Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι γείτονες πρέπει να ονομαστούν «Μακεδονία» – δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

«Η Νέα Δημοκρατία, που  έχει χειριστεί το θέμα των Σκοπίων από το 1992 και μετά με τον Μητσοτάκη,  με τον Σαμαρά, με τον Καραμανλή, με την Μπακογιάννη, με τον Μεϊμαράκη  μπορεί να είχε διαφορές μέσα στους κόλπους της παράταξης  ως προς την τακτική, όμως ήταν σαφές ότι σύσσωμη η παράταξη έχει δώσει μια μάχη για να κρατήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε και έχει κάνει μια πάλη» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Η άλλη παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου κτλ., ότι πρέπει το κράτος αυτό  να λέγεται ‘’Μακεδονία’’» υπενθύμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Όταν λοιπόν, έχεις μια κυβέρνηση που ξεκινά από αυτή την αφετηρία, άντε να πείσεις τον κόσμο της Μακεδονίας και όλη την Ελλάδα ότι μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση που έχει αυτή την αφετηρία» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με το συλλαλητήριο ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι:

«Γιατί προέκυψε αυτό το συλλαλητήριο; Και γιατί δεν είχαμε για το Βουκουρέστι συλλαλητήριο;

Γιατί στο Βουκουρέστι υπήρχε εμπιστοσύνη για τους χειρισμούς του Καραμανλή και της κυβέρνησης τότε. Υπήρχε ενημέρωση στο πολιτικό σύστημα που τώρα δεν υπάρχει, αλλά πέραν αυτού υπήρχε η αίσθηση ότι γίνεται μια ουσιαστική εθνική προσπάθεια».

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την επιλογή του Πρωθυπουργού να ενημερώσει μόνο τον Αρχιεπίσκοπο για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα των Σκοπίων, είπε:

«Η κυβέρνηση τη  μία μέρα δια του υπουργείου Εξωτερικών λέει ότι η Εκκλησία έχει θέσεις Χρυσής Αυγής και την άλλη μέρα βγαίνει ο Πρωθυπουργός και πάει και ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο πρώτα απ’ ‘όλα κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Και νομίζω ότι καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ενημέρωση της αντιπολίτευσης, αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε για να μάθουμε και τι γίνεται  στις διαπραγματεύσεις είναι να χτυπήσουμε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής και να πούμε “Μακαριότατε, παρακαλώ ενημερώστε μας”»!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο