Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Κ. Χατζηδάκης: Οι νεολαίες είναι ιδέες, όχι καρέκλες - Ομιλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρου της ΝΔ στο 13ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Κ. Χατζηδάκης: Οι νεολαίες είναι ιδέες, όχι καρέκλες – Ομιλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρου της ΝΔ στο 13ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Από το Πολιτικό Γραφείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η νεολαία δεν γίνεται να περιμένει έτοιμες συνταγές και νεύματα από την κομματική ηγεσία, οφείλει να είναι στην ιδεολογική και πολιτική πρωτοπορία. Αλίμονο στα κόμματα που καταπιέζουν τις νεολαίες τους! Κι αλίμονο στις νεολαίες που φοράνε τα κοστούμια των μεγαλύτερων! Η νεολαία πρέπει να είναι ιδέες, όχι καρέκλες, διορισμοί και πολιτικός κυνισμός. Καθαρή ματιά, όχι συναλλαγές, πολιτικαντισμός και μικρομέγαλες πρακτικές. Και φλόγα στην καρδιά! Με αυτή τη φλόγα στην καρδιά κερδίσαμε τόσες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες. Και με αυτή τη φλόγα οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ θα κερδίσουν ακόμη περισσότερες μάχες, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους της νεολαίας. Όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Για τους νέους ανθρώπους που δικαιούνται και τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον!», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή του ομιλία στο 13ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο υπουργός αναφέρθηκε στην εποχή που ο ίδιος ήταν γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: «Στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ πέρασα μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Χρόνια που σημαδεύτηκαν από μεράκι, πάθος, ενθουσιασμό, συντροφικότητα και αγώνες για τις ιδέες απέναντι στο ιδεολογικό κατεστημένο της Αριστεράς τότε στο χώρο της νεολαίας».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Υπάρχουν ορισμένοι που ασκούν κριτική λέγοντας «Τι τις χρειαζόμαστε τις φοιτητικές παρατάξεις και τις πολιτικές νεολαίες; Ας τις καταργήσουμε!». Το επόμενο βήμα είναι να μας πουν ότι πρέπει να καταργήσουμε και τα πολιτικά κόμματα, να καταργήσουμε ακόμα και τη Δημοκρατία! Με το δόγμα όμως «πονεί δόντι, κόβει κεφάλι», δεν γίνεται να πάμε μπροστά! Οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, στις ιδέες, στη συμμετοχή».

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα λάθη που έγιναν στα 48 χρόνια της διαδρομής της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Ροπή στη διοργάνωση ταξιδιών. Εκδηλώσεις εις βάρος του ιδεολογικού χαρακτήρα. Συνδιαχείριση αρνητικών καταστάσεων στα Πανεπιστήμια. Έλλειψη διαφάνειας σε εσωτερικές διαδικασίες. Λάθη που επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016, με την επανεκκίνηση τότε της ΟΝΝΕΔ». Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η ΟΝΝΕΔ είναι η πιο σημαντική πολιτική νεολαία της χώρας. Το πολιτικό της μέγεθος έχει αποδειχθεί, καθώς έχει πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από σημαντικά θέματα: Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατάργηση του πνευματικού μονοπωλίου του ενός συγγράμματος, κατάργηση του ασύλου της ανομίας».

Στο τέλος της ομιλίας του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της Οργάνωσης Ορφέα Γεωργίου για την εκλογή του. Και ευχήθηκε καλή δύναμη στον απερχόμενο πρόεδρο και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μετάβαση στο περιεχόμενο