Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Καμία ψήφος χαμένη, η καθαρή λύση είναι η αυτοδύναμη ΝΔ-συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης είναι υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και λίγο πριν από τις κάλπες μιλάει στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» για το αλαλούμ της στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση ειδικού σκοπού μέχρι το φλερτ με τους Χρυσαυγίτες. Σχολιάζει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, που θεωρεί ότι είναι μέρος του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαραθέτει την πολιτική της ΝΔ που μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ελαφρύνοντας τα βάρη για τη μεσαία τάξη. Αναλύει τι έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους νέους, τις γυναίκες και την ελληνική οικογένεια και τέλος παρουσιάζει τη δική του υποψηφιότητα υπογραμμίζοντας τους τρεις «εραστές» της ακινησίας στο Δημόσιο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

 

Ποιο ειναι το σχόλιο σας για τα σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού που εξυφαίνονται για το θέμα των υποκλοπών;

 Το νέο αυτό σενάριο που μας ξεφούρνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι παρά ένα ακόμη παράδειγμα της πολιτικής του παραζάλης: Ξεκίνησαν με την πρόσκληση για συγκυβέρνηση προς τον κ. Βαρουφάκη. Μετά είχαμε την κυβέρνηση των ηττημένων από τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση μειοψηφίας. Τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το τερματίζουν, μιλώντας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού για ένα θέμα το οποίο ούτως ή άλλως ερευνάται από τη Δικαιοσύνη στο ανώτερο δυνατό επίπεδο! Δεν έμειναν, όμως, σε αυτά. Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη! Και ταυτόχρονα, πολλά στελέχη του επιτέθηκαν σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, το Διονύση Σαββόπουλο, επειδή τόλμησε ο άνθρωπος να πει το αυτονόητο: ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία! Είναι, νομίζω, προφανές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει ότι πάει για ήττα. Και γι’αυτό εντείνει την τοξικότητα και κάνει μία απεγνωσμένη και απελπισμένη αντιπολίτευση. Προσπαθεί να πιαστεί απ’όπου μπορεί με αποτέλεσμα ένα απόλυτο πολιτικό αλαλούμ. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά αυτό που λέμε: Ότι από τη μια πλευρά υπάρχει μία ομάδα, ένας αρχηγός και ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον: Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και από την άλλη, υπάρχει μία απόλυτη σύγχυση, ένα αλαλούμ, ένα ραντεβού στα τυφλά. Γι’αυτό και πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα κάνουν και πάλι μία επιλογή Ευρώπης και κοινής λογικής. Θα στραφούν, δηλαδή, και πάλι στη Νέα Δημοκρατία!

 Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε προχθές για επιστροφή στις προβλέψεις του δικού του νόμου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Πώς το σχολιάζετε;

 Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε μέρος όσων θα μας περίμεναν, αν τυχόν επέστρεφε με κάποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε, δηλαδή, για επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου και για κατάργηση των μειώσεων στις εισφορές που εφήρμοσε η δική μας κυβέρνηση, και οι οποίες απήλλαξαν χιλιάδες επαγγελματίες από τις καταστρεπτικές επιβαρύνσεις του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρύνονταν με έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς. Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη, ότι αν ποτέ είχε τη δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει όσα λέει, το κόστος θα ήταν τεράστιο, τόσο για την οικονομία όσο και για τους πολίτες: είτε θα έπρεπε να διευρυνθεί το έλλειμμα και να γίνει γιγαντιαίο το χρέος- οπότε θα ξεχνούσαμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναερχόταν πάλι το ΔΝΤ στην Ελλάδα- ή θα έπρεπε να αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές όπως είχε την ειλικρίνεια να πει ο κ. Κατρούγκαλος, με αποτέλεσμα να τσακιστούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η μεσαία τάξη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις και θεωρεί ότι η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μάχη σώμα με σώμα. Τι σχολιάζετε;

 Όταν η πραγματικότητα δεν βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα! Αν είναι έτσι, τότε γιατί δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία αρκετές μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε φιλικά προς την αντιπολίτευση μέσα; Έχουν, άραγε, συνομωτήσει και αυτοί εναντίον τους και υπέρ μας; Κυριακή κοντή γιορτή! Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν νιώθουμε καμία ανάγκη να ξιφουλκήσουμε ενάντια στην πραγματικότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την προσπάθεια να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη της χώρας. Θέλουμε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη στις 21 Μαΐου! Η λύση είναι μία: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για καθαρές λύσεις στην πατρίδα μας!

 Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αναποφάσιστοι παραμένουν οι νέοι και οι γυναίκες. Τι θα λέγατε για να τους πείσετε να ψηφίσουν ΝΔ;

 Η ανησυχία κάθε κοινωνικής ομάδας είναι κατανοητή. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ζούμε σε παραδεισένιο τοπίο. Ωστόσο, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους νέους, ο μόνος παράγοντας σιγουριάς αυτή την ώρα είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι είναι ένα κόμμα Ευρώπης και κοινής λογικής. Ένα κόμμα που επιχειρεί να απαντήσει στις δικαιολογημένες ανησυχίες με έργο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στο Υπουργείο Εργασίας: Γι’αυτό θεσμοθετήσαμε τις νέες και περισσότερες γονικές άδειες, αυξήσαμε το επίδομα μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες και στον ιδιωτικό τομέα, υιοθετήσαμε μέτρα εναντίον της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία. Ήταν μερικές από τις πρωτοβουλίες χάρη στις οποίες η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα των φύλων. Αλλά και για τους νέους: Θεσπίσαμε τους ατομικούς κουμπαράδες για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στη σύνταξή τους και να πάρουν υψηλότερες επικουρικές συντάξεις. Και φέραμε το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» ώστε, μέσω χαμηλότοκων δανείων, να αποκτήσουν προσιτή και ποιοτική στέγη. Ενώ πολύ μεγάλη σημασία και για τις δύο κοινωνικές ομάδες έχει πιστεύω το ότι ρίξαμε την ανεργία πάνω από 6,5 μονάδες, με αποτέλεσμα 300.000 συμπολίτες μας -πολλοί από αυτούς νέοι και γυναίκες- να βρουν δουλειά. Στους νέους, λοιπόν, και στις γυναίκες μιλάμε με μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα!

 Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα στους πολίτες; Γιατί κάποιος να ψηφίσει Κωστή Χατζηδάκη;

 Όπως έλεγα από την πρώτη φορά που κατέβηκα στις εκλογές, οι ψηφοφόροι που θέλουν πολιτικούς για γάμους, βαφτίσεις και μνημόσυνα, μπορεί να βρουν και καλύτερους από μένα. Εγώ σε όλη μου την διαδρομή έχω προσπαθήσει να υπηρετήσω μία πολιτική με αξίες και αποτέλεσμα. Πιστεύω στην Ελλάδα της Ευρώπης, στην σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την ακεραιότητα. Αλλά είμαι και οπαδός της ελεύθερης οικονομίας που, μέσα από την ανάπτυξη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Για αυτές τις αξίες δεν έχω σταματήσει να συγκρούομαι, ήδη από τα χρόνια της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Στην Ευρωβουλή και στη Βουλή. Ως υπουργός στις κυβερνήσεις 3 διαφορετικών Πρωθυπουργών. Έχοντας πάντα απέναντί μου τους «εραστές της ακινησίας». Οι οποίοι έχουν πολεμήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχω προωθήσει: Στην Ολυμπιακή, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ. Προτίμησα, ωστόσο, αντί να είμαι απλώς ευχάριστος σε όποιες συντεχνίες κάθε φορά αντιδρούσαν, να είμαι αποτελεσματικός για τους πολλούς, ανυπεράσπιστους Έλληνες.  Και σταθερός στις αξίες μου. Γι’αυτό και με τη στήριξη των πολιτών την Κυριακή, θέλω να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Για τα κοινά μας ιδανικά. Και για την Ελλάδα μας. Μία Ελλάδα ισχυρή και περήφανη!

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο