Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μόνιμη Επιτροπή Logistics στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 23η Ιουνίου, 2008
κκ Συντάκτες Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών
Μόνιμη Επιτροπή Logistics στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
Μόνιμη Επιτροπή για θέματα Logistics δημιουργείται στο Υπουργείο Μεταφορών  και Επικοινωνιών με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη.
Η Επιτροπή έχει σκοπό να μελετήσει την οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας  (logistics) στην Ελλάδα, να καταγράψει τις προοπτικές, που υπάρχουν και να προτείνει  μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, έτσι ώστε η χώρα μας να αναδειχθεί  σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σημειώνεται ότι η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς η ανάδειξη της εικόνας της χώρας μας ως διαμετακομιστικού κέντρου στο εξωτερικό θα συντελέσει στην προσέλκυση επενδύσεων.
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Δημήτρης Βαμβακόπουλος. Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικοί επιστήμονες του τομέα των logistics αλλά και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι διαθέτουν ειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον τομέα των εμπορευματικών και των συνδυασμένων μεταφορών.
Από το Γραφείο Τύπου
Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Δημήτρης Βαμβακόπουλος σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το City University του Λονδίνου. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ελεγκτής στην Arthur Andersen και ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΨΥΓΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.. Από τον Μάιο του 2004 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Α.Ε. ενώ από τον Δεκέμβριο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. (θυγατρικές Ομίλου Ο.Σ.Ε. Α.Ε.). Από τον Ιούνιο του 2008 έχει αναλάβει την θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορευμάτων της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (1990 – 2004) και Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (2000 – 2004).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 23η Ιουνίου, 2008

Μόνιμη Επιτροπή Logistics στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών 

Μόνιμη Επιτροπή για θέματα Logistics δημιουργείται στο Υπουργείο Μεταφορών  και Επικοινωνιών με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη.Η Επιτροπή έχει σκοπό να μελετήσει την οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας  (logistics) στην Ελλάδα, να καταγράψει τις προοπτικές, που υπάρχουν και να προτείνει  μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, έτσι ώστε η χώρα μας να αναδειχθεί  σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σημειώνεται ότι η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς η ανάδειξη της εικόνας της χώρας μας ως διαμετακομιστικού κέντρου στο εξωτερικό θα συντελέσει στην προσέλκυση επενδύσεων. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Δημήτρης Βαμβακόπουλος. Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικοί επιστήμονες του τομέα των logistics αλλά και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι διαθέτουν ειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον τομέα των εμπορευματικών και των συνδυασμένων μεταφορών. 
Από το Γραφείο Τύπου

Βιογραφικό Σημείωμα:  Ο Δημήτρης Βαμβακόπουλος σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το City University του Λονδίνου. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ελεγκτής στην Arthur Andersen και ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΨΥΓΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.. Από τον Μάιο του 2004 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Α.Ε. ενώ από τον Δεκέμβριο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. (θυγατρικές Ομίλου Ο.Σ.Ε. Α.Ε.). Από τον Ιούνιο του 2008 έχει αναλάβει την θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορευμάτων της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (1990 – 2004) και Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (2000 – 2004).

Μετάβαση στο περιεχόμενο