Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Υπαίθριο Εμπόριο

…Ακόμα μια φορά ορισμένοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή των Ελλήνων ακούνε μόνο όσους διαμαρτύρονται. Μόνο τους συνδικαλιστές που ενδεχομένως χάνουν κάποια προνόμια σε σχέση με τη διευθέτηση των θέσεων μέσα στις λαϊκές αγορές, επειδή πάμε σε ένα νέο και διαφανές πλαίσιο που σχετίζεται με τις κληρώσεις. Δεν ακούνε το στεγασμένο εμπόριο, λες και αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι Έλληνες, δεν είναι φορολογούμενοι, δεν είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να στηριχτεί. Δεν ακούνε τους καταναλωτές, οι οποίοι και αυτοί προφανώς δε δικαιούνται να μάθουν ποιος είναι ο επαγγελματίας και ποιος είναι ο παραγωγός, μέσα στη λαϊκή, για να διαλέξουν τα προϊόντα από όπου θέλουν. Και δεν ακούνε και την κοινή συνείδηση σε σχέση με τη διαφάνεια και την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει πράγματι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, σας ευχαριστώ πολιτικά για τη στάση σας, διότι διαλέγετε να κερδίσετε μια χούφτα ψήφους και μας χαρίζετε τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που είναι υπέρ της εξυγίανσης και της διαφάνειας στο θέμα των λαϊκών αγορών. Μας χαρίζετε όλους τους καταναλωτές και όλους τους εμπόρους, που ζητούν ένα καινούργιο ξεκίνημα με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα… 
Δείτε την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο, εδώ.
 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο