Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με την καθυστέρηση της αξιολόγησης ο χρόνος μετράει σε βάρος της Ελλάδας – δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

18 151804XATZHDAKHSKWSTHSΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο χρόνος μετράει σε βάρος της Ελλάδας με την καθυστέρηση της αξιολόγησης της οικονομίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης ,μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα: “Αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια: Καταγραφή και προοπτική επίλυσης του προβλήματος στη Θεσσαλονίκη”.

«Στο τελευταίο τρίμηνο η οικονομία ξαναγύρισε στην ύφεση. Έχουμε εκροή καταθέσεων. Αν δανειζόμασταν σήμερα θα δανειζόμασταν με επιτόκιο μεγαλύτερο και από αυτό του Πακιστάν. Θέλω να ελπίζω ότι αν κλείσει η αξιολόγηση δεν θα είναι μια αξιολόγηση τσιρότο, μια αξιολόγηση μπάλωμα, που θα σπρώξει απλώς το τενεκεδάκι παρακάτω. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κλείσει το θέμα της αξιολόγησης με ένα τρόπο ουσιαστικό για να στείλουμε κι ένα μήνυμα θετικό στις αγορές και τους επενδυτές», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών «φεύγει με το άλογο και επιστρέφει με τα πόδια»,τονίζοντας ότι η κυβέρνηση άφησε να πάνε χαμένες ακόμη και οι δικές της προσπάθειες.

«Ας κάνουμε αυτό που έκαναν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος. Δεν γίνεται το κομμάτι του ελληνισμού που είναι στην Κύπρο να τα καταφέρνει στην οικονομία και εμείς ακόμη να πληρώνουμε τις ιδεοληψίες τους δογματισμούς και τη δημαγωγία. Δεν γίνεται άλλο, η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ μια επανάσταση σοβαρότητας και κοινής λογικής», επισήμανε ο κ Χατζηδάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υφίσταται κίνδυνος Grexit και αν το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας είπε: «Το αν θα συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ είναι κάτι που ξεπερνάει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Εδώ δεν είμαστε για να λέμε ευχές, είμαστε για να κάνουμε πολιτική. Τα σενάρια Grexit ξαναγύρισαν δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες στο διεθνή τύπο και δεν ξαναγύρισαν τυχαία.Ξαναγύρισαν λόγω των καθυστερήσεων, των λαθών και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο