Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Κωστής Χατζηδάκης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΕΛΚ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη σήμερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (Συντονιστής) του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Χατζηδάκης, που κατείχε και στο παρελθόν το ίδιο αξίωμα, εξελέγη ομόφωνα στη θέση αυτή.


Η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη Επιτροπή αυτής της Ευρωβουλής, είναι αρμόδια για τα θέματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Είναι γνωστό ότι τα θέματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Με τη σημερινή εκλογή του, ο κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνει ουσιαστικά το συντονισμό της πολιτικής του ΕΛΚ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε δύναμη πολιτική ομάδα της Ευρωβουλής, στον κρίσιμο τομέα της περιφερειακής πολιτικής.


Ας σημειωθεί ότι κατά την προσεχή περίοδο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που θα καλύψει τη νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στη διαδικασία υιοθέτησης των σχετικών Κανονισμών, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ σημαντικός, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το ECOFIN δεν μπορούν να ισχύσουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωβουλής. Επομένως, ο ορισμός ενός Έλληνα ευρωβουλευτή στη θέση του συντονιστή του ΕΛΚ είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα, δεδομένου ότι η διεύρυνση – με τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί, αλλά και με την άρνηση των πλουσιότερων κρατών-μελών να συνεισφέρουν περισσότερα στον κοινοτικό προϋπολογισμό – καθιστά κατ’αρχήν πιο δύσκολη την πρόσβαση της Ελλάδας στα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο