Newsletters

Ενημερωτικό δελτίο, Απρίλιος 2017

kostis-hatzidakis-newsletter
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Οι 4 προτεραιότητες της ΝΔ για την Ενέργεια

παρουσίαση προγράμματος της ΝΔ
για την Ενέργεια

nd energeia parousiash

 

«Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προτάξει την παρουσίαση του προγράμματος για την ενέργεια», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, «για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση της ΔΕΗ, που επιδεινώνεται δραματικά την τελευταία διετία με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τη στρατηγική που συμφώνησε με την τρόικα από το 2015.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εσφαλμένη τακτική της κυβέρνησης για τα ενεργειακά στο πλαίσιο της παρούσας αξιολόγησης, η οποία θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στη ΔΕΗ,στην αγορά ενέργειας, στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στο ίδιο το συνολικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Μόνη λύση για τη χώρα είναι να ακολουθήσει και στον τομέα της ενέργειας τις καλές διεθνείς πρακτικές».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης ανέλυσε τις 4 προτεραιότητες για την Ενέργεια: Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, Σχέδιο επιβίωσης της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, Επιτάχυνση ερευνών για υδρογονάθρακες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ


 

Η Κυβέρνηση οδηγεί με βεβαιότητα
σε κατάρρευση τη Δ.Ε.Η.

 

2017 03 27 30

«Είναι καιρός να σταματήσουν πια τα πειράματα της Κυβέρνησης με τη Δ.Ε.Η. και την αγορά ενέργειας», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωσή του.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της Δ.Ε.Η., από το 95% της  αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020. Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκεστάιν, που οδηγεί τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ


Χρειαζόμαστε μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα
φτιαχτεί από εμάς και θα αποτελεί ιδιοκτησία μας

ομιλία στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
με θέμα "Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη"


27.3 grafeio proypologismou

«Χρειαζόμαστε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα φτιαχτεί από εμάς και θα αποτελεί ιδιοκτησία μας», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα: "Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη".  

«Στον πυρήνα αυτού του προγράμματος», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης, «οφείλει να είναι η λογική “λιγότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες-λιγότερη γραφειοκρατία”. Ένα τέτοιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα θα στείλει παντού το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε οριστικά πίσω τις ιδεοληψίες και τις πρακτικές του παρελθόντος και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα που δεν είναι έρμαιο των δυνάμεων της ακινησίας, αλλά προχωράει μπροστά, υιοθετώντας καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και προσφέροντας ευκαιρίες στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να αναπτύξουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουν πλούτο και ποιοτικές θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 


 

Η Ελλάδα στην 1η ταχύτητα της Ευρώπης!

ομιλία σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ
με θέμα "60 χρόνια Ευρωπαϊκη Ένωση"

 
IMG 4619

«Έχουμε ήδη Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων, σημασία έχει να είναι η Ελλάδα στην 1η ταχύτητα», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)  με θέμα «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα. Η μοίρα μας είναι στα δικά μας χέρια, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», είπε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 


Ο κ. Σπίρτζης δεν θα ξεφύγει, οι Έλληνες θα μάθουν την αλήθεια για τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών


16.3 vouli

«Ο κ. Σπίρτζης στη Βουλή προσπάθησε με μαγειρεμένα στοιχεία να κρύψει την εκτόξευση των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες, επί των ημερών του» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωσή του.

«Πλανάται πλάνην οικτράν, όμως, αν νομίζει ότι με μαγειρέματα στοιχείων και επικοινωνιακά τρικ θα αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ασφαλώς, θα επανακαταθέσω την ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Σπίρτζης δεν θα ξεφύγει. Οι Έλληνες θα μάθουν την αλήθεια για τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗΚυβέρνηση και δανειστές κερδίζουν χρόνο
σε βάρος της χώρας

συνέντευξη στην εφημερίδα REALNEWS


liberal

«Ελπίζω να μην βρεθούμε στην ανάγκη να γίνουμε όλοι μνημονιακοί και οι ξένοι να μην μας δίνουν μνημόνιο», δηλώνει στη εφημερίδα Realnews ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανησυχεί μήπως μετά τη λήξη του προγράμματος η οικονομία μπορεί να σέρνεται και οι αγορές να μην θέλουν να μας δανείσουν. Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση, λέει ότι «η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα και ότι κυβέρνηση και δανειστές κερδίζουν χρόνο σε βάρος της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΗ αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Κράτους προϋπόθεση για τις μεταρρυθμίσεις

ομιλία σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής

 29.3 ΙΔΚΚ «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του Κράτους αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εφαρμοστεί η οποιαδήποτε σοβαρή μεταρρύθμιση σε αυτή τη χώρα", υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής με θέμα: "Γνωρίζοντας την Οικονομία - Διαλύοντας τους Μύθους".  

«Η σχέση μεταξύ των δυο», συνέχισε,  «έχει κλονιστεί σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε πλέον για την ανάγκη ενός συνολικού restart. Για εμένα προσωπικά αποτελεί δε την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μεταρρύθμιση. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει το Κράτος να κάνει την πρώτη κίνηση και να εκπέμψει μηνύματα σταθερότητας αλλά και σεβασμού στον πολίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΔιεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

ομιλία σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών


hatzidakis-ekdhlwsh-gynaikes

«Στην πολιτική πρέπει να βρούμε περαιτέρω τρόπους ενθάρρυνσης των γυναικών στα πράγματα», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

 

«Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία έχει θεσπίσει μια ποσόστωση, όμως βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών, τόσο στα ψηφοδέλτια, όσο και στη λήψη των αποφάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 

 


 

7 μύθοι για την οικονομία

ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου
του Henry Hazlitt "Οικονομικά σε ένα μάθημα"


 

IMG 1648 2«Για να βγούμε από την κρίση και να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά, βασική προϋπόθεση είναι να γυρίσουμε την πλάτη στον λαϊκισμό», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του για την παρουσίαση του βιβλίου του Henry Hazlitt "Οικονομικά σε ένα μάθημα".

«Χρειαζόμαστε την επανάσταση της κοινής λογικής», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό περιλαμβάνει την κατάρριψη των μύθων που προωθούν –δυστυχώς, με επιτυχία- εδώ και δεκαετίες οι λαϊκιστές. Ώστε να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης πως δεν είναι οι μαγικές συνταγές αυτές που θα μας βγάλουν από την κρίση, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε επενδύσεις, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 

 

 

Web TV  

 

O Κωστής Χατζηδάκης
στην εκπομπή «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου

 

hatzidakis-skai-bousdoukou 

 
 
 
 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ναυάρχου Νικοδήμου 2 & Φιλελλήνων, 
ΤΚ 10557, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7292856-7, 
Φαξ: 210 7292858
E-mail: info at khatzidakis.gr
Εάν δεν επιθυμείτε την αποστολή ενημερωτικών δελτίων στείλτε ένα κενό email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Κατηγορία: