Newsletters

Ενημερωτικό δελτίο, Ιούνιος 2017

kostis-hatzidakis-newsletter
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ / ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Θα σε θυμάμαι πάντα Κωνσταντίνε Μητσοτάκη!
Καλό σου ταξίδι!

4

 

Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον γνώρισα το 1987. Ήμουν 22 ετών, φοιτητής, Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Γνωρίζοντάς τον από κοντά μού έκανε πάντα εντύπωση πόσο νέος ήταν για την ηλικία του. Ανοιχτός στα νέα ρεύματα και τη νέα γενιά. Με τετράγωνο, μαθηματικό μυαλό, "έπιανε" αμέσως και το πιο μικρό κενό σε κάθε συλλογισμό σου. Ψύχραιμος, όσο ίσως κανείς άλλος, έχοντας ατσαλωθεί μέσα από την ίδια τη διαδρομή του. Αλλά και πραγματικά φιλελεύθερος. Με σεβασμό στη γνώμη του άλλου. Και του πιο μικρού. Και του πιο άπειρου.

Το πιο σημαντικό, όμως, απ´ όλα: η απέχθειά του στη δημαγωγία. "Να λέτε την αλήθεια", ήταν αυτό που πάντα μού επαναλάμβανε μέχρι τέλους. Ο ίδιος είπε την αλήθεια. Αγωνίστηκε με κόστος να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις. Και είχε μαζί την τύχη και την ατυχία να δικαιωθεί εν ζωή και να δει όσα είπε για τις συνέπειες του λαϊκισμού να βγαίνουν αληθινά.

Πώς θα τιμήσουμε τη μνήμη του; Όχι μόνο με ένα λουλούδι και ένα δάκρυ. Αλλά με την υπόσχεση να λέμε την αλήθεια! Και με τη δέσμευση να προωθήσουμε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει πράξη αλλού και που χρειάζεται η πατρίδα μας για να βρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει!

Θα σε θυμάμαι πάντα Κωνσταντίνε Μητσοτάκη! Καλό σου ταξίδι!


 

Οι επενδύσεις είναι σήμερα η βασική κοινωνική πολιτική

ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

 hatzidakis-seb«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Η προώθηση επενδύσεων είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα. Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, θεωρεί μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και όσο υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ακυρώνει αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μια βδομάδα πριν, η χώρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ


 Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς

ομιλία στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο

2017 05 18 8

«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ' όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μεσοπρόθεσμο.

«Προσβάλετε τους Έλληνες πολίτες με τους πανηγυρισμούς σας και κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους που σας πίστεψαν. Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 


 

Η Ελλάδα ανήκει στη δύση,
όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους ιδεοληπτικούς

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου "Foreign Policy Under Ausrerity"
 
29.5 litsas foreign policy

«Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις και συνεργασία με όλες τις χώρες του κόσμου, σε κάθε γωνιά του χάρτη. Ωστόσο, η Ελλάδα ανήκει στη δύση, όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους ιδεοληπτικούς. Το «ανήκομεν εις τη δύσιν» είναι η σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου "Foreign Policy Under Ausrerity"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 


Η ξεχασμένη κοινή λογική στην εκπαίδευση

ομιλία στην Εσπερίδα "ΑΕΙ, Έρευνα, Κοινοτομία,
Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη"

04 93133xatzhdakhs800 454

«Ενώ ολόκληρος ο κόσμος πηγαίνει προς μία κατεύθυνση ώστε να προσαρμοστεί στις προκλήσεις του μέλλοντος, εμείς επιλέγουμε να υιοθετούμε μια ρετρό αντίληψη, γυρνώντας πίσω σε προσεγγίσεις της δεκαετίας του 80», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης σε Εσπερίδα με θέμα "ΑΕΙ, Έρευνα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη" που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕI.Α).

«Ενδεικτικό αυτής της λογικής είναι το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που προώθησαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Άννα Διαμαντοπούλου. Θυμηθείτε την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών, τον εσωτερικό κανονισμό και τον κανονισμό λειτουργίας για τα ιδρύματα που μπήκαν στο ψυγείο, την πλάγια υπονόμευση του θεσμού των Συμβουλίων Ιδρύματος, και ούτω καθεξής «…»

Θυμηθείτε επίσης την πρόσφατη άρνηση του υπουργείου Παιδείας να δημιουργηθεί αγγλόφωνο προπτυχιακό τμήματα με δίδακτρα, για φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη Νέα Δημοκρατία υιοθετούμε την αντίθετη προσέγγιση. Προτείνουμε την ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα πανεπιστήμιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΗ πολιτική της κυβέρνησης σκοτώνει την
οικονομική δραστηριότητα

συνέντευξη στην εφημερίδα 'Κεφάλαιο"

liberal

«Το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και στηρίζεται στους αβάστακτους φόρους έχει καταδικάσει την ελληνική οικονομία να σέρνεται και να μην μπορεί να βγει από την κρίση», τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω», σημειώνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει να συμβάλει προκειμένου να περάσει n Ελλάδα στη μετα-λαϊκιστική εποχή» και αναφέρει πως «τα προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται κάθε μέρα».

«Η ψήφιση του 4ου Μνημονίου το αποδεικνύει. Άρα, δυστυχώς για τη χώρα, θα υπάρχει ευρύ πεδίο για άσκηση της αντιπολίτευσης. Πέρα απ’ αυτό, την προσεχή περίοδο θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση των προτάσεων και του κυβερνητικού προγράμματός μας, ανάλογα με τη συγκυρία και τις εξελίξεις», προσθέτει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΤο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκε!

άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

 418

Ποιο είναι το αφήγημα της κυβέρνησης; Τρία πράγματα: «Δεν υποτασσόμαστε στους ξένους, προστατεύουμε τους φτωχούς, τα βάζουμε με τα συμφέροντα». Έχουν γκρεμιστεί όλα! Και η σφραγίδα, για αυτούς που αμφέβαλλαν, μπήκε τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Web TV  

 O Κωστής Χατζηδάκης
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

 hatzidakis-ant1-xnikolaou 


 
 
 
 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ναυάρχου Νικοδήμου 2 & Φιλελλήνων, 
ΤΚ 10557, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7292856-7, 
Φαξ: 210 7292858
E-mail: info at khatzidakis.gr
Εάν δεν επιθυμείτε την αποστολή ενημερωτικών δελτίων στείλτε ένα κενό email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Κατηγορία: