Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Να δωθούν άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα μυστικά κονδύλια – ομλία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άμεσες εξηγήσεις για το θέμα των μυστικών κονδυλίων στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ζήτησε από τη κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «το προσχέδιο του προϋπολογισμού συζητείται σε μια αρνητική συγκυρία για τη κυβέρνηση και τη χώρα, στα απόνερα της παραίτησης Κοτζιά». «Υπάρχουν πρωτοφανή υπονοούμενα για τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσες εξηγήσεις. Σαν να μην έφτανε η αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, εσείς οι ίδιοι θέτετε ερωτήματα για τη διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι, «ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα, ακριβώς αυτά είναι που σκοτώνουν την οικονομία».

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων στον ΟΟΣΑ. Αποτέλεσμα; Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο να έχουν ανέβει από 73 δισ. ευρώ που ήταν το 2014, στα 102 δισ. ευρώ φέτος. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 11% τον Αύγουστο, οι τραπεζικές καταθέσεις είναι 30 δισ. χαμηλότερα από ό,τι ήταν το 2014, και ο νόμος Παπαδημητρίου για τα “ κόκκινα” δάνεια απέτυχε και τον άλλαξε ο κ. Δραγασάκης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη; Είμαστε ουραγοί στην Ευρωζώνη, στην ανταγωνιστικότητα υποχωρούμε συνεχώς, στο ΕΣΠΑ είμαστε στη 16η θέση στις απορροφήσεις και όχι πρώτοι, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι το 1/3 όσων υπήρχαν το 2007».

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και στις αναφορές εναντίον της ΝΔ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο