Έντονη συζήτηση στην Ευρωβουλή για τον προϋπολογισμό 2007-2013. Παρέμβαση Κ. Χατζηδάκη

    Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Στο πλαίσιο της σημερινής έντονης συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κρίσιμη απόφαση για τις δημοσιονομικές προοπτικές την περίοδο 2007-2013 κατά το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Βρετανικής Προεδρίας, Υπουργό
Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ντάγκλας Αλεξάντερ:


"Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στα μεγάλα λόγια και τις φιλοδοξίες για μια ισχυρή Ευρώπη και στο γεγονός ότι δίνουμε στον κοινοτικό προϋπολογισμό λιγότερο από το 2,5% των συνολικών δημοσίων δαπανών στα 25 κράτη μέλη.


Πολλά πλούσια κράτη μέλη στέκονται ιδιαίτερα στο τι δίνουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Ξεχνούν όμως ότι έτσι κι αλλιώς παίρνουν πίσω μεγάλο μέρος των εισφορών τους λόγω της ενιαίας αγοράς, αλλά και των διαρθρωτικών ταμείων.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σήμερα έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε θα μείνει σιωπηλό. Δε θα αποδεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία, αν αυτή δεν εξυπηρετεί το στόχο για μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική συνοχής. Έχει τον τρόπο να το πετύχει, γιατί χωρίς τη δική του σύμφωνη γνώμη, δεν μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου."