Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Οι Έλληνες δεν ελπίζουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής

“Οι Έλληνες δεν ελπίζουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο Αντριπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για τα νέα προαπαιτούμενα. Παραφράζοντας τον Καζαντζάκη, ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:  “Να σας πω τι συμβαίνει με εσάς. Δεν πιστεύετε τίποτα. Οι Έλληνες δεν ελπίζουν τίποτα μαζί σας. Αλλά, ευτυχώς, σε λίγο καιρό θα είμαστε ελεύθεροι από εσάς”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα πέντε λεπτά που έχω στη διάθεσή μου αποφάσισα να σας μιλήσω για τον Μαρξ. Όχι τον αγαπημένο σας φιλόσοφο, αλλά τον ηθοποιό τον Γκράουτσο Μαρξ, ο οποίος είχε πει: «Αυτές είναι οι απόψεις μου, αν δεν σας αρέσουν, διαθέτω και άλλες». Αυτό είναι και το δικό σας δόγμα και γι’ αυτό πράγματι είσαστε καλοί μαρξιστές!

Και νομίζω ότι μπορώ εύκολα να το δείξω. Πρώτα απ’ όλα, σε αυτό εδώ το νομοσχέδιο έχουμε διατάξεις οι οποίες ακυρώνουν προηγούμενες διατάξεις, που με πολλή χαρά περάσατε τον περασμένο Μάιο σε σχέση με τους νέους επαγγελματίες και σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα. Αυτές τις διατάξεις τις διαφημίσατε. Βγήκε ο Υπουργός και είπε τα καλύτερα. Είπατε ότι γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και σήμερα έρχεστε και τις καταργείτε με πολύ μεγάλη ευκολία, διότι διαθέτετε και άλλες απόψεις. Δόγμα Γκράουτσο Μαρξ!

Όμως, εγώ προχωρώ περαιτέρω. Έρχομαι στις ιδιωτικοποιήσεις και στον Πρωθυπουργό. Έχω εδώ μπροστά μου συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μετά «αυταπάτες» περίοδο, τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη -7 Σεπτεμβρίου-, όπου απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Νέα Δημοκρατία λέει «καταφέραμε από τα είκοσι δύο προς πώληση assets του ελληνικού δημοσίου που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ, να έχουμε μόνο εννέα».

Εγώ, επειδή λίγο δυσπιστώ απέναντι στον Πρωθυπουργό –θα μου το συγχωρήσετε-, ανέτρεξα στον πίνακα του ΤΑΙΠΕΔ, τον οποίο και θα καταθέσω. Η τελευταία εκδοχή είναι ο Απρίλιος του 2016, κάμποσους μήνες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρ’ ότι ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό το κατάφερε ήδη και είναι μόνο εννέα τα assets, εγώ βρίσκω δεκαεννέα. Αν αμφιβάλλετε, παρακαλώ ελέγξτε τον πίνακα του ΤΑΙΠΕΔ, για να δούμε ποιος λέει αλήθεια, ο Πρωθυπουργός ή εγώ.

Και συνεχίζω. Αφού κρατήσατε όλα τα assets του ΤΑΙΠΕΔ, στη συνέχεια μια ωραία ημέρα του Μαΐου περάσατε τον ν.4389, όπου από τα εννέα assets –που δεν ήταν εννέα, αλλά δεκαεννέα- βάλατε περίπου το 80% της δημόσιας περιουσίας. Εξαιρέσατε τα δάση, τις παραλίες και τα μνημεία. Περί αυτού πρόκειται. Όλα τα άλλα μπήκαν στο Υπερταμείο.

Μας λέτε όμως –προσέξτε!- ότι αυτό το Ταμείο δεν είναι σαν το κακό προηγούμενο Ταμείο. Είναι καλό Ταμείο, διότι εδώ δεν θα έχουμε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα έχουμε συμβάσεις παραχώρησης.

Εγώ που πάλι κάπως δυσπιστώ απέναντί σας, πήγα στον νόμο και βρήκα το άρθρο 201, το οποίο, στην παράγραφο 2, όπου αναφέρεται στο ποια είναι τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, λέει «ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων» και στην παράγραφο 3 λέει «παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ή αξιοποίησής τους ή ανάθεση της διαχείρισής τους» κ.λπ. Δηλαδή, κοντολογίς, συμβάσεις παραχώρησης. Δηλαδή, κοντολογίς, αυτό που έγινε στο Ελληνικό, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στην COSCO, από μας, τους τρισκατάρατους, και που ήρθατε εσείς στη συνέχεια και τα υιοθετήσατε. Άρα, ποιον κοροϊδεύετε; Ή ιδιωτικοποίηση είναι ή συμβάσεις παραχώρησης. Περί αυτού πρόκειται!

Αν αμφιβάλλετε, εγώ καταθέτω στα Πρακτικά και τον νόμο, για να δείτε τι ψηφίζετε. Διότι προφανώς έχετε κάποιο είδος πολιτικής αμνησίας.

Λέτε ότι θα κάνετε αξιοποίηση και ότι είναι ένα περίφημο Ταμείο. Αφού είναι περίφημο Ταμείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί αυτές τις έξι ΔΕΚΟ που τώρα συμπεριλαμβάνετε, δεν τις συμπεριλάβατε από τον Μάιο; Γιατί τις κακόμοιρες τις αφήσατε έξω απροστάτευτες και δεν τις βάλατε να αξιοποιηθούν νωρίτερα σ’ αυτό το καταπληκτικό Ταμείο το οποίο κάνετε;

Και έρχομαι σε μια πιο ειδική ερώτηση, για την οποία θα ήθελα να είναι εδώ ο Υπουργός Αμύνης για να μου απαντήσει.

Βάλατε την ΕΛΒΟ και την αξιοποιείτε. Όμως, την ΕΑΒ, κατά τις διαρροές δώσατε μάχες και την εξαιρέσατε. Καλά, την ΕΑΒ γιατί την εξαιρέσατε; Θα μείνει αναξιοποίητη η ΕΑΒ; Μήπως πρέπει να το σκεφτείτε και να τη συμπεριλάβετε έστω και την τελευταία στιγμή;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θέλω να συνεχίσω άλλο.

Και χθες σας είπα ότι θα ήθελα πραγματικά να κρυφακούω τις ιδιωτικές σας συζητήσεις, για να ξέρω τι λέτε γι’ αυτά τα θέματα στους εαυτούς σας.

Αλλά, εάν έβγαζα ένα συμπέρασμα, θα ήταν μια παράφραση του Καζαντζάκη.

Να σας πω τι συμβαίνει με εσάς. Δεν πιστεύετε τίποτα. Οι Έλληνες δεν ελπίζουν τίποτα μαζί σας. Αλλά, ευτυχώς, σε λίγο καιρό θα είμαστε ελεύθεροι από εσάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο