Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Νίκη της ΝΔ, ήττα του ψέματος και της αλαζονείας – άρθρο στην εφημερίδα “Τα Νεα”

Την Κυριακή στις εκλογές δεν νίκησε μόνο η Νέα Δημοκρατία, η οποία στην κάλπη των Ευρωεκλογών -δηλαδή σε μια εξ ορισμού πιο χαλαρή ψηφοφορία- πήρε 5 μονάδες πάνω από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ηττήθηκε το ψέμα και η αλαζονεία. Διότι το κόμμα που έχει κυβερνήσει τη χώρα από το 2015 μέχρι σήμερα έχει ταυτιστεί με αυτούς τους δύο όρους. Επένδυσε στο ψέμα και αφιέρωσε πολύ χρόνο από την τετραετή διακυβέρνησή του στη διαχείριση του ψέματος. Ενώ, παράλληλα, έχει μιλήσει σε όλη αυτή την τετραετία με φανατικό, υπεροπτικό και διχαστικό λόγο.

Άκουσα με μεγάλη ικανοποίηση τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς και τις επιθέσεις στον αντίπαλο, εστίασε στο αίσθημα ευθύνης. Στη σεμνότητα που οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία. Στη σκληρή δουλειά που μας περιμένει. Και, πάνω απ’ όλα, στο γεγονός ότι τη μάχη που έχουμε μπροστά μας πρέπει να τη δώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί, ενωμένοι.

Όποιος περίμενε αντίστοιχα μετρημένα λόγια από τον κ. Τσίπρα περίμενε, δυστυχώς, μάταια. Διότι ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του δεν είπε ούτε το απολύτως βασικό: Δεν είπε ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης! Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τις δηλώσεις του Σαμαρά, του Καραμανλή, αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα μετά από ήττες σε εκλογές. Όλοι ανεξαιρέτως τόνιζαν ότι είχαν λάβει το μήνυμα των ψηφοφόρων και με βάση αυτό θα σχεδίαζαν τα επόμενα βήματά τους. Αντ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να τοποθετηθεί με μια απίστευτη αλαζονεία και μια έλλειψη ενσυναίσθησης, δείχνοντας ότι είναι πλήρως αποκομμένος από τον κόσμο. Δεν αρκέστηκε, όμως εκεί, καθώς έδειξε ότι είναι πλήρως αποκομμένος και από τη βασική αριθμητική, ισχυριζόμενος ότι αυτός είναι που εκφράζει τους πολλούς! Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δηλαδή, το 24% αντιπροσωπεύει τους πολλούς και το 33,5% τους λίγους! Και όλα αυτά, βεβαίως, υπό τη συνοδεία του γνωστού διχαστικού λόγου στη λογική «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Λίγη σημασία έχει. Διότι όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν γυρίσει μαζικά την πλάτη τους στον κ. Τσίπρα και την προσέγγιση εμφύλιου πετροπολέμου που υιοθετεί συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και κοιτούν προς τη Νέα Δημοκρατία, προσβλέποντας σε μια νέα σελίδα για τον τόπο. Για αυτό και στόχος μας βαδίζοντας προς τις εθνικές εκλογές είναι να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες στους Έλληνες πολίτες. Σοβαρά. Σεμνά. Ενωτικά. Να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας και τις πολιτικές που θα βελτιώσουν τις ζωές κάθε ελληνικής οικογένειας, δημιουργώντας παράλληλα νέα προοπτική για όλους.

Την Κυριακή οι Έλληνες έστειλαν προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι θέλουν έναν άλλον δρόμο για την πατρίδα μας. Τους ακούμε καθαρά. Και έχουμε χρέος να κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο