Σεπ 21

Προκαλώ να μου φέρουν μια λέξη από το νόμο για την Προστασία της Εργασίας που περιορίζει την προστασία των εργαζομένων στα delivery

«Έχω προκαλέσει προσωπικά όσους κάνουν κριτική να φέρουν μία διάταξη, μία παράγραφο, μία λέξη από το νόμο για την Προστασία της Εργασίας, η οποία να οδηγεί προς τα πίσω σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων στα delivery και τα courier συγκριτικά με τη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι τότε. Δεν έχει έρθει κανείς. Απλώς γίνονται διάφορες πολιτικές θεατρικές παραστάσεις. Προσπαθούν να συνδέσουν για λόγους ψηφοθηρικούς ορισμένοι μια αθέμιτη πρακτική μιας εταιρείας με τις προβλέψεις του νόμου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα πράγματα».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινές συνεντεύξεις του, απαντώντας στις αιτιάσεις στελεχών της αντιπολίτευσης ότι δήθεν η προσπάθεια ψηφιακής πλατφόρμας για μετατροπή συμβάσεων μισθωτής εργασίας σε συμβάσεις ελεύθερων επαγγελματιών οφείλεται στις προβλέψεις του νέου νόμου 4808/2021. Υπογράμμισε δε ότι το καθεστώς της διάκρισης μισθωτοί / ελεύθεροι συνεργάτες προϋπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και ότι ο νέος νόμος θέσπισε για πρώτη φορά νέα δικαιώματα για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ελεύθερων επαγγελματιών (δικαίωμα συνδικαλισμού, συλλογικής διαπραγμάτευσης, απεργίας, υποχρεώσεις υγιεινής και ασφάλειας από τις πλατφόρμες). Και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση και το νόμο, βγάζει λάδι την εταιρεία για τις αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε.

Επί της ουσίας, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι ο νόμος αναγνωρίζει ότι, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με εξαίρεση την Ισπανία, «σε αυτές τις δουλειές μπορείς να είσαι είτε μισθωτός ορισμένου ή αορίστου χρόνου είτε ελεύθερος συνεργάτης».

«Επίσης, πρόσθεσε, επειδή έχω μιλήσει με τους ανθρώπους αυτούς, να σας πω ότι πάρα πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να είναι μισθωτοί, διότι έτσι είναι ο προγραμματισμός τους, έτσι θεωρούν ότι είναι καλύτερο για το συμφέρον τους, μου το έχουν πει εμένα του ιδίου. Άλλοι βεβαίως θέλουν να είναι μισθωτοί. Υποχρέωση των εταιρειών είναι να σέβονται τη νομοθεσία και στις δύο περιπτώσεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη:

– Για την περυσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ως προς το καθεστώς των εργαζομένων στις πλατφόρμες:

«Ο νόμος αντανακλά πλήρως το πνεύμα της εγκυκλίου Βρούτση που είχε προηγηθεί. Τα υπόλοιπα είναι fake news. Είναι ανοησίες».

– Για την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ ως προς το ίδιο θέμα:

«Κι αυτό είναι ανοησία. Συγγνώμη που το λέω και λυπάμαι που επαναλαμβάνονται αυτές τις μέρες από ανθρώπους που είτε έχουν σκοπιμότητα είτε δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Υπήρχε μία εταιρεία στην οποία δούλευαν εργαζόμενοι και οι οποίοι προκύπτει ότι είχαν σχέση μισθωτής εργασίας ή εν πάση περιπτώσει από την σύμβασή τους προέκυπτε ότι τελικά είχαν καθεστώς που δήλωνε μισθωτή εργασία. Ρωτήθηκε λοιπόν ο ΕΦΚΑ, ήλεγξαν οι υπηρεσίες και είπαν ότι είναι μισθωτή εργασία. Τι θα μπορούσαν να πουν; Και ποια είναι η σχέση με το θέμα που συζητούμε;».

– Για τους ελέγχους:

«Σε σχέση με τις κυρώσεις, ο ΣΕΠΕ έτσι κι αλλιώς ελέγχει την αγορά, χθες βγάλαμε ένα δελτίο Τύπου, που δείχνουμε τους ελέγχους και τα αποτελέσματά τους τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο και διεξάγει έρευνα και για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ό,τι είναι θα γίνει με βάση αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και αυτά που προβλέπουν γενικότερα οι αρχές του εργατικού δικαίου».

Σεπ 20

Ψευδολογία η σύνδεση αθέμιτων πρακτικών μιας εταιρείας με τις προβλέψεις του νόμου - Ενισχύθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συνεργατικές πλατφόρμες με τον εργασιακό νόμο

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με την e-food με το νόμο τον οποίο περάσαμε (Νόμος για την Προστασία της Εργασίας) που προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στις συνεργατικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της e-food», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα είχε ένα πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ για τις πλατφόρμες, το οποίο ενισχύθηκε με τον Ν. 4808/2021 προς όφελος των εργαζομένων. Και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι για αυτό που έγινε φταίει ο νέος εργασιακός νόμος αποτελεί εξαπάτηση για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, «Υπήρχε νομοθεσία – και επί Τσίπρα – που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με την εξαίρεση της Ισπανίας.

Υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις, για τους δικούς τους λόγους, και άλλοι που θέλουν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες, επίσης για τους δικούς τους λόγους. Τους έχω συναντήσει και μου τα έχουν εξηγήσει οι ίδιοι.

Εμείς φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία ενισχύουμε τα δικαιώματά τους. Δώσαμε δηλαδή το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες να συνδικαλίζονται. Επιπροσθέτως, υποχρεώσαμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Και οι τρεις αυτές προβλέψεις δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Επίσης αποσαφηνίσαμε για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, (του μισθωτού και του ελεύθερου συνεργάτη) ώστε να μη γίνονται καταχρήσεις από την εργοδοσία. Ειδικότερα κατοχυρώνεται πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εργαζόμενοι από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών που μπορεί να θέλουν να «βαφτίσουν» κάποιους ως ελεύθερους συνεργάτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι μισθωτοί.

Εμείς με το νόμο προβλέψαμε πως για να θεωρείται ένας απασχολούμενος σε πλατφόρμα ότι βρίσκεται σε καθεστώς συνεργάτη και όχι μισθωτού πρέπει να ισχύουν για αυτόν τέσσερις προϋποθέσεις σωρευτικά:

  • Να μπορεί να αναθέτει την εργασία που ανέλαβε και σε τρίτους, διότι π.χ. δεν μπορεί εκείνη την ημέρα.
  • Να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιες μεταφορές που του ανατίθενται θα εκτελέσει και ποιες όχι.
  • Να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες και σε ανταγωνιστική πλατφόρμα.
  • Και να μπορεί να συνδέεται και αποσυνδέεται από την πλατφόρμα οπότε θέλει.

Αυτοί θεωρούνται συνεργάτες. Οι υπόλοιποι είναι μισθωτοί. Κάθε άλλη πρακτική είναι αντίθετη στο νόμο.

Η αντιπολίτευση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον θόρυβο που έγινε για τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα για να ισχυριστεί ότι δεν φταίει η εταιρεία και οι αθέμιτες πρακτικές της, αλλά ο νόμος της κυβέρνησης. Επιχειρείται επίσης να περάσει η εικόνα ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα διότι δήθεν η κυβέρνηση τους τα αφαιρεί, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι από τον Ιούνιο και μετά με το νέο νόμο έχουν περισσότερα δικαιώματα. Τώρα πλέον δεν μπορεί κάποιος μισθωτός να βαφτίζεται ελεύθερος συνεργάτης. Γιατί υπάρχουν στο νόμο όλα τα εργαλεία στη διάθεση των εργαζομένων για να μπορέσουν να προστατευτούν.

Όλη αυτή η δημαγωγία γίνεται προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι. Στην πραγματικότητα αν αυτά τα ψέματα γίνουν πιστευτά οι εργαζόμενοι δεν θα ψάξουν το νόμο για να μάθουν τα δικαιώματά τους. Είναι ακόμα μια πολιτική θεατρική παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά», κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σεπ 13

Κλείνουμε το κεφάλαιο εκκρεμείς συντάξεις - συνέντευξη στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη του στη «Βραδυνή της Κυριακής» προς τους συνταξιούχους, τόσο όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις και την καταβολή των αναδρομικών όσο και την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν για όσους πήραν σύνταξη μετά το Μάιο του 2016 θα πληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Για όσους πήραν πριν από το Μάιο του 2016 θα γίνουν δύο μεγάλες πληρωμές τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Οκτωβρίου. Σχετικά με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Χατζηδάκης εξηγεί ότι ήδη η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα προχωρήσει σε σωρευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% για εργαζόμενους και επιχειρήσεις (από 5 ποσοστιαίες μονάδες που ήταν η συνολική μείωση σε ορίζοντα τετραετίας για την οποία είχε δεσμευθεί). «Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε», επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας.

Η ΔΕΘ κάθε χρόνο είναι σήμα κατατεθέν για την ελληνική οικονομία αλλά και για τις προθέσεις και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Τι σηματοδοτεί φέτος η ΔΕΘ;

Η ΔΕΘ πραγματοποιείται ξανά φέτος, μετά την ακύρωσή της πέρυσι λόγω κορωνοϊού. Συμβολίζει, με αυτή την έννοια, την «αφετηρία» της εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση του κορωνοϊού. Μην παρεξηγηθώ: η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Ωστόσο, κάθε επιπλέον εμβολιασμός, φέρνει την πολυπόθητη επόμενη μέρα ακόμη πιο κοντά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει σταματήσει να προετοιμάζεται για την ημέρα αυτή με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Τέτοιες αλλαγές προωθούμε και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναφέρομαι στο νόμο για την Προστασία της Εργασίας, στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά, στις αλλαγές που προωθούμε στην κατάρτιση, στην αντιμετώπιση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων, στις πρωτοβουλίες μας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη από το Υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους φορείς του. Κινούμαστε λοιπόν στη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα για την ισχυρή ανάπτυξη 16,2% το τρίτο το 2021, το πιστοποιούν. Πιστεύω επομένως ότι η φετινή ΔΕΘ έχει μία έντονη «πινελιά» αισιοδοξίας, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού!

Με το τείχος ανοσίας να μην έχει χτιστεί, όπως ήθελε η κυβέρνηση, τι πιστεύετε ότι έφταιξε; Μπορούμε να δούμε να εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα σε εργαζόμενους σε καφέ και εστιατόρια;

Τα ποσοστά εμβολιασμού πλησιάζουν το 60% στο γενικό πληθυσμό και το 70% στους ενήλικες. Δεν είναι χαμηλά. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει, τα ποσοστά αυτά πρέπει να ανεβούν. Ξεκινήσαμε στο πεδίο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών με τις κατηγορίες των εργαζομένων σε νοσηλευτικές μονάδες και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Και, είναι θετικό ότι από τότε που έγιναν οι ανακοινώσεις, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αριθμοί των εμβολιασμένων στις μονάδες αυτές. Από εκεί και πέρα, έχει γίνει σαφές ότι, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και το τι γίνεται και σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, θα κινηθούμε αντίστοιχα και εμείς. Ο νόμος έτσι και αλλιώς προβλέπει ότι, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μπορεί να επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα εκεί που κρίνεται αναγκαίο. 

Οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν πάντα ένα μεγάλο αγκάθι στο Υπουργείο Εργασίας. Ποιος είναι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων σήμερα;

Η τελευταία έκθεση του συστήματος ΑΤΛΑΣ έδειξε ότι οι κύριες εκκρεμείς συντάξεις μειώθηκαν τον Ιούνιο σε 130.510 από 155.000 τον Ιανουάριο. Παρατηρείται δηλαδή μείωση για 9ο συνεχόμενο μήνα. Έχω πει, ότι αυτό δεν μας αρκεί. Δείχνει όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων αποδίδει!

Τι περιλαμβάνει αυτή η προσπάθεια και τι προβλέπετε για το επόμενο διάστημα; Σκέφτεστε να πάρετε και επιπλέον μέτρα επιτάχυνσης;

Η επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων ήταν βασική πολιτική μου προτεραιότητα από την πρώτη μου μέρα στο Υπουργείο Εργασίας. Από τότε ξεκινήσαμε μία πολυεπίπεδη προσπάθεια η οποία περιλαμβάνει: την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων με το νόμο 4798/2021, τους 2.000 καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τοποθετήθηκαν στον ΕΦΚΑ, την ειδική ομάδα στο «πράσινο» κτίριο του ΕΦΚΑ για τις διαδοχικές συντάξεις, τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές κ.α.). Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, από τις 10.000 συντάξεις το μήνα το καλοκαίρι του 2019, έχουμε φτάσει στις 20.000 συντάξεις το μήνα και υπολογίζουμε ότι θα εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα σε ένα δίμηνο! Υπολογίζουμε βάσιμα λοιπόν ότι στο τέλος τους έτους θα υπάρξει μία σημαντική αποκλιμάκωση. Το κεφάλαιο εκκρεμείς συντάξεις είναι για μένα πολύ σημαντικό. Το οφείλουμε στους συνταξιούχους μας να το κλείσουμε. Και θα το κλείσουμε! 

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία απονομής αναδρομικών σε συνταξιούχους. Όμως πολλοί ακόμη περιμένουν. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και πότε θα υπάρξουν οι επόμενες πληρωμές στις διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων;

Πράγματι, πριν από δύο μήνες ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή των αναδρομικών, αλλά και των αυξήσεων στις συντάξεις που προβλέπει ο νόμος Βρούτση, σε συνταξιούχους που πήραν σύνταξη μετά το Μάιο του 2016. 54.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα και 11.000 συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα πληρώθηκαν αναδρομικά 860 και 990 ευρώ αντίστοιχα, ενώ πλέον οι συντάξεις που λαμβάνουν είναι αυξημένες κατά 5% περίπου. Εκκρεμούν ακόμη 29.000 περιπτώσεις, που θα έχουν αντιμετωπιστεί και αυτές μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Τώρα, δρομολογούμε τη σταδιακή πληρωμή των συνταξιούχων που πήραν σύνταξη πριν το Μάιο του 2016. Και, με βάση τις διαβεβαιώσεις που πήρα από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την εταιρεία που παρέχει την τεχνική υποστήριξη στον ΕΦΚΑ για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, η πολύ μεγάλη πλειονότητα των εκκρεμοτήτων θα έχουν κλείσει τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Οκτωβρίου, όταν και θα γίνουν δύο μεγάλες πληρωμές. Θα μείνουν μόνο για το Νοέμβριο κάποιες πιο δύσκολες υποθέσεις (κληρονόμοι, κλπ.). Με σταθερά βήματα, δρομολογούμε το κλείσιμο και αυτού του κεφαλαίου.  

Η κυβέρνηση προχωρά στην παράταση (και το 2022) των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%. Αναμένεται και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών; Είναι στη σκέψη σας;

Η παράταση αυτή, με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, δείχνει την προσήλωσή μας τόσο στον περιορισμό της ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων όσο και στην ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων. Έχουμε μέχρι τώρα προχωρήσει σε σωρευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% για εργαζόμενους και επιχειρήσεις (από 5 ποσοστιαίες μονάδες που ήταν η συνολική μείωση σε ορίζοντα τετραετίας, για την οποία είχαμε δεσμευθεί) κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με αύξηση των χρημάτων που μένουν στις τσέπες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε, όπως δείχνει και η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού!

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης. Γιατί αντιδρά η αντιπολίτευση στην εφαρμογή του;

Αν βγείτε στο δρόμο και ρωτήσετε τους 25άρηδες και τους 30άρηδες, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί θα σας πουν «εμένα δεν με αφορά το ασφαλιστικό». Αυτή τη μοιρολατρική αντίληψη θέλουμε να αλλάξουμε και για αυτό εισαγάγαμε το σύστημα των ατομικών «κουμπαράδων» για τους νέους στις επικουρικές συντάξεις. Είναι μία ουσιαστική μεταρρύθμιση, ώστε οι νέοι που αισθάνονται ότι είναι τα «θύματα» της υπόθεσης, να νιώσουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα τους αφορά και ίδιους. Αντί λοιπόν να βάζουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα, τα λεφτά για τις επικουρικές συντάξεις σε έναν κουβά για να πληρώνονται οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, θα τα τοποθετούν σε έναν ατομικό λογαριασμό, τον οποίο θα μπορούν να παρακολουθούν ακόμη και από το κινητό. Θα έχουν, δηλαδή, έλεγχο. Ενώ, το βασικό πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι, με βάση την εμπειρία των χωρών που το εφαρμόζουν στην ΕΕ και στον ΟΟΣΑ, θα μπορούν να πάρουν επικουρικές συντάξεις που θα είναι υψηλότερες από 43% μέχρι 68% από τις σημερινές. Είναι απορίας άξιο λοιπόν, για ποιο λόγο καταψήφισε η αντιπολίτευση την αύξηση των επικουρικών συντάξεων των νέων. Είναι προφανές ότι οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις είναι για αυτούς πιο σημαντικές από τα αιτήματα της νέας γενιάς. Τους αφήνουμε στις αγκυλώσεις τους και προχωρούμε με σύμμαχο τους νέους!

Ο Αλέξης Τσίπρας σας έχει κατηγορήσει ότι είστε για τις «βρώμικες δουλειές». Τι απαντάτε;

Ο κ. Τσίπρας πήγε στη συζήτηση σε σχέση με τη μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις και έδωσε μία ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση. Μέρος της παράστασής του ήταν και η προσωπική του επίθεση σε μένα. Εγώ αντιτάσσω σε αυτή την εμπάθεια το δικό μου έργο. Έργο που παρήγαγα ως ευρωβουλευτής. Ως βουλευτής. Ως Υπουργός. Έχω, πράγματι, ταυτιστεί με δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Για την Ολυμπιακή. Για τον ΟΣΕ. Για περιφερειακά αεροδρόμια. Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ την κράτησε και την επέκτεινε. Για τη διάσωση της ΔΕΗ. Είναι μια διαδρομή για την οποία είμαι περήφανος. Και αν βρισκόμουν σήμερα στις ίδιες θέσεις, πάλι τα ίδια θα έκανα. Διότι όλα αυτά, ήταν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα. Είναι λοιπόν με όρους πολιτικού έργου που, πιστεύω ότι, πρέπει να διεξάγεται η πολιτική συζήτηση, και όχι με όρους διχασμού και μισαλλοδοξίας, όπως συνηθίζει να κάνει ο κ. Τσίπρας. Του θυμίζω όμως ότι ο ελληνικός λαός βλέπει, ακούει και κρίνει. Ο κ. Τσίπρας είναι ελεύθερος να επιλέξει το δρόμο του διχασμού και της αλαζονείας. Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της Ευρώπης!

Σεπ 6

Ζημίωσε τον ίδιο τον εαυτό του ο κ Αποστολάκης - συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζει τη στάση του Ευάγγελου Αποστολάκη και δίνει απαντήσεις για τον ανασχηματισμό, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το πλάνο για το καινούριο συνταξιοδοτικό.

Τι σηματοδοτεί το νέο κυβερνητικό σχήμα και οι αλλαγές σε πρόσωπα και δομές που έγιναν; Πώς κρίνετε τη στάση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη;

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν η τρίτη στοχευμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας μιας κυβέρνησης, η οποία μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχει κατορθώσει να αξιολογείται θετικά από τους πολίτες. Ήμασταν και παραμένουμε προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα. Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημά σας, παρότι δεν μου αρέσει να μιλάω για πρόσωπα, πιστεύω ότι ο κ. Αποστολάκης ζημίωσε τον εαυτό του. Ζημιώθηκε όμως και η υπόθεση της συναίνεσης. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε προς την κατεύθυνση που ζήτησε ο κ. Τσίπρας για συναίνεση στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε σαν κάποιος που ρίχνει μία τουφεκιά στον αέρα και τρομάζει μόνος του από τον θόρυβο! Με άλλα λόγια, πρότεινε συναίνεση, έγινε πρόταση σε δικό του άνθρωπο και ο ίδιος στη συνέχεια αντέδρασε χολερικά σε αυτή την πρόταση. Δεν πιστεύει ο κ. Τσίπρας στη συναίνεση! Πιστεύει στο δόγμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Δεν εννοεί τίποτα περί συνεργασίας και συναντίληψης. Έχει μετατρέψει το κόμμα του σε μια θεατρική πολιτική παράσταση.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης. Πότε ξεκινά η εφαρμογή του;

Είναι ένα σύστημα για τη νέα γενιά, βασισμένο στην πολιτική των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 01.01.2022 και, προαιρετικά, οι εργαζόμενοι μέχρι 35 ετών από 01.01.2023 θα μεταβούν, από το σημερινό σύστημα όπου βάζουν τις εισφορές τους σε ένα μεγάλο κουβά για να παίρνουν συντάξεις οι σημερινοί συνταξιούχοι, στο νέο σύστημα των «ατομικών κουμπαράδων». Θα δημιουργηθούν, δηλαδή, ατομικοί λογαριασμοί, στους οποίους θα αποταμιεύονται οι εισφορές τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το επενδυτικό προφίλ (συντηρητικό, ισορροπημένο, επιθετικό) με βάση το οποίο θα επενδύονται αυτές οι εισφορές και θα μπορούν να το αλλάζουν κάθε 5 χρόνια. Ενώ θα μπορούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των αποταμιεύσεών τους ανά πάσα στιγμή (μέσω κινητού π.χ.) όπως κάνουν και με το e-banking. Με λίγα λόγια, οι νέοι ασφαλισμένοι θα έχουν έλεγχο πάνω στη σύνταξή τους! Με βάση την εμπειρία των χωρών που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα στην ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, δημιουργείται προοπτική για υψηλότερες επικουρικές από 43% μέχρι 68% σε σχέση με τις σημερινές. Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα και η κυβέρνηση «ακούει» αυτό το μήνυμα!

Πώς θα εξασφαλιστεί η γενναία κρατική χρηματοδότηση που απαιτεί;

Η χρηματοδότηση που απαιτείται δεν είναι τόσο υψηλή, αν σκεφτούμε ότι θα απαιτηθούν επιπλέον 120 εκατομμύρια ετησίως σε ένα προϋπολογισμό που δίνει κάθε χρόνο για τις συντάξεις 15 δισεκατομμύρια ευρώ! Είναι μια επένδυση που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, ώστε να δώσουμε μία καλύτερη προοπτική για τις επικουρικές συντάξεις των νέων! Αντίστοιχα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί άλλωστε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υιοθετήσει ένα παρόμοιο σύστημα π.χ. Σουηδία, Δανία, Ολλανδία κλπ.

Δεν υπάρχει όμως κίνδυνος για τις μελλοντικές συντάξεις των νέων λόγω των αγορών;

Κανένας απολύτως. Περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο ρητή εγγύηση ότι, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τις αγορές, όσοι ενταχθούν στο νέο σύστημα θα πάρουν πίσω τις εισφορές τους συν τον πληθωρισμό! Αυτά τα περί τζόγου ήταν κινδυνολογίες του κ. Τσίπρα που έπεσαν στο κενό. Εμείς ψηφίσαμε για μεγαλύτερες συντάξεις των νέων και η αντιπολίτευση το αντίθετο. Η στάση τους, θα οδηγούσε στο να παραμείνει το σημερινό- καταδικασμένο στη συνείδηση των νέων- σύστημα!

Πώς θα επιλεγεί η Διοίκηση του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης;

Το ΤΕΚΑ, θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα διαχειρίζεται τους προσωπικούς «κουμπαράδες» των νέων ασφαλισμένων. Το Διοικητικό του Συμβούλιο θα έχει αυξημένα προσόντα και θα επιλέγεται μέσα από ενισχυμένες διαδικασίες διαφάνειας συγκριτικά με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Δηλαδή, με ανοιχτό διαγωνισμό και προεπιλογή από ανεξάρτητο Συμβούλιο Επιλογής που θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ και ένα Καθηγητή ΑΕΙ. Ειδικά ο Πρόεδρος του ΔΣ θα υπόκειται σε δημόσια ακρόαση και γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, να έχει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις και θα προεπιλέγεται από το Συμβούλιο Διοίκησης μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Το κράτος θα έχει ισχυρή εποπτεία του Ταμείου, τα δε κεφάλαιά του θα επενδύονται με αυστηρά και διαφανή κριτήρια! Έχουν γίνει διαχρονικά πολλά λάθη στο ασφαλιστικό. Είμαστε αποφασισμένοι, ακολουθώντας το δρόμο της Ευρώπης να μην γίνουν άλλα.

Πόσες εκκρεμείς συντάξεις υπάρχουν σήμερα και τι στόχο βάζετε μέχρι το τέλος του έτους;

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του συστήματος ΑΤΛΑΣ οι κυριες εκκρεμείς συντάξεις μειώθηκαν τον Ιούνιο σε 130.510, έναντι 155.000 τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μείωση για 9ο συνεχόμενο μήνα. Αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν μας αρκεί καθόλου. Για αυτό έχουμε ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια (απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων με το νόμο 4798/2021, 2.000 καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στον ΕΦΚΑ, ειδική ομάδα στο «πράσινο» κτίριο του ΕΦΚΑ για την απονομή των διαδοχικών συντάξεων, πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, κλπ.) που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε πολύ περισσότερο την έκδοση των συντάξεων. Υπολογίζουμε ότι ενώ το καλοκαίρι του 2019 έβγαιναν περίπου 10.000 συντάξεις το μήνα, και φέτος το καλοκαίρι φτάσαμε στις 20.000 συντάξεις το μήνα, ότι σε 2-3 μήνες από σήμερα θα έχουμε φτάσει στις 30.000 συντάξεις το μήνα, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους η κατάσταση να έχει βελτιωθεί αισθητά!

Συζητήθηκε πολύ η ανακοίνωση που βγάλατε σχετικά με το νέο πλαίσιο για τις απεργίες και κατηγορηθήκατε ότι περιορίζετε πολύ το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν. Τι απαντάτε;

Αναφέρεστε στην εγκύκλιο που εκδόθηκε κατ εφαρμογή του νόμου για την Προστασία της Εργασίας. Και ρωτώ: Είναι άραγε περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας η πρόβλεψη για προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (⅓) στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας (π.χ. μετρό) ώστε να μην ταλαιπωρείται το κοινωνικό σύνολο από τις απεργίες; Έτσι γίνεται σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες! Είναι άραγε άδικο να μην επαναπροκηρύσσεται από μία δευτεροβάθμια οργάνωση μια απεργία που έχει κριθεί ήδη παράνομη; Είναι υπερβολικό να έχει αστική ευθύνη κάποιος συνδικαλιστής, ο οποίος προβαίνει σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια μιας απεργίας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή γίνεται καταχρηστικά; Ή είναι μήπως αντεργατικό να υπάρχει διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι ώστε μέσω των ηλεκτρονικών μητρώων να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι τα υπαρκτά σωματεία και ποια τα σωματεία-σφραγίδες; Τι θέλει άραγε η αντιπολίτευση; Εν ονόματι της δήθεν υπεράσπισης του συνδικαλισμού, να διαιωνίζουμε φαινόμενα παρανομίας και ασυδοσίας; Άλλο συνδικαλισμός και άλλο ασυδοσία.

Σεπ 3

Καλύτερες συντάξεις από την «πρώτη μέρα» για τους νέους με το νέο Ασφαλιστικό - συνέντευξη στην ιστοσελίδα liberal.gr

Δεν μιλάμε απλά για μια αλλαγή που τα αποτελέσματα θα δουν οι νέοι σε μερικές δεκαετίες. Τη διαφορά θα τη καταλάβουν αμέσως τους επόμενους μήνες, όταν θα βλέπουν μέσω του κινητού, τις εισφορές τους να πηγαίνουν στον ατομικό τους λογαριασμό, αντί σε ένα γενικό «κουβά» για τις συντάξεις, τονίζει στο Liberal ο Κωστής Χατζηδάκης λίγες ώρες μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου Ασφαλιστικού.

Και εξηγεί για μια ακόμη φορά γιατί το νέο μοντέλο είναι λιγότερο πατερναλιστικό από το σημερινό, αφού ο νέος θα έχει λόγο στο πως επενδύονται οι εισφορές του, θα ξέρει όπως και να έχει ότι του ανήκουν και ότι θα υπάρχει για αυτές κρατική εγγύηση, κάτι που δεν ισχύει σήμερα.

«Η αντιπολίτευση νόμιζε ότι επικαλούμενη τους οδοστρωτήρες και τους νεοφιλελεύθερους δράκους θα τρόμαζε τους νέους», λέει ο υπουργός Εργασίας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας μείνει με τα δόγματά της».

Πώς θα πειστεί η νέα γενιά ότι τη συμφέρει το νέο Επικουρικό; Σε μια χώρα που έχουμε ουκ ολίγους ασφαλιστικούς νόμους, για ποιο λόγο ένας νέος να πειστεί ότι αυτός προσφέρει κάτι διαφορετικό;

Δεν μιλάμε απλά για μία αλλαγή τις οποίας τα αποτελέσματα θα δουν οι νέοι σε μερικές δεκαετίες. Θα δουν αμέσως τη διαφορά! Πρώτον, γιατί θα έχουν έλεγχο πάνω στις εισφορές τους. Δεν θα «εξαφανίζονται» πλέον οι εισφορές για την επικουρική τους σε έναν γενικό «κουβά» για τις συντάξεις, όπως συμβαίνει σήμερα. Αλλά θα πηγαίνουν στον ατομικό τους λογαριασμό!

Δεύτερον, θα έχουν πρόσβαση σε αυτό τον λογαριασμό ανά πάσα στιγμή από το τάμπλετ ή το κινητό τους. Θα μπορούν, δηλαδή, να παρακολουθούν τη συσσώρευσή τους!

Τρίτον, θα διαλέγουν οι ίδιοι (σε συνεννόηση με το νέο, δημόσιο ταμείο που δημιουργείται, το ΤΕΚΑ) τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι εισφορές θα επενδυθούν.

Τέταρτον, θα γνωρίζουν ότι υπάρχει κρατική εγγύηση για αυτές τις εισφορές (κάτι που δεν ισχύει σήμερα) και ότι, σε κάθε περίπτωση, θα τις πάρουν πίσω συν τον πληθωρισμό! Και, τέλος –και αυτό είναι το μεγάλο όφελος το οποίο θα έρθει σε βάθος χρόνου– όπως η διεθνής εμπειρία δείχνει, θα έχουν την προοπτική να πάρουν επικουρικές συντάξεις που θα είναι υψηλότερες από 43% μέχρι 68%! Είναι νομίζω αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα κάνουν τους νέους να «αγκαλιάσουν» αυτή τη μεταρρύθμιση που εισάγουμε!

Συγκρίνοντας δηλαδή τους εαυτούς τους με την αμέσως προηγούμενη γενιά, θα διαπιστώνουν τη διαφορά ; Το ρωτώ γιατί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, και όχι μόνο από τους νέους, υπάρχει μια ευρύτερη δυσπιστία απέναντι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Ποια είναι η αντίληψη των νέων για το ασφαλιστικό σήμερα; Αν πάει κανείς και ρωτήσει ένα 25άρη, έναν 30άρη, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί θα του πουν ότι «εμένα δεν με αφορά το ασφαλιστικό», ή ότι «εγώ δεν θα πάρω σύνταξη ποτέ!». Είναι μία αντίληψη που την έχουν επιτείνει, μεταξύ άλλων, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο ασφαλιστικό όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και έπληξαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα. Καθώς, όταν πριν πολλές δεκαετίες θεσπίστηκε το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, αυτό προϋπέθετε ότι 4 εργαζόμενοι θα στήριζαν 1 συνταξιούχο. Σήμερα όμως μόλις 1,5 εργαζόμενος στηρίζει 1 συνταξιούχο. Και στο μέλλον αυτή η αναλογία θα επιδεινωθεί δυστυχώς ακόμη περισσότερο.

Επειδή λοιπόν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, εισάγουμε το νέο αυτό σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων! Περνάμε δηλαδή από το σύστημα του γενικού «κορβανά», στον οποίο οι ασφαλισμένοι βάζουν τις εισφορές τους για να πληρώνονται οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, στο σύστημα των ατομικών «κουμπαράδων», στους οποίους θα αποταμιεύονται οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων.

Θα ενταχθούν σε αυτό το νέο σύστημα όλοι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 01.01.2022 και, προαιρετικά, οι εργαζόμενοι μέχρι 35 ετών από 01.01.2023. Οι εισφορές που θα αποταμιεύονται, θα επενδύονται με βάση το επενδυτικό προφίλ που θα επιλέγουν οι ασφαλισμένοι (συντηρητικό, ισορροπημένο, επιθετικό), από το νέο δημόσιο ταμείο που θα δημιουργηθεί, το ΤΕΚΑ.

Με σύστημα αυτό, οι νέοι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν εισφορές για τις επικουρικές συντάξεις του σημερινού ασφαλιστικού, αλλά θα πληρώνουν εισφορές για τη δική τους επικουρική σύνταξη και νομίζω ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να πείσει τη νέα γενιά, η οποία θα αδιαφορήσει για κωμικοτραγικά ψέματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ, ότι αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος για τους ίδιους.

Γιατί το νέο Ασφαλιστικό «τρομάζει» την αντιπολίτευση;

Η αντιπολίτευση νόμιζε ότι επικαλούμενη, για μία ακόμα φορά, τους οδοστρωτήρες και τους νεοφιλελεύθερους δράκους θα τρόμαζε τους νέους ανθρώπους. Μόνο που δεν κατάλαβε ότι στο τέλος βγαίνει χαμένη η ίδια. Διότι, ακόμα και όσοι νέοι δεν έχουν αντιληφθεί μέχρι τώρα ότι το νέο σύστημα τους συμφέρει, διότι θα τους δώσει μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις, θα το καταλάβουν τους επόμενους μήνες. Η αντιπολίτευση θα μείνει με τα δόγματά της. Και εμείς θα έχουμε κάνει ακόμα ένα «άνοιγμα» στη νέα γενιά. Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα. Και η κυβέρνηση έχει «ακούσει» αυτό το μήνυμα, υιοθετώντας πετυχημένες ευρωπαϊκές πρακτικές και στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αυτή η αλλαγή θα στερήσει από τα πολιτικά κόμματα τη δυνατότητα χαριστικών ρυθμίσεων, πολιτικών παρεμβάσεων και παρεμβάσεων με τα αποθεματικά του συστήματος, αφού οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν καθημερινά το ποσό των κεφαλαίων που έχουν συσσωρευτεί στους λογαριασμούς τους;

Το νέο επικουρικό σύστημα είναι ένα πιο δίκαιο σύστημα και λιγότερο πατερναλιστικό. Με τον ατομικό κουμπαρά ο ασφαλισμένος θα έχει τον έλεγχο των εισφορών του. Θα γνωρίζει πού πηγαίνουν. Θα έχει λόγο στο πώς θα επενδύονται. Και θα γνωρίζει ότι, όπως και να έχει, οι εισφορές του, του ανήκουν. Ενώ το Δημόσιο θα έχει το ρόλο της εποπτείας, θα διασφαλίζει την επένδυση των κεφαλαίων του ΤΕΚΑ με διαφανή και αυστηρά κριτήρια και θα εγγυάται τις εισφορές των ασφαλισμένων. Είναι ένα σύστημα που σε κάθε περίπτωση ενισχύει τη διαφάνεια και έτσι θα ενισχύσει τελικά την ίδια την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ασφαλιστικό!

Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δρόμος, ενώ η αντιπολίτευση μας προτείνει στην επικουρική ασφάλιση να μείνουμε με τα συντρίμμια του ταμείου της Ιονικής-Λαϊκής και του ΛΕΠΕΤΕ. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσανατολισμένοι στο μέλλον και στη νέα γενιά. Και εκείνοι στα δόγματά τους.