Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κομισιόν: Θα απορριφθεί κάθε σχέδιο για την Ολυμπιακή, αν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δε συμβιβάζεται με το κοινοτικό δίκαιο. Απάντηση Παλάθιο στον Κωστή Χατζηδάκη

Κάθε σχέδιο για την Ολυμπιακή, το οποίο δε συμβιβάζεται με το κοινοτικό δίκαιο και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό θα απορριφθεί από την Κομισιόν. Η Επιτροπή ζητεί επίσης να ενημερωθεί εκ των προτέρων για όλες τις σχετικές προτάσεις και επιφυλάσσεται να αποφανθεί σχετικά με τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν τις γνωρίζει. Αυτό προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα μεταφορών Λογιόλα ντε Παλάθιο σε απάντησή της σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ζητούσε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που θέλουν την Επιτροπή να έχει ήδη συναινέσει στην επικείμενη δημιουργία της λεγόμενης νέας Ολυμπιακής.


Συγκεκριμένα, η Επίτροπος στην απάντησή της προς τον κ. Χατζηδάκη αναφέρει ότι “κατά την πρόσφατη ανταλλαγή επιστολών με την Επιτροπή για το θέμα της επιστροφής των ασύμβατων και παράνομων ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί στην ΟΑ, η Ελλάδα έκανε μνεία των υπό εξέλιξη προσπαθειών ιδιωτικοποίησης της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας”. Και προσθέτει “επ’αυτού η Επιτροπή υπενθύμισε στην Ελλάδα ότι μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης μπορεί να γίνει μόνον εφόσον τηρείται το κοινοτικό δίκαιο. Συνεπώς, πρέπει να έχει κοινοποιηθεί δεόντως εκ των προτέρων στην Επιτροπή, ώστε αυτή να μπορέσει να διαπιστώσει ότι δεν περιλαμβάνονται μέτρα ικανά να προκαλέσουν στρέβλωση του ανταγωνισμού.” Καταλήγει δε στην απάντησή της η κα ντε Παλάθιο ότι “η Επιτροπή τονίζει και πάλι ότι είναι προφανές ότι η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί την από 11 Δεκεμβρίου 2002 απόφαση της Επιτροπής σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία και να αναλάβει επομένως όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτήν”.


O κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να ενημερώνει σοβαρά και με αίσθημα ευθύνης σχετικά με τα σχέδιά της για το μέλλον της Ολυμπιακής. Δικαιούνται, νομίζω, οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή να πληροφορηθούν τι, επιτέλους, σχεδιάζει για τη λεγόμενη “νέα Ολυμπιακή”, αντί να διαβάζουν διαρροές στον τύπο, που όπως φαίνεται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.”


Μετάβαση στο περιεχόμενο