Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Κωστής Χατζηδάκης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (Συντονιστής) του ΕΛΚ

Με πλειοψηφία των 2/3 των μελών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη σήμερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (Συντονιστής) της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού. Ο κ. Χατζηδάκης, που είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής αυτής της Ευρωβουλής, υπερίσχυσε του αντιπάλου του, ο οποίος είναι Γερμανός ευρωβουλευτής και κατείχε για πολλά χρόνια αυτή τη θέση.


Η Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού είναι αρμόδια για τα θέματα των μεταφορών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, αλλά και του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα. Η θέση του Συντονιστή έχει άμεση σχέση με τη διαμόρφωση της πολιτικής και επηρεάζει σημαντικά τις πολιτικές κατευθύνσεις των κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεδομένου ότι Πρόεδρος της Επιτροπής είναι Ιταλός Φιλελεύθερος και το ΕΛΚ δεν έχει καμιά θέση στο Προεδρείο, η θέση του Συντονιστή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.


Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα Πρόεδρος της ίδιας Επιτροπής, δεν επιδίωξε την επανεκλογή του στην ίδια θέση, για να τιμήσει παλιότερη υπόσχεσή του, ότι στο δεύτερο ήμισυ της κοινοβουλευτικής περιόδου, άλλος συνάδελφός του από την Νέα Δημοκρατία θα καταλάμβανε θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή Προέδρου Επιτροπής, που δικαιούται το κόμμα, με βάση την αριθμητική δύναμή του στην Ευρωβουλή. Πράγματι, ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος εξελέγη δεύτερος στη σειρά προτίμησης Αντιπρόεδρος, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετάβαση στο περιεχόμενο