Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Να σκεφτούμε ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Σόιμπλε να μας τρολάρει – συνέντευξη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου

18 151804XATZHDAKHSKWSTHSΠΗΓΗ : enikos.gr 

Στη διαμορφωθείσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, μετά και την παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν είμαι φυσικά ενθουσιασμένος με αυτήν την παρέμβαση. Όλοι Έλληνες είμαστε και όλοι έχουμε τα ίδια αισθήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε και ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Σόιμπλε να μας τρολάρει. Διότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι σε πολιτική ζάλη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Καθόμουν και λογάριαζα και βρήκα μέσα σε ένα μήνα, από τις 15 Μαΐου έως και σήμερα, για το θέμα του χρέους επτά διαφορετικές μεταπτώσεις της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Πρώτα η δήλωση για τη γραβάτα, στη συνέχεια το πατατράκ του Eurogroup, την επόμενη ημέρα δήλωση του ίδιου του κ. Τσίπρα ότι ‘μπορεί να πάρουμε και ως βάση για τη συζήτηση την πρόταση του Σόιμπλε’. Το απόγευμα νέα τοποθέτηση από τη Θεσσαλονίκη ότι ‘όχι δεν θα είναι βάση η πρόταση του Σόιμπλε’. Κατόπιν έχουμε δήλωση δίπλα στον Πρωθυπουργό της Εσθονίας ‘λύση να’ ναι για το χρέος και όποτε να έρθει’. Μετά, προχθές, είχαμε τοποθέτηση ότι δεν πρέπει να υπάρξει δραματοποίηση του θέματος και χθες δραματοποίηση στο υπουργικό συμβούλιο και σήμερα δύο άρθρα του κ. Τσίπρα σε ξένες εφημερίδες που ανεβάζει τους τόνους. Αυτό το πράγμα σοβαρή αντιμετώπιση δεν το λες. Νομίζω δείχνει πολιτικό ίλιγγο και ευτελίζει την ίδια την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς υποβαθμίζει και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Μία κυβέρνηση η οποία είναι σε απόλυτη σύγχυση. Δεν μπορεί, δεν γίνεται πια”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Μετάβαση στο περιεχόμενο