυκλοφορούν και τα Σαββατοκύριακα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Υπάρχουν ήδη περιορισμοί, οι περιορισμοί αυτοί έχουν αποδώσει, πρέπει να ξέρετε ότι χάρις και στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας –κι εδώ πρέπει ν’ αναφερθώ και στο Μιχάλη Λιάπη για την προσπάθεια που είχε κάνει για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, έχουμε μια μείωση  των θανατηφόρων ατυχημάτων κατά 13%. Τα φορτηγά έχουν πολλά και διαφορετικά αιτήματα. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Απεργούν όμως…Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουν κατ' αρχήν το αίτημα να άρουν αυξήσεις 13%. Εμείς τους δώσαμε, σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις 5%. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ μου το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη, θα το βάλουμε στο χρηματοκιβώτιο όπου νά’ ναι. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αν κάνουμε όμως δεκτό αυτό το αίτημα, δεν ξέρω εσείς τι θα λέτε, πολλοί συνάδελφοί σας πάντως, σίγουρα πάρα πολύς κόσμος θα λέει «δείτε τι κάνουν, πυροδοτούν μόνοι τους την ακρίβεια». Και στους ταξιτζήδες και στους ιδιοκτήτες.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπάρχουν επαγγελματίες, προσπαθώ να τους σκεφτώ κι αυτούς… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μα κι εγώ τους σκέφτομαι. Και γι αυτό τους δώσαμε αυτές τις αυξήσεις, διότι θεωρούμε ότι την ώρα που έχουμε μια περιοριστική πολιτική, την ώρα που έχουμε το ενδεχόμενο να έχουμε κάποια στιγμή τις οριστικές πιέσεις, δεν πρέπει μόνοι μας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τους καταναλωτές. Χωριστά τους δίνουμε τη δυνατότητα ν’ αποζημιώνονται για τα διόδια τώρα που αυξήθηκαν… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Μ’ αρέσει που αυξήσατε τα διόδια χωρίς να φτιαχτεί το δίκτυο. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αλλάζει το δίκτυο κάθε μέρα, με συγχωρείτε.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Πληρώνουμε προκαταβολικά.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε όλο αυτό το σύγχρονο έργο που υπάρχει αυτή την ώρα στον Μαλλιακό για παράδειγμα; Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ναι και ελπίζουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα για να συντομεύσουμε και κυρίως για να μην έχουμε θύματα. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Και προχωρούμε.. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα έπρεπε να είχε πάρει το κόστος ο προηγούμενος του κ. Σουφλιά να είχε κάνει τη σύνδεση του Μαλλιακού με μια ωραία γέφυρα που θα είχε συντομεύσει και θα είχε γίνει πολύ καλή δουλειά και ας την δίνατε και σε ιδιώτες όπως έχετε δώσει τη γέφυρα στον Πατραϊκό, και θα ήμαστε πολύ καλύτερα. Γίνεται ο Μαλλιακός, κάποια στιγμή όμως τη γέφυρα θα πρέπει να την κατασκευάσετε, όπως και νά’ ναι.. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν είναι της δικής μου ιδιότητος οπότε δε μπορώ να σας πω… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα κάνετε κάτι για την απεργία των φορτηγών; Γιατί με πιέζουν… Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Νομίζω αύριο θα είμαστε σε θέση να τους παρουσιάσουμε την κυβερνητική απόφαση σε σχέση με τους περιορισμούς όπου βεβαίως δεν κουβεντιάζουμε ν’ αλλάξει η φιλοσοφία, γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου κτλ., αλλά κάποιες αλλαγές, τροποποιήσεις γίνονται μετά από συνεννόηση που κάναμε με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Σουφλιά και θα το προσυπογράψουν και αυτοί. Για τις αυξήσεις είναι αυτό που σας είπα κι έχουν και δυο τρία άλλα αιτήματα, ένα είναι για τον τελωνειακό κώδικα και κάποια άλλα που αφορούν τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Μπέζα, κάποια θέματα με το Ασφαλιστικό τους είναι της κας Πετραλιά κι έχουν κι ένα θέμα με τα τούνελ που θα δουν αύριο τον Υφυπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτή είναι η κατάσταση.  Αλλά, προσέξτε, η γραμμή μας είναι: Κουβεντιάζουμε με όλες τις επαγγελματικές μονάδες, πρέπει να κάνουμε διάλογο, ακούμε, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά αν αρχίσουμε να ικανοποιούμε όλους για να λογαριάζουμε τις ψήφους που θα πάρουμε στις εκλογές κι ο καθένας από μας και να έχει τους φίλους του κτλ., στο τέλος δε θα κάνουμε πολιτική, θα κάνουμε πολιτική Μαυρογιαλούρου. Εγώ τουλάχιστον δε θα κάνω, το ξεκαθαρίζω αυτό. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα μου δώσετε τη δυνατότητα το φθινόπωρο να τα ξαναπούμε;Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Βεβαίως. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Θα χαρώ πάρα πολύ. Σπάνια έχω την αίσθηση ότι ένας Υπουργός εκτίθεται τόσο πολύ όπως το κάνετε εσείς, με τέτοια ειλικρίνεια απέναντι σ’ έναν δημοσιογράφος. Και σας ευχαριστώ πολύ.Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είμαι σ’ ένα Υπουργείο το οποίο έχει να κάνει με θέματα καθημερινότητας, με θέματα τα οποία είναι δύσκολα από τη φύση τους, υπάρχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες οι οποίες διεκδικούν η κάθε μια πράγματα για τον εαυτό της. Εμείς πρέπει να βρίσκουμε τη σωστή ισορροπία και η γραμμή η δική μας είναι η γραμμή της Ευρώπης, η γραμμή που έχει πετύχει σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πάμε να εφαρμόσουμε και εδώ, ξέροντας ότι θα κριθούμε στο τέλος από το έργο μας. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Υπουργέ πρέπει να παραδεχτώ ότι έχετε κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο Υπουργείο και προσπαθείτε με γρήγορα βήματα και μ’ ένα ευρωπαϊκό πνεύμα. Και αυτό θα φανεί. Κι όπως είπατε, εκ του αποτελέσματος. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τώρα είμαστε στην αρχή. Κι εγώ θα ευχόμουν πολύ πιο γρήγορα να δει ο κόσμος… Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Αυτό με τα νέα εισιτήρια, την ευρυζωνικότητα κτλ. είναι πολύ σημαντικά πραγματικά..Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Βεβαίως. Επενδύουμε σε νέο δίκτυο, το ενιαίο εισιτήριο, να κάνουμε τα μέσα πιο φιλικά στο περιβάλλον, σχεδιάζουμε να πάρουμε τρόλεϊ χωρίς κεραίες, ηλεκτρικά λεωφορεία, υβριδικά λεωφορεία, παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, επεκτείνουμε τους λεωφορειόδρομους, προσπαθούμε να προχωρήσουμε το πρόγραμμα γενικότερα εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών, θα τα πούμε σε μια άλλη εκπομπή. Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Σας ευχαριστώ πολύ.