Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κατ’αρχήν συμφωνία με το Ίδρυμα Ωνάση για συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

KX_MAKSIMOUΕίναι σημαντικό ότι ξένες επενδυτικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.  Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό ότι το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» αποφάσισε να συμμετάσχει. Το όνομα Ωνάσης είναι γνωστό παντού στο εξωτερικό. Έτσι, η συμμετοχή του ιδρύματος στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία.

KX_MAKSIMOUΟ Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφη κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, που προβλέπει τη συμβολή του Ιδρύματος μέχρι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ στη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Η σημερινή εξέλιξη είναι σε συνέχεια αντίστοιχης συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τη γερμανική τράπεζα KfW και της κατ’ αρχήν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδοτική συμβολή στο Ταμείο.

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.

 

Κ. Χατζηδάκης: Είναι σημαντικό ότι ξένες επενδυτικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.  Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό ότι το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» αποφάσισε να συμμετάσχει. Το όνομα Ωνάσης είναι γνωστό παντού στο εξωτερικό. Έτσι, η συμμετοχή του ιδρύματος στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία.

 

Α. Παπαδημητρίου: Η Οικονομία μας έχει περάσει μία πρωτοφανή κρίση. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει φοβερές θυσίες. Το Επενδυτικό Ταμείο το οποίο προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτό το οποίο μας λείπει. Για την ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Ίδρυμα Ωνάση χαίρεται που είναι ο πρώτος οργανισμός, ο πρώτος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα ενισχύσει αυτό το Ταμείο, με την ελπίδα ότι η χώρα μας και η Οικονομία θα πάει μπροστά.


Μετάβαση στο περιεχόμενο