Κυβέρνηση που εξαπατά τους πολλούς με μια απίστευτη υποκρισία - ομιλία στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

  Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

Ως μία πρόσκληση για ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στη χώρα, μια πρόσκληση για ένα νέο ξεκίνημα μακριά από το πολιτικό θέατρο, μακριά από τον κυνισμό, μακριά από την περιφρόνηση των αξιών των Ελλήνων και την περιφρόνηση της νοημοσύνης τους, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Παύλο Πολάκη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην Ολεμέλεια της Βουλής και με βασικά σημεία έντονης κριτικής τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου και τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθεστωτισμό και υποκρισία και απηύθυνε κάλεσμα «όχι μόνο στους Δεξιούς και τους Κεντρώους αλλά και στους Αριστερούς πολίτες, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από μια κυβέρνηση που έχει πάθει μετάλλαξη σε όλα τα επίπεδα να στηρίξουν έναν άλλο αξιακό πλαίσιο από αυτό που κομίζει στον δημόσιο βίο ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είστε κυβέρνηση των πολλών, είστε κυβέρνηση που εξαπατά τους πολλούς και έχει μια τεράστια υποκρισία. Κι ακόμη περισσότερο είστε μια κυβέρνηση που περιφρονεί τους πολλούς και πιο πολύ ακόμη τους ίδιους της τους ψηφοφόρους. Σε αυτούς είστε εκτεθειμένοι. Γιατί είχαν πιστέψει αυτά τα οποία λέγατε. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση που έχει αποκτήσει καθεστωτική νοοτροπία μέσα σε τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος, δε, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε και τους κάλεσε να απαντήσουν απέναντι στους εαυτούς τους και την συνείδησή τους:

 • «Ήταν υποχρεωμένος για να ξεκουραστεί ο κ. Τσίπρας να πάει κρυπτόμενος μετά το Μάτι να κάνει διακοπές σε ένα κότερο; Ήταν η μόνη επιλογή που είχε; Θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνει διακοπές θα ήταν να κάνει διακοπές στα κότερα των ελίτ. Και μάλιστα όταν και σήμερα ακόμη λέτε ότι είστε εναντίον των ελίτ και είστε κυβέρνηση των πολλών;
 • Αν δεν κάλυπτε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη και δεν τον επιβράβευε θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για την Δημοκρατία για την ανθρωπιά μας για σας τους ίδιους;».

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι και με την χθεσινή τοποθέτησή του έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα διότι είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε ότι «τον περιφέρουμε σαν γλάστρα» ότι είναι δηλαδή «μειωμένης νοημοσύνης και τον κάνουμε ότι θέλουμε».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ανέφερε ότι η πρόταση μομφής στον κ. Πολάκη, είναι ένα κάλεσμα να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και τόνισε ότι αυτή η πορεία θα ξεκινήσει στις 26 Μαίου διότι - όπως είπε - οι Έλληνες πολίτες έχουν τσαντιστεί από αυτή την προκλητική και αλλαζονική στάση και λένε φτάνει πια, αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

 

Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στην αρχή ήταν τα ψέματα. Πριν, αλλά και μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε όποιον μιλά ελληνικά. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Τα ξέρουν από πρώτο χέρι οι Έλληνες πολίτες.

Στη συνέχεια ήρθε η αποτυχία:

 • Οι νόμοι που γύρισαν δεκαετίες πίσω την παιδεία, με αποκορύφωμα την αθλιότητα του ασύλου
 • Το δόγμα «κάντε ότι κοιμάστε» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
 • Τα 125 θύματα στο Μάτι και στη Μάνδρα
 • Τα 100 δις που φορτώθηκαν στην πλάτη οι Έλληνες φορολογούμενοι από τα πειράματα του κ. Βαρουφάκη.
 • Η οπισθοδρόμηση της οικονομίας που το ’14 έβγαινε στο ξέφωτο.
 • Tο πρωτάθλημα που δυστυχώς έχουμε στην αύξηση των φόρων από το ‘15 και μετά ανάμεσα σ’ όλες τις 40 χώρες του ΟΟΣΑ.
 • Η τελευταία θέση στην Ευρώπη για το 2018 στις επενδύσεις, που είναι, φυσικά, προϋπόθεση για ποιοτικές νέες δουλειές.
 • Αλλά και η μείωση των επενδύσεων το ’18 σε σχέση με το ’17, ενώ υποτίθεται ότι μπαίνουμε σε περίοδο άνθισης.
 • Ένα στοιχείο τα λέει όλα: Το 2018 είχαμε το 1/3 των επενδύσεων που είχαμε το 2007! 

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία. Και τώρα, πάλι, ακολουθεί τον γνωστό της δρόμο. Τον δρόμο της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών.

Αφού επέβαλε βαριά φορολογικά μέτρα, επιστρέφει στους φορολογούμενους το ένα δέκατο αυτών που τους πήρε και πανηγυρίζει! Θέλει να την ευχαριστήσουμε γιατί προσπαθεί να γυρίσει εκεί που παρέλαβε τα πράγματα το 2014, αφού προηγουμένως έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακόμη περισσότερο τους μεσαίους και τους φτωχούς, που πλήρωσαν το μάρμαρο με την άνευ προηγουμένου αύξηση των έμμεσων φόρων.

Θέλω να σταθώ, όμως, περισσότερο σε κάτι άλλο, που συνδέεται με το πολιτικό ήθος αυτής της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι εκφράζει το νέο και το προοδευτικό.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να στραβώνουν από την αρχή.

 • Ξεκινήσατε με τη γάτα των Ιμαλαΐων.
 • Ακολούθησαν οι Καλογρίτσες με τα βοσκοτόπια.
 • Και οι επαφές στο Μαξίμου με τον κ. Μαρινάκη που τώρα τον κατηγορείτε για τα μύρια όσα.
 • Ο ένας και μοναδικός φόρος που μειώσατε που ήταν ποιος; Ο φόρος στα καζίνο!
 • Η ρύθμιση που ψηφίσατε η οποία ενισχύει τις πολυεθνικές -προσέξτε, τις πολυεθνικές- φαρμακευτικές εταιρίες!
 • Και φυσικά, οι Πετσίτηδες και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη.
 • Αλλά και η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο πλαίσιο της μάχης σας ενάντια στη διαπλοκή.

Και φτάνω στα πιο επίκαιρα θέματα. Δεν θα επαναλάβω αυτά που έχουν ειπωθεί. Θέλω, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να σας κάνω δύο ερωτήματα. Και θέλω, αν δεν τα απαντήσετε δημόσια, τουλάχιστον να τα απαντήσετε στη συνείδησή σας:

 • Πρώτο ερώτημα: Αν δεν κάλυπτε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη -και να σημειώσω ότι χθες με την τοποθέτησή του τα έκανε ακόμα χειρότερα, διότι για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε ότι τον «περιφέρουμε ως γλάστρα». Ότι είναι, δηλαδή, μειωμένης νοημοσύνης και τον κάνουμε ό, τι θέλουμε. Αν δεν κάλυπτε, λοιπόν, και δεν επιβράβευε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για τη δημοκρατία μας; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για την ανθρωπιά μας; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για σας τους ίδιους; Απαντήστε! Και κυρίως, εσείς που λέτε ότι είστε ευαίσθητοι, απαντήστε στους εαυτούς σας! Στη συνείδησή σας!
 • Δεύτερο ερώτημα: Ήταν υποχρεωμένος, για να ξεκουραστεί ο κ. Τσίπρας, ακόμη περισσότερο μετά το Μάτι, να πάει κρυπτόμενος να κάνει διακοπές σε ένα κότερο; Ήταν η μόνη επιλογή που είχε; Εγώ δεν ενοχοποιώ τα κότερα, παρ’ ότι δεν έχω κάνει ποτέ διακοπές σε κότερα. Λέω όμως ότι ενώ ο ίδιος -όχι εμείς- είχε μιλήσει για αυτούς που πάνε στα κότερα, ενώ ίδιος μιλούσε και μιλάει για τις ελίτ, θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνει διακοπές ήταν στα κότερα των ελίτ; Και, μάλιστα, την ώρα που, και σήμερα ακόμα, λέτε ότι είστε εναντίον των ελίτ και ότι είστε κυβέρνηση των πολλών! Δεν είστε κυβέρνηση των πολλών. Είστε μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολλούς. Μια κυβέρνηση που περιφρονεί τους πολλούς και δείχνει απίστευτη υποκρισία, ιδιαίτερα απέναντι στους ψηφοφόρους της. Σε αυτούς είστε κυρίως εκτεθειμένοι. Διότι αυτοί ήταν που σας είχαν πιστέψει. Μια κυβέρνηση που έγινε καθεστώς σε τέσσερα, μόλις, χρόνια.

Η δική μας πρόταση μομφής, λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι πρόταση για ένα νέο αξιακό πλαίσιο.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν απευθύνεται μόνο στους δεξιούς και τους κεντρώους ψηφοφόρους. Απευθύνεται και στους αριστερούς που έχουν εξαπατηθεί οικτρά από αυτή εδώ την κυβέρνηση, Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Και τους λέμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Μακριά από το πολιτικό θέατρο. Μακριά από τον κυνισμό. Μακριά από την περιφρόνηση, όχι μόνο των αξιών του τόπου μας, αλλά και της νοημοσύνης των ψηφοφόρων!

Η χώρα χρειάζεται να αναπνεύσει. Να γίνει μια κανονική χώρα. Μια χώρα όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να οραματίζονται, να ελπίζουν και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Ε λοιπόν αυτή η πορεία θα ξεκινήσει από τις 26 Μαΐου, όταν οι Έλληνες πολίτες θα σας στείλουν ένα βροντερό μήνυμα.

Ένα μήνυμα που θα γίνει ακόμα ισχυρότερο, όχι μόνο με αυτά που έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα, αλλά και με την απίστευτα κυνική στάση του πρωθυπουργού και της στενής ηγετικής ομάδας, που πεισμώνουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν ακόμα περισσότερο να πει:

«Φτάνει πια! Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα»!