Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ομιλία στους πρέσβεις των χωρών – μελών της ΕΕ

KX-OMILIA

Τη δέσμευση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του προς τους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων πολιτικής που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο καθώς και τον προγραμματισμό του υπουργείου ως το τέλος Σεπτεμβρίου…

Τη δέσμευση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του προς τους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων πολιτικής που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο καθώς και τον προγραμματισμό του υπουργείου ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί περιλαμβάνονται:

-Ο ορισμός συντονιστών για την  υλοποίηση των προτεραιοτήτων, σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

-Η υπογραφή σύμβασης με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της εργαλειοθήκης για τον ανταγωνισμό.

-Η έγκριση από το ΣτΕ τριών Προεδρικών Διαταγμάτων για την αδειοδότηση τεχνικών επαγγελμάτων.

-Η αναμόρφωση της Αγορανομικής νομοθεσίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Εξάλλου ως το τέλος Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται:

-Η  προώθηση των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, με στόχο να υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας με τους παραχωρησιούχους.

-Η υποβολή των προτάσεων για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

-Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου διευκόλυνσης των εξαγωγών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

-Η διαμόρφωση του πλαισίου πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων.

-Η υποβολή προτάσεων από φορείς της αγοράς και καταναλωτικές οργανώσεις για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

-Η αποστολή των ΠΔ για την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων στο ΣτΕ.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ωστόσο, ότι η βάση για την επίτευξη των στόχων είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, αλλά και η ρευστότητα στην οικονομία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε εξάλλου για τον κίνδυνο μείωσης των Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014 – 2020) εφόσον εφαρμοστούν οι ισχύοντες κανόνες και ληφθεί ως βάση υπολογισμού το ΑΕΠ της περιόδου 2007-2009. Σημείωσε πως την ώρα που συζητούμε για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ στη χώρα μας, είναι εκτός πραγματικότητας να προχωρήσει η ΕΕ σε μείωση των κονδυλίων για την Ελλάδα. Και επεσήμανε την ανάγκη, κατά τον σχεδιασμό του επόμενου ΕΣΠΑ, να ληφθεί υπόψη η σημαντική μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο