Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποστηρίξει από τις 18 Μαΐου 1998 τη θέση Χατζηδάκη για τα ευρωπαϊκά πτυχία

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στις τελευταίες δηλώσεις των κ.κ. Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδη σε σχέση με την τροπολογία του για τα ευρωπαϊκά πτυχία και τις θέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε τα ακόλουθα:


“Μετά τη στροφή 180 μοιρών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βάση την πρόσφατη τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, προσχωρεί στη θέση του προγράμματος της ΝΔ για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, οι κ.κ. Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επιχειρούν να πείσουν πως αυτό είναι δήθεν διαφορετικό από την τροπολογία μου για την αναγνώριση των ευρωπαϊκών πτυχίων. Τους συνιστώ να διαβάσουν το άρθρο του κ. Παπανδρέου στα Νέα 18 Μαΐου 1998. Ο κ. Παπανδρέου, αφού αναφέρεται στο συνολικό πρόβλημα, σχολιάζει το ζήτημα των πτυχίων που παρέχουν ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε συνεργασία με Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών με τη φράση: “όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγκάσει την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα πτυχία των κέντρων αυτών…”, θεωρώντας δηλαδή δεδομένη την καταδίκη (δε λέει “εάν” λέει “όταν”). Αυτό ακριβώς υποστηρίζω κι εγώ και αυτό επιχειρώ να αποφύγω με την τροπολογία μου. Και προσθέτει ο κ. Παπανδρέου: “Είναι ανάγκη να κάνουμε αυτό που κάνουν οι Κύπριοι (και πολλές άλλες χώρες). Να αναλάβουμε εμείς, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας την αξιολόγησή τους με τους δικούς μας όρους και έλεγχο.” Αυτό ακριβώς δηλαδή που προτείνουμε μαζί με τους κ.κ. Τρακατέλλη και Ζαπαλά στην τροπολογία που καταθέσαμε από κοινού.


Συμπέρασμα: Μήπως θα ήταν καλύτερα οι κ.κ. Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδης να προσέχουν στο εξής τις τοποθετήσεις τους επί του θέματος, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός κόμματος; Και κάτι ακόμα: Θεωρώ αυτονόητο μετά τις τελευταίες εξελίξεις ότι, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να μην βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση -άλλα να λέει ο αρχηγός του και άλλα τα στελέχη του- οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν τις δύο τροπολογίες μας.”

Μετάβαση στο περιεχόμενο