Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Καθαροί λογαριασμοί για αποτελεσματική πολιτική – συνέντευξη στην εφημερίδα “Ειδήσεις”

 

 

C Jqlr WAAAQKWB“Η κυβέρνηση θα πέσει για τρεις λόγους: Πρώτον, διότι, ενώ ήρθαν ως Ρομπέν των φτωχών, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους.

Δεύτερον, διότι, ενώ ήρθαν να αποκαταστήσουν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, ψηφίζουν τα μνημόνια δυο-δυο και έβαλαν την υπογραφή τους για το υπερταμείο που θα παρατείνει την παραμονή της τρόικα μέχρι το 2115!

Και, τρίτον, διότι, ενώ ήρθαν να φέρουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, έχουν διαπλακεί πολύ νωρίτερα και πολύ εντονότερα από κάθε προκάτοχό τους και κινούνται με απίστευτη έπαρση και αλαζονεία”. 

Αυτά υπογραμμίζει, μεταξύ των άλλων, ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ειδήσεις”. 

 

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην

εφημερίδα «Ειδήσεις»

Με το τέλος της Β αξιολόγησης η πολιτική αντιπαράθεση έπαψε να είναι μονοθεματική και θυμίζει παλιό σκληρό ροκ με ισχυρές δόσεις σκανδάλων ή σκανδαλολογίας. Πιστεύετε και σεις ότι η κυβέρνηση μπορεί να μην έπεσε από την οικονομία αλλά μπορεί να πέσει από σκάνδαλα;

Η κυβέρνηση θα πέσει για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι, ενώ ήρθαν ως Ρομπέν των φτωχών, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους.

Δεύτερον, διότι, ενώ ήρθαν να αποκαταστήσουν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, ψηφίζουν τα μνημόνια δυο-δυο και έβαλαν την υπογραφή τους για το υπερταμείο που θα παρατείνει την παραμονή της τρόικα μέχρι το 2115!

Και, τρίτον, διότι, ενώ ήρθαν να φέρουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, έχουν διαπλακεί πολύ νωρίτερα και πολύ εντονότερα από κάθε προκάτοχό τους και κινούνται με απίστευτη έπαρση και αλαζονεία.   

Η χρέωση από σας στον Πανό Καμμενο ενεργειών εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών θα οδηγήσει στο τέλος της πολιτικής αυτής  κόντρας σε πρόταση μομφής;  Γιατί υπάρχει προβληματισμός στη ΝΔ στο να προχωρήσετε σε μια τέτοια ενέργεια;

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο και θα κινηθούμε αναλόγως.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι το Noor 1 είναι μια δύσοσμη υπόθεση με την οποία ασχολείται και πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αυτό όμως δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε υπουργούς να μιλούν αναρμοδίως σε ισοβίτες και να τους καλούν να ενοχοποιούν ή να αθωώνουν τρίτους.

Εάν ο κ. Τσίπρας δέχεται ότι αυτό είναι καλή πρακτική ας το πει ευθέως και ας εισηγηθεί στις Βρυξέλλες να υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Πολλοί στο Κόμμα σας μιλούν ακόμα και για την πιθανότητα να ζήτησετε σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ποια είναι η θέση σας ; Μέχρι που μπορεί να πάει αυτή η ιστορία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσει όλους κάθε μέρα δυσάρεστα. Έφτασαν να δώσουν συγχωροχάρτι στον κ. Καμμένο για μια σειρά από αντιδεοντολογικές και εξωθεσμικές συμπεριφορές τους το τελευταίο διάστημα (γραβάτα, στρατιωτικό ελικόπτερο, τηλεφωνήματα στον ισοβίτη κλπ.). Και αυτά με μόνο στόχο το γάντζωμα στην εξουσία. Και την ίδια στιγμή έχουν το θράσος να επιτίθενται στην ΝΔ για τον κ. Μαρινάκη. Διότι ξαφνικά έγινε κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης! Δεν ήταν αυτοί που τον ανέδειξαν υπερθεματιστή και έστησαν εθνικό πανηγύρι γι’ αυτό, δεν ήταν αυτοί που τον δεχόντουσαν μέχρι πρόσφατα στο Μαξίμου, κάθε τρεις και λίγο.

Σταθμίζουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και θα κινηθούμε αναλόγως. Όλα αυτά τα θέματα είναι θέματα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Και εσείς και η κυβέρνηση θέλετε να ρίξετε το βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας. Όμως ήρθε το θέμα των σκουπιδιών  και ανέδειξε  μια πολιτική παθογένεια δεκαετιών. Πως θα συγκρουστείτε με τέτοιες παθογένειες ως κυβέρνηση αφού τώρα που είστε αντιπολίτευση και λέτε να σταματήσει η απεργία  η συνδικαλιστική σας παράταξη είναι απέναντι στις θέσεις σας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΚΕ διαφοροποιείται από τη ΝΔ. Ωστόσο η θέση μας ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους συνδικαλιστές. Και είπαμε δυσάρεστα πράγματα για τους ίδιους.

Είχαμε το κουράγιο να πούμε από τη θέση της αντιπολίτευσης ότι οι 8μηνες συμβάσεις, βάσει του Συντάγματος, δεν μπορούν να ανανεώνονται. Είχαμε το κουράγιο να μιλήσουμε για τη δυνατότητα των Δήμων να προσκαλούν και εταιρείες με ιδιωτικούς υπαλλήλους να διαχειρίζονται τα απορρίμματα. Και θα έχουμε ακόμα περισσότερο το κουράγιο να υιοθετήσουμε σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές.

Κάνουμε τώρα καθαρούς λογαριασμούς για να εφαρμόσουμε στη συνέχεια αποτελεσματικές πολιτικές. 

Αν η κυβέρνηση σήμερα με αφορμή τα σκουπίδια   σηκώνει τόσο πολύ τους τόνους εναντίον της ΝΔ και λέει ότι θέλετε να τα παράδωσετε όλα στην ιδιωτική ασυδοσία φαντάζεστε τι θα γίνει εάν ως κυβέρνηση αποφασίσετε να βάλετε τον ιδιωτικό τομέα σε αυτό με λέμε μεγάλο κράτος ;

Ακούστε: όταν θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ δεν θα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Θα ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν μπορούν να γίνουν νέες δουλειές, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

Θα κάνουμε απολύτως σαφές ότι με την ακινησία δεν μπορεί να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας.

Θα υπογραμμίσουμε ότι αν δεν εφαρμόσουμε αυτά που εφαρμόστηκαν πρωτύτερα στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο θα είμαστε για πάντα εδώ κολλημένοι.

Με βάση αυτή την πολιτική που θα εκλεγούμε κυβέρνηση. Ο λαός έχει δοκιμάσει τόσο τον κρατισμό όσο και τον λαϊκισμό.

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων κρατικίστικων, λαϊκίστικων δυνάμεων είναι μάχη οπισθοφυλακών.

Με μέλλον είναι με την αλήθεια και την ευθύνη.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει δηλώσει είναι αποφασισμένος με γυρίσει όλη την Ελλάδα για να μιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα τους. Όμως από την περιοδεία στην Θεσσαλία αυτό που προβλήθηκε πολύ και σχολιάστηκε ήταν το σκηνικό στήσιμο της και οι περίφημες πια μπάλες και το σανό. Μήπως οι επικοινωνικές υπερβολές κρύβουν την ουσία; 

Δεν ξέρω τι σχολιάζουν κάποιοι ανώνυμοι ήρωες του διαδικτύου. Ξέρω όμως ότι ρεύμα της ΝΔ στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, που έχει πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει.

Και κάνει πολύ κ&alp

Μετάβαση στο περιεχόμενο