Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κομισιόν : Οι Έλληνες «μένουν Ελλάδα» στις διακοπές τους και είναι οι πιο επιφυλακτικοί για τα οργανωμένα γκρουπ.

Οι Έλληνες προτιμούν τις ‘εγχώριες’ διακοπές περισσότερο από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι, επίσης, οι πιο επιφυλακτικοί στα οργανωμένα γκρουπ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Γκούντερ Βερχόιγκεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.


Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να πληροφορηθεί πόσο διαδεδομένα είναι τα πακέτα διακοπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα λόγω συζητήσεων για ανεπαρκή προστασία των καταναλωτών, ορισμένες φορές, στο πλαίσιο των οργανωμένων ταξιδιών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία παραπέμπει ο Επίτροπος στην απάντησή του, οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, όπως άλλωστε η πλειοψηφία των νότιων Ευρωπαίων και οι Πολωνοί. Μάλιστα, κατέχουν την τελευταία θέση στην ΕΕ για τα ταξίδια στο εξωτερικό που διαρκούν πάνω από τέσσερις μέρες, με ποσοστό 9.8%, ενώ την πρωτιά κατέχουν οι Λουξεμβούργιοι με ποσοστό 99.3%. Παράλληλα, από το σύνολο των ταξιδιών στο εξωτερικό, οι Έλληνες προτιμούν ως προορισμό χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 53.1% και εντός ΕΕ σε ποσοστό 46.9%.


Παράλληλα, οι Έλληνες δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα οργανωμένα γκρουπ αφού το 94.5% των Ελλήνων τουριστών προτιμά να ταξιδεύει αυτόνομα. Αντίθετα, στην ΕΕ των 25 το 23.7% των Ευρωπαίων προτιμά διακοπές με μορφή οργανωμένων γκρουπ. Επίσης, μόνο το 30.7% των ταξιδιών που έχουν οργανωθεί από ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα αφορά πακέτα διακοπών, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 69.4%.

Μετάβαση στο περιεχόμενο