Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Οι δεξιώσεις δεν είναι το καλύτερό μου. Ούτε και ο ανέξοδος λαϊκισμός – Εφημερίδα Προοπτική

Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο επιβολής ” φόρου αλληλεγγύης ” για την ανεργία που θα βαρύνει ισοδύναμα κράτος, εργαζόμενους και εργοδότες;
Το πρόβλημα της ανεργίας λύνεται με τόνωση της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων. Όχι με φόρους.


Τι είναι προτιμότερο για τον ελληνισμό; Παράταση της σημερινής κατάστασης ή λύση του Κυπριακού με υποχωρήσεις;
Λύση με την οποία να παίρνουμε το 100% όσων επιθυμούμε δεν μπορεί να επιτευχθεί στα πλαίσια οποιαδήποτε διαπραγματεύσεων. Χρειάζεται ρεαλισμός και τα περισσότερα Κυπριακά πολιτικά κόμματα φαίνεται να τον διαθέτουν.


Αν επισκεπτόταν την Ελλάδα ο Πρόεδρος Μπους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθετε δεξίωση προς τιμήν του θα παραβρισκόσασταν;
Οι δεξιώσεις δεν είναι το καλύτερο μου. Ούτε και ο ανέξοδος λαϊκισμός.


Να γίνει τζαμί στο κέντρο της Αθήνας;
Φαίνεται ότι θα ξεκινήσει να κτίζεται στην Παιανία. Οι μειονότητες είναι μια πραγματικότητα. Στο κέντρο δεν υπάρχει χώρος ούτε για εκκλησίες.


Μπορείτε να φανταστείτε αρχηγό κόμματος γόνο αλλοδαπών, που απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα;
Ο κ. Γ.Παπανδρέου έχει μητέρα που δεν είναι ελληνικής καταγωγής και αυτό δεν ενοχλεί τους περισσότερους. Σημασία έχει τι αισθάνεσαι.


Θα είχατε πρόβλημα η κόρη ή ο γιος σας να παντρευτεί μαύρο ή μαύρη;
Δύσκολο να απαντήσω γιατί δεν είμαι παντρεμένος. Ωστόσο αν άρεσε στα παιδιά μου εμένα μου περισσεύει.


Θα δεχόσασταν ομοφυλόφιλο δε δημόσιο αξίωμα;
Αυτό που προέχει είναι η πολιτική αποτελεσματικότητα.Καλώς αποκαθηλώθηκε ο επίμαχος πίνακας “πότισε με “της έκθεσης OUTLOOK;
Το συγκεκριμένο έργο προσβάλλει την αισθητική μου. Σε μια ιδιωτική γκαλερί ίσως να είχε θέση. Το πρόβλημα προκύπτει από την “ευλογία” του κράτους με την επίσημη έκθεση.


Αν οι οικονομικές συνθήκες το επέβαλλαν, θα μπορούσατε να φανταστείτε τα συγγράμματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να παρέχονται με κριτήριο τη φορολογική δήλωση;
Η δωρεάν παιδεία είναι μύθος. Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Όλα κάτι κοστίζουν στους φορολογούμενους. Οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν.


Είστε υπέρ του χωρισμού κράτους-εκκλησίας ή υπέρ της διατήρησης της σημερινής κατάστασης;
Η ίδια η εκκλησία έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού. Κράτος και εκκλησία δεν είναι αντίπαλοι. Αυτό που χρειάζεται είναι ειλικρινής διάλογος.
Μετάβαση στο περιεχόμενο