Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Μαΐου 2009
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Μετά τον ορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Σίμου Σιμόπουλου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρέστη σήμερα στην Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι η πολιτεία σέβεται την ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σύμφωνα, άλλωστε, με τις επιταγές του εθνικού και κοινοτικού δικαίου. Όπως μάλιστα υπογράμμισε η ανεξαρτησία της αρχής αυτής είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι για την Κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία να ληφθούν υπόψη τέσσερις παράγοντες στη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας: Πρώτον, η καλύτερη δυνατή εσωτερική της οργάνωση. Δεύτερον, η τήρηση των κανόνων της διαφάνειας. Τρίτον, η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στον χειρισμό των διαφόρων αιτήσεων. Και τέταρτον η έμφαση που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι είναι ανάγκη πέρα από την επιτάχυνση της εξέτασης όλων των αιτήσεων να δοθεί προτεραιότητα στα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να τιμήσει η χώρα τις δεσμεύσεις της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η ζήτηση σε ενέργεια.
Κλείνοντας ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση περιμένει πάντοτε τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τόσο εν’ όψει του νομοσχεδίου που προετοιμάζεται για την αιολική ενέργεια και τα μικρά υδροηλεκτρικά, όσο και για όλα τα σοβαρά ενεργειακά θέματα, στα οποία η ΡΑΕ έχει αρμοδιότητα.

 

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2009 

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μετά τον ορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Σίμου Σιμόπουλου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρέστη σήμερα στην Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η πολιτεία σέβεται την ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σύμφωνα, άλλωστε, με τις επιταγές του εθνικού και κοινοτικού δικαίου. Όπως μάλιστα υπογράμμισε η ανεξαρτησία της αρχής αυτής είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι για την Κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία να ληφθούν υπόψη τέσσερις παράγοντες στη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας: Πρώτον, η καλύτερη δυνατή εσωτερική της οργάνωση. Δεύτερον, η τήρηση των κανόνων της διαφάνειας. Τρίτον, η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στον χειρισμό των διαφόρων αιτήσεων. Και τέταρτον η έμφαση που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι είναι ανάγκη πέρα από την επιτάχυνση της εξέτασης όλων των αιτήσεων να δοθεί προτεραιότητα στα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να τιμήσει η χώρα τις δεσμεύσεις της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η ζήτηση σε ενέργεια. Κλείνοντας ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση περιμένει πάντοτε τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τόσο εν’ όψει του νομοσχεδίου που προετοιμάζεται για την αιολική ενέργεια και τα μικρά υδροηλεκτρικά, όσο και για όλα τα σοβαρά ενεργειακά θέματα, στα οποία η ΡΑΕ έχει αρμοδιότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο