Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί μιλώντας για «κρυφό πρόγραμμα» της Ν.Δ – συνέντευξη στην κυριακάτικη Kontranews

Έχουμε φτιάξει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα τεκμηριωμένο και απόλυτα κοστολογημένο, τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής στο βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Κontranews.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ άλλα είπαν στο Ζάππειο κι άλλα έκαναν και επισημαίνει ότι υπάρχουν αντιγραφές αποσπασματικά κάποιων τμημάτων του προγράμματός της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα σημειώνει ότι η Ν.Δ. ανεξάρτητα αν έχει αυτοδυναμία θα δημιουργήσει μια πλατιά συμμαχία ώστε η χώρα να γυρίσει σύντομα σελίδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη στην Κυριακάτικη Kontranews:

1. Τις προηγούμενες μέρες ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Εσείς και με την ιδιότητα του συντονιστή του προγράμματος της ΝΔ πώς το σχολιάζετε;

Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος έδωσε και πάρα πολύ μεγάλη σημασία στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Ενστικτωδώς, θυμηθήκαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που έγινε κουρελόχαρτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πλέον, έχουν παρελθόν. Και ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι βρίσκονται σε σύγχυση.

Πρώτα, αντιγράφουν αποσπασματικά κάποια τμήματα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αν δείτε λόγου χάρη την έκτακτη εισφορά, τη μια την καταργούν στις 20.000, την άλλη στις 30.000 ευρώ. Με τον ΕΝΦΙΑ, την μία τον ρυθμίζουν έτσι, την άλλη τον ρυθμίζουν αλλιώς. Άλλα είπαν στο Ζάππειο, άλλα έκαναν με την περιβόητη τροπολογία για το αφορολόγητο.

Οι Έλληνες, και πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην απίθανη περίπτωση που κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες εκλογές, το μόνο που θα συνέβαινε θα ήταν να φύγουν και τα υπόλοιπα ταλαντούχα Ελληνόπουλα και να γίνουμε, σύντομα, μια χώρα γερόντων.

2. Σας κατηγορούν ότι αποφεύγετε να μιλήσετε για το πρόγραμμά σας. Τι έχετε να πείτε;

Όπως γνωρίζετε, συντονίζω την δουλειά που γίνεται στη Νέα Δημοκρατία για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε παρουσιάσει σημαντικά τμήματά του, όπως, τις θέσεις για την φορολογία, τα κόκκινα δάνεια, την παιδεία, την υγεία, τις υποδομές, κτλ. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμά μας.

Επιπλέον, σας θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησαν σε μεγάλο βαθμό προγραμματικά και πριν τις ευρωεκλογές. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “κρυφό πρόγραμμα” της Νέας Δημοκρατίας και κινδυνολογεί. Προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως πολιτικό και κοινωνικό δράκο που περιμένει την κοινωνία στην γωνία, για να την κατασπαράξει. Σάμπως, εμείς δεν έχουμε μανάδες, πατεράδες, φίλους και ψηφοφόρους.

Αυτό ήταν το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και πριν τις Ευρωεκλογές και κρίθηκε από τους πολίτες. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ότι θα έπαιρναν το μήνυμα και θα άλλαζαν αυτό το τροπάριο.

3. Έχετε κοστολογήσει το πρόγραμμά σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ σας επιτίθεται λέγοντας ότι θα κόψετε από αλλού για να μειώσετε τους φόρους.

Το πρόγραμμά μας είναι τεκμηριωμένο και απόλυτα κοστολογημένο. Για τις μειώσεις φόρων, λ.χ., – ΕΝΦΙΑ, μείωση φόρου στα νομικά πρόσωπα, κλπ – έχουμε παρουσιάσει και τις αντίστοιχες μειώσεις δαπανών για να εξοικονομήσουμε πόρους (είναι 11 κατηγορίες δαπανών αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας για οποιονδήποτε θέλει να τις δει).

Σημειώνω, ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το 2016, από το βήμα της ΔΕΘ, αυτό το πρόγραμμά μας, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας έσπευσαν να μας ειρωνευθούν. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει ένα τμήμα του. Σας θυμίζω τις εξαγγελίες τους για συγκρατημένη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στα νομικά πρόσωπα. Το ίδιο έκανε και αυτή την εβδομάδα παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν ότι μέχρι πρόσφατα οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης κόμπαζαν για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Όπως και ότι η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρώτη στους φόρους σε 36 χώρες του ΟΟΣΑ.

4. Τελικά τι ισχύει με τα επιδόματα;

Τα επιδόματα που ψηφίστηκαν, θα διατηρηθούν. Η ψήφος μας, μας δεσμεύει. Δεν υποτιμούμε καθόλου την ανάγκη να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στην διανομή του εθνικού εισοδήματος. Το αντίθετο μάλιστα. Και για αυτό, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ταυτόχρονα όμως, λέμε ότι χωρίς ζωντανή οικονομία, που να παράγει πλούτο, η μόνη διανομή που μπορεί να υπάρξει είναι αυτή της φτώχειας και του αέρα του κοπανιστού.

Πέρα, λοιπόν, από την επιδοματική πολιτική, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα που παρέχει προοπτική, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που έχουν φύγει κατά εκατοντάδες χιλιάδες ή κινδυνεύουν να φύγουν στο εξωτερικό.

5. Μέσα στα σχέδια σας είναι και οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Το έχουμε πει δεκάδες φορές: Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δεν ξέρω αν πρέπει στο τέλος να κυκλοφορούμε όλοι με ένα Ευαγγέλιο και να ορκιζόμαστε!!

6. Γιατί δεν πάει σε debate με τον Τσίπρα ο Κ. Μητσοτάκης;

Θα γίνει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Άλλωστε, έχουν γίνει πάνω από 40 debate μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην Ελληνική Βουλή. Ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε τον εαυτό του ως νικητή σε όλα αυτά. Είδαμε, όμως, ποιος ήταν τελικά ο νικητής στις πρόσφατες ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

7. Περιμένετε αυτοδυναμία και με ποιους σκέπτεστε να συνεργαστείτε;

Αυτή την ώρα, οι πολίτες – όσοι μας ψήφισαν, αλλά και όσοι δεν μας ψήφισαν και ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν μικρά κόμματα – κοιτούν προς την πλευρά μας. Περιμένουν να τους μιλήσουμε για το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις αρχές μας. Για την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών, απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας και της διανομής της φτώχειας. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να πείσουμε όσους γίνεται περισσότερους Έλληνες να μας ψηφίσουν.

Από εκεί και πέρα, εάν κρίνουμε ότι υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε ένα νέο κύκλο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο Κυριακός Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι, θα απευθυνθεί σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το αν η Νέα Δημοκρατία έχει αυτοδυναμία ή όχι. Για να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία, να εκπλήξουμε ευχάριστα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και να στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι Έλληνες παλεύουμε, ώστε η πατρίδα μας να γυρίσει σύντομα σελίδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο