Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ολυμπιακά έργα: Ανησυχία της Κομισιόν για το Μετρό και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Την ανησυχία της για τα Ολυμπιακά Έργα του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εκφράζει η Κομισιόν. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Ο Κοινοτικός Επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χατζηδάκη σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χρηματοδοτούνται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την Επιτροπή στις 13 Σεπτεμβρίου 2001 για τα πιο σημαντικά Ολυμπιακά έργα, τα οποία έχουν προταθεί να συμπεριληφθούν στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Προσθέτει όμως, στην απάντησή του, ότι “η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη συναφθεί συμβάσεις για έργα όπως το μετρό και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και ότι θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των συγκεκριμένων έργων”.


Συνεχίζοντας ο κ. Μπαρνιέ στην απάντησή του αναφέρει ότι η Επιτροπή έστειλε μια επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση στις 25 Οκτωβρίου με την οποία την ενημερώνει ότι “θα διατηρήσει στενές επαφές με τις διαχειριστικές αρχές και ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να επιτύχουν τους στόχους που έθεσαν για την ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών”. Ωστόσο, ο Επίτροπος σημειώνει ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των έργων ανήκουν στην απόλυτη αρμοδιότητα των κρατών μελών.


Σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας καθησυχάσει για την πορεία των Ολυμπιακών Έργων, επιτιμώντας μάλιστα τη ΝΔ όταν αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αυτή τη φορά προστίθενται οι ανησυχίες και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δύο σημαντικά Ολυμπιακά έργα. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες θα κάνουν κάτι περισσότερο, από το να εκφράζουν απλώς την αισιοδοξία τους για το όλο θέμα”.


Μετάβαση στο περιεχόμενο