Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Οι μαθητές ζωγραφίζουν την Ευρώπη. Ταξίδι στις Βρυξέλλες στους διακριθέντες

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στις 18.30, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής μαθητών με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης – δικό μου μέλλον», που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη και του ΠΑΣΟΚ, Μυρσίνης Ζορμπά με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Τα 32 έργα, που παρουσιάζονται στην έκθεση, ανήκουν σε μαθητές Λυκείων όλης της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.


Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να προσεγγίσουν οι μαθητές την Ευρωπαϊκή ιδέα και να εκφράσουν μέσα από σχήματα και χρώματα τον προβληματισμό τους για τα Ευρωπαϊκά θέματα.


Η έκθεση θα εγκαινιασθεί από τον υφυπουργό Παιδείας Νίκο Γκεσούλη και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου ενώ στα μέσα του μήνα θα μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες όπου θα ταξιδέψουν και οι μαθητές φιλοξενούμενοι των δυο ευρωβουλευτών.


Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στα εγκαίνια της έκθεσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα είναι η κατάληξη μιας πρωτοβουλίας που είχαμε με τη Μυρσίνη Ζορμπά, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες να εκφραστούν δημιουργικά για ένα θέμα, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επηρεάζει άμεσα το μέλλον τους. Η Ευρώπη δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους πολιτικούς ή τους γραφειοκράτες. Αφορά κυρίως τη νέα γενιά. Μέσα από την άμιλλα που αναπτύχθηκε μέσω αυτού του διαγωνισμού, τόσο οι καλύτεροι, όσο και οι λιγότερο νέοι ζωγράφοι μας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση και να εκφράσουν αυτό που σημαίνει για τους ίδιους η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η έκθεση των καλύτερων έργων στην Αθήνα και το ταξίδι στις Βρυξέλλες είναι αναγνώριση για τους καλύτερους. Η μεγάλη συμμετοχή είναι δικαίωση της αρχικής ιδέας, αλλά και επιβράβευση όλων όσων έλαβαν μέρος”.


Η Μυρσίνη Ζορμπά στην δήλωση της αναφέρει ότι “το μέλλον της Ευρώπης με τα χρώματα των παιδιών είναι η καλύτερη δημιουργική εικόνα της Ευρώπης που μπορούμε να έχουμε. Οι Έλληνες μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις Βρυξέλλες όπου θα τους φιλοξενήσουμε για να εκθέσουν τα έργα τους. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από νέους πολίτες που τη βιώνουν με το δικό τους τρόπο”.
Μετάβαση στο περιεχόμενο