Πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα μετά το ναυάγιο του Πρεστίζ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την έκθεση του Ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Ντιρκ Στερξ, που εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ενώ τα μέτρα βρίσκουν σύμφωνες όλες τις πολιτικές ομάδες, αυτό που τελικά τις δίχασε ήταν η σύσταση ή μη μιας προσωρινής (κατ’ ουσίαν εξεταστικής) επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών και συνεπειών του ναυαγίου. Οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς επιθυμούσαν τη σύστασή της, ενώ οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς αντιδρούσαν σε αυτήν. Οι μεν για λόγους αλληλεγγύης στην ισπανική αντιπολίτευση και οι δε για λόγους αλληλεγγύης στην ισπανική κυβέρνηση. Οι σημαντικότερες προτάσεις της έκθεσης αυτής μπορούν να συνοψισθούν στα ακόλουθα σημεία:
1. Να εκπονούνται σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την υποδοχή πλοίων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο και τον καθορισμό και επαρκή εξοπλισμό λιμένων καταφυγής από κάθε κράτος μέλος.
2. Να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα υλικών και η αποτελεσματική ευρωπαϊκή συνεργασία, ώστε τα πλοία διάσωσης ή τα πλοία για την καταπολέμηση της πετρελαϊκής ρύπανσης να μπορούν, για παράδειγμα, να φθάνουν γρήγορα στον τόπο του ατυχήματος. Επισημαίνεται επίσης η ανάγκη δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.
3. Να προσαρμοστεί η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ώστε τα παράκτια κράτη να έχουν εξουσία να υποχρεώσουν ένα πλοίο που διέρχεται εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ή στα ανοικτά της θάλασσας και αποτελεί απειλή για το περιβάλλον να αναζητήσει καταφύγιο.
4. Να ενισχύεται η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για επιστροφή πλοίων στις σημαίες των κρατών μελών, ώστε να περιορισθούν τα πλοία με σημαίες ευκαιρίας.
5. Να υπάρξει στη ναυσιπλοΐα, όπως και στην αεροπλοΐα, κοινή γλώσσα συνεννόησης μεταξύ των ναυτικών και όσων εμπλέκονται στον τομέα.
6. Να μη γίνονται οι ναυτικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι στην περίπτωση ναυαγίων, με σαφή αναφορά στον Έλληνα Καπετάνιο του Πρεστίζ κ. Απόστολο Μαγκούρα, που αντιμετωπίστηκε ως εγκληματίας, αν και “δεν είναι υπεύθυνος για τη ζημιά που προκάλεσε στο πλοίο του”. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί επίσης τις ισπανικές αρχές να άρουν τους όρους της κατ’ οίκον κράτησης του κ. Μαγκούρα.
Την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Πρεστίζ καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών για λόγους αλληλεγγύης προς την ισπανική κυβέρνηση. Το ΕΛΚ είχε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση για τη σύσταση μίας προσωρινής επιτροπής με αντικείμενο τη γενικότερη μελέτη του τρόπου εφαρμογής των δεσμών μέτρων Erika Ι και Erika ΙΙ των κρατών μελών και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους, που όμως δεν έγινε δεκτή.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΕΛΚ για θέματα μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση: “Η έκθεση Στερξ κάνει σημαντικά βήματα για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα. Επισημαίνεται όμως και κάτι άλλο: ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας. Πριν πάμε στα μέτρα που προτείνουμε για το μέλλον, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα από πολλές χώρες στο σεβασμό της κοινοτικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, πέντε κράτη μέλη δε συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τη διάθεση αποβλήτων στα λιμάνια. Ορισμένα κράτη μέλη δεν εφαρμόζουν ακόμα τις ρυθμίσεις που τα ίδια θέσπισαν για τους λιμένες καταφυγής. Υπάρχει πρόβλημα στους λιμενικούς ελέγχους. Υπάρχει πρόβλημα στη συμμόρφωση ορισμένων κρατών μελών με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους νηογνώμονες. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, όχι οι εσωτερικές πολιτικές διενέξεις”.