Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μειώσεις αποδοχών στους εργαζομενους της ΜΟΔ Α.Ε.

Η Κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ Α.Ε.

Αριθμ. πρωτ. 14709/11-4-2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΔ Α.Ε.

Η Κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ Α.Ε. Με τον πρόσφατο Νόμο 3899/2010 οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ Α.Ε. είδαν το μισθό τους να μειώνεται εκ νέου, κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Υπουργών ότι θα εξαιρεθούν.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ Α.Ε δεν παίρνουν κανενός είδους επιδόματα (π.χ. κοινωνικά επιδόματα, επιδόματα σπουδών, ή κλαδικά επιδόματα), ούτε το επίδομα εξομάλυνσης με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σε όμοια θέση, που δικαιούνται σύμφωνα με τον Ν. 3614/2007.

Επομένως, κάθε μείωση του μισθού τους, μειώνει το σύνολο των αποδοχών τους. Αποτέλεσμα μετά και τις τελευταίες μειώσεις το εισόδημα των εργαζομένων στην ΜΟΔ να έχει περικοπεί κατά 31%-34% (ανάλογα το κλιμάκιο) σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων δεν έχει δει το σύνολο των αποδοχών της να μειώνεται τόσο πολύ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι Υπουργοί  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρόπου αμοιβής των εργαζομένων της ΜΟΔ ΑΕ (κανένα επίδομα), όταν τους μείωναν εκ νέου το μισθό τους;

2. Σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε εξαίρεση από τις τελευταίες μειώσεις, όπως έγινε και με άλλους οργανισμούς του δημοσίου;
     
Υπογραφή
     
Κ. Χατζηδάκης

Κ. Μουσουρούλης

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο