Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Χριστόφορο Κολόμβο ο οποίος ξεκίνησε χωρίς να ξέρει πού πάει και έφτασε χωρίς να ξέρει πού είναι – συνέντευξη στον REAL FM με τον Ν.Χατζηνικολάου

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια ο κ. Χατζηδάκης είπε μεταξύ άλλων: “Όταν άκουσα για το Μακεδονία του Ίλιντεν δεν το πίστεψα, γιατί ήξερα τι σημαίνει Ίλιντεν. Το βράδυ εξεπλάγην όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου είπε ότι του τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός και του είπε ότι όντως στο τραπέζι ήταν αυτό το όνομα. Ευτυχώς αποσύρθηκε, διερωτώμαι γιατί το συζήτησαν και πραγματικά στέκομαι στο τελικό, ότι αποσύρθηκε. Δεν θέλω να κάνω σχόλια για κάτι το οποίο φαντάζομαι το κατάλαβαν έστω και εκ των υστέρων. Διότι το όνομα αυτό συνόψιζε και συμβόλιζε τον αλυτρωτισμό των Σκοπιών”.

“Η ΝΔ έχει μία σαφή τοποθέτηση που λέει να δούμε το θέμα με μία ενιαία, σφαιρική και οριστική συμφωνία, που να αντιμετωπίζει και τα θέματα του Συντάγματος και τα ζητήματα του αλυτρωτισμού… Δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει μία ικανοποιητική λύση. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει μπορεί τελικά να βρει οριακά τις ψήφους στη Βουλή, αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ… Ανεξάρτητα από τη θέση της ΝΔ, η κυβέρνηση έχει κατά την εκτίμηση μου τις ψήφους στη Βουλή. Επομένως, εάν νομίζει ότι μπορεί να περάσει τη λύση, μπορεί και να την πιστωθεί αν θέλει και να προχωρήσει μόνη της… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος ξεκίνησε χωρίς να ξέρει πού πάει και έφτασε χωρίς να ξέρει πού είναι. Με όλα όσα έχουν συμβεί από τον Φεβρουάριο και καταλήγοντας τώρα με τη Μακεδονία του Ίλιντεν, που την υιοθετήσαμε για δύο 24ωρα και μετά την ξεχάσαμε, αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα με επιπολαιότητα και με σύγχυση” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε “εγώ πιστεύω πως πρέπει όλοι, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, σε τέτοιου είδους φαινόμενα να βρεθούμε απέναντι. Η βία και η Δημοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες και η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν νομίζω ότι τιμά ούτε τη Δημοκρατία μας, ούτε τον πολιτισμό μας”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο