Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μέτρα της Κομισιόν για τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα

Τρία τρισεκατομμύρια τετρακόσια δισεκατομμύρια δραχμές (10 δισεκατομμύρια Ευρώ) κοστίζει, στους χρήστες του διαδικτύου, χωρίς να το γνωρίζουν, η λήψη ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (junk e-mail) υπογραμμίζει ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Έρκι Λίκανεν σε απάντηση του σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Ο επίτροπος επισημαίνει ότι η απρόσκλητη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους χρήστες όσο και στους φορείς παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Η Κομισιόν διενήργησε μελέτη για το θέμα των απρόσκλητων μηνυμάτων εμπορικού περιεχομένου και την προστασία των δεδομένων η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2001. Η μελέτη αναφέρει για παράδειγμα ότι είναι πιθανόν οι εταιρίες που απασχολούνται στον τομέα αυτό να έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν 20 δισεκατομμύρια εμπορικά ηλεκτρονικά μηνύματα ημερησίως.


Δεδομένου του προβλήματος, συνεχίζει ο κ. Λίκανεν απαντώντας στον κ. Χατζηδάκη, η Επιτροπή προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό προτείνοντας οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.


Λαμβάνοντας υπόψη την συντελεσθείσα τεχνολογική εξέλιξη το άρθρο 13 της πρότασης επιβάλλει ως προϋπόθεση αποστολής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων την αντίστοιχη εξουσιοδότηση εκ μέρους του συνδρομητή. Το αποκαλούμενο καθεστώς “προαιρετικής συμμετοχής” θα επιβάλλει στα ηλεκτρονικά μηνύματα το καθεστώς που ισχύει για τις τηλεομοιοτυπίες (φάξ) και τις αυτοματοποιημένες συσκευές κλήσης.


Ο κ. Χατζηδάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν δήλωσε: “Είναι καιρός να πάψουμε να επικαλούμαστε τις νέες τεχνολογίες μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Η ανάπτυξη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής. Αν οι καταναλωτές δεν νιώθουν ότι η ιδιωτική τους ζωή προστατεύεται επαρκώς, οι υπηρεσίες του διαδικτύου οι οποίες είναι τόσο σημαντικές για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ δεν είναι πιθανό να ανθήσουν. ”

Μετάβαση στο περιεχόμενο