Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι μια σταγόνα στον ωκεανό – ομιλία στη Βουλή

 

“Ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Τίποτα. Και υπάρχει λόγος να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το τίποτα;” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα ακόλουθα:

O Αναπτυξιακός Νόμος δίνει μόνο 480 εκατ. για νέες επιδοτήσεις σε 5 χρόνια ενώ χρειαζόμαστε 100-120 δις.

Πέραν του Αναπτυξιακού Νόμου δεν υπάρχει καμία επενδυτική πολιτική.

–          Η κυβέρνηση επέβαλε capitalcontrols στις τράπεζες

–          Έχουν αυξηθεί περαιτέρω οι φόροι στις επιχειρήσεις

–          Ο νόμος πλαίσιο για την απλούστευση της αδειδότησης των επιχειρήσεων έχει μείνει στο ψυγείο

–          Η κυβέρνηση πήρε έτοιμο το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο κεφαλαιακών συμμετοχών και το έχει κρατήσει στον πάγο.

–          Έτοιμη πρόταση του Ισραηλινού οργανισμού YOZMA για την καινοτομία είναι κι αυτή στο ψυγείο.

–          Σταμάτησαν σχεδόν όλα τα έργα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα ενώ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

–          Για το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση- ο κ. Σπίρτζης κλαίει- ισχυριζόμενοι ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενώ τόσο καιρό κρατούσαν τις συμβάσεις στην άκρη χωρίς να τις προχωρούν.

–          Η Ελλάδα υπέβαλλε 23η στη σειρά αιτήματα για το πακέτο Γιουνκέρ, ενώ προδήλως θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι γιατί έχουμε τις μεγαλύτερες ανάγκες.

–          Στο σημερινό ΕΣΠΑ, που κάποιοι έχουν βάλει τον πρωθυπουργό να πανηγυρίζει, έχουμε απορροφήσεις που δεν φτάνουν ούτε στο 2%.

Και τελικά η σημερινή κυβέρνηση πήρε μια οικονομία σε αμυδρή, έστω, ανάπτυξη 0,8% και την ξαναγύρισε στο πηγάδι της ύφεσης, ενώ υπήρχαν θετικές προβλέψεις και για το 15 και για το 16.

Ήρθατε να τα κάνετε καλύτερα και τα έχετε κάνει χειρότερα. Τι άλλο σημαίνει ότι η χώρα επέστρεψε στην ύφεση;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μ’ αυτό τον τρόπο. Η Ελλάδα πρέπει να προκαλέσει μια ευχάριστη έκπληξη στις αγορές τους επενδυτές για να μας κοιτάξουν με μια άλλη ματιά και να έρθουν να επενδύσουν σ’ αυτόν τον τόπο.

Οι επενδυτές δεν είναι τα τροτσκιστικά κινήματα. Οι επενδυτές θέλουν μια άλλη πολιτική η οποία εφαρμόζεται σ’ άλλες ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες.

Δεν γίνεται να προσελκύσετε επενδύσεις ούτε με πανηγυρισμούς γιατί αυξάνετε τους φόρους –γιατί αυτό κάνετε– ούτε επειδή κλαίτε διότι υιοθετείτε κάποιες λίγες μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις αποτυχίες της και επιτίθεται εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να διαδηλώσουν εναντίον της πολιτικής της.

Την κυβέρνηση η ίδια η πραγματικότητα την εκδικείται. Αντιπολίτευση δεν κάνει τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα. Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κάνει η πραγματικότητα. Οι παλιές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εδώ για να θυμίζουν ότι είναι ένα κόμμα δημαγωγικό, ένα κόμμα που ως κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

Δυστυχώς, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει και η χώρα μας.

  

Μετάβαση στο περιεχόμενο