Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κωστής Χατζηδάκης: Προτεραιότητα για το Ε.Κ. η συνέχιση του Κοινοτικού Προγράμματος URBAN

Το πρόγραμμα Urban για την αναβάθμιση των πόλεων πρέπει να συνεχισθεί τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Ατυπη Συνεδρίαση των Υπουργών Χωροταξίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Tampere της Φινλανδίας.


Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο καλύπτει 24 τομείς, ούτως ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες, σε έκταση, πόλεις να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Η μελλοντική διεύρυνση της Ενωσης, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, είναι ένας ακόμη λόγος για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα των πόλεων μέσω μιας ολοκληρωμένης αστικής πολιτικής. Και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί τη διαμόρφωση μιας Πολιτικής για τις πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα του Εuropean Spatial Development Perspective (ESDP) καθώς και τα συμπεράσματα της έρευνας για τις συνθήκες που επικρατούν στις πόλεις.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει από το 1997 ακολουθήσει την ολλανδική πρόταση για την καθιέρωση ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ των κρατών μελών. Είναι σαφές ότι το Πρόγραμμα URBAN και το ESDP δεν απέχουν πολύ. Η πρωτοβουλία του προγράμματος URBAN μπορεί να θεωρηθεί ως πρόγραμμα πιλότος , διακυβερνητικής συνεργασίας.


Μετάβαση στο περιεχόμενο