Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Νέα δήλωση Χατζηδάκη για την αναγνώριση πτυχίων των Πανεπιστημίων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νέα δήλωση Χατζηδάκη για την αναγνώριση πτυχίων των Πανεπιστημίων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Υπουργός Παιδείας με τη στάση του αποδεικνύει τρία πράγματα:


Πρώτον: Μένει παγερά αδιάφορος απέναντι στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με 25 χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, τα οποία συνεργάστηκαν, με την ανοχή της κυβέρνησης, με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, και το Ελληνικό κράτος τους ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων της κοινωνίας. Η στάση του δείχνει κοινωνική αναλγησία.


Δεύτερον: Ο Υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για το ενδεχόμενο νέας καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση στην ήδη ισχύουσα Οδηγία 89/48 σε σχέση με την αμοιβαία αναγνώριση διπλωμάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νέα αυτή καταδίκη θα σημάνει την πληρωμή προστίμων από τους Έλληνες φορολογουμένους μέχρι της πλήρους συμμορφώσεως της χώρας. Το ίδιο αδιάφορος παραμένει στην πάγια τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συγκεκριμένο ζήτημα η οποία αντανακλάται στην τροπολογία που κατέθεσα και υιοθετήθηκε. Επίσης αδιάφορο αφήνει τον Υπουργό η τελευταία απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την Ιταλική υπόθεση Neri, η οποία -ακόμα και αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία μου- παρέχει νομικό έρεισμα στους ενδιαφερομένους να προσφύγουν εναντίον του Ελληνικού κράτους.


Τρίτον: Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Υπουργός Παιδείας στην εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας, στην εποχή των ανοικτών οριζόντων στην εκπαίδευση, λέει ουσιαστικά στους Έλληνες νέους : «Τύχη σκληρή σας γέννησε Έλληνες. Επομένως εάν δεν μπορείτε να εισαχθείτε στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια, η τριτοβάθμια εκπαίδευση αρχίζει για σας να είναι αγαθό πολυτελείας και δικαίωμα υπό αίρεση». Βρίσκω την τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας όχι μόνο πολιτικά αγκυλωμένη, αλλά και κοινωνικά ανάλγητη.


Για αυτή τη φρικτή του στάση ο κ. Ευθυμίου οφείλει να απολογηθεί στη νέα γενιά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο