Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κομισιόν: Καθυστερήσεις και ελλείψεις στα επιχειρησιακά προγράμματα “Αγροτική Ανάπτυξη” και “Αλιεία”

Την καθυστέρηση υποβολής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων “Αγροτική Ανάπτυξη” και “Αλιεία” αλλά και τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν στην συνέχεια επισημαίνει στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Φράνς Φίσλερ.


Ο κ. Φίσλερ στην απάντησή του, αναφερόμενος στα παραπάνω προγράμματα, επισημαίνει ότι η χώρα μας ήταν μεταξύ των τελευταίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την υποβολή των εν λόγω επιχειρησιακών προγραμμάτων και ότι οι σημειωθείσες καθυστερήσεις είναι δικαιολογημένες έως ένα ορισμένο βαθμό.


Ωστόσο, όσον αφορά το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, ο κοινοτικός Επίτροπος τονίζει ότι, πέρα από τις καθυστερήσεις, παρατηρήθηκαν και ορισμένες συστηματικές αδυναμίες, σημαντικότερες των οποίων είναι οι ακόλουθες: η ελλιπής στελέχωση της Διαχειριστικής Αρχής, η έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων, αδυναμίες στους εκτελεστικούς μηχανισμούς του προγράμματος και πολλές άλλες διοικητικές ελλείψεις.


Για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, ο κ. Φίσλερ αναφέρει ότι η καθυστέρηση όσον αφορά την κρατική ενίσχυση οφείλεται σε εσωτερικές κρατικές αδυναμίες και έχει σχέση με τον τρόπο με τον οποίο εγκρίνονται η εθνική νομοθεσία και τα μεμονωμένα έργα. Η καθυστέρηση αυτή κατά την Κομισιόν θα αρχίσει να μειώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2002.
Μετάβαση στο περιεχόμενο