Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής. Μεταφορών και Τουρισμού ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη απόψε ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Ο κ. Χατζηδάκης καταχειροκροτήθηκε από τα 59 μέλη της ανωτέρω Επιτροπής (η δεύτερη μεγαλύτερη επιτροπή του Ε.Κ.) και έγινε ο νεώτερος σε ηλικία ευρωβουλευτής στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εκλέγεται σε τόσο υψηλό κοινοβουλευτικό αξίωμα.


Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το ΕΛΚ θεωρεί την Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής Μεταφορών και Τουρισμό ως τη δεύτερη σημαντικότερη επιλογή από τις οκτώ (σε σύνολο 17) κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες εξέλεξε Πρόεδρο, μετά την Επιτροπή Εξωτερικών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ασφάλειας.


Αμέσως μετά την πανηγυρική εκλογή του ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής και υποσχέθηκε να τηρήσει με δικαιοσύνη τον κανονισμό και να διευθύνει με αντικειμενικότητα της συζητήσεις. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του έργου της επιτροπής και τόνισε στα μέλη ότι τους περιμένει πολλή δουλειά.


Αντιπρόεδροι της Επιτροπής εξελέγησαν ο κ. Εμμανουήλ Μαστοράκης από τη Σοσιαλιστική Ομάδα, ο κ. Ρέικ βαν Νταμ από την Ένωση για τη Δημοκρατία και τη Διαφορά και ο κ. Χέλμουτ Μαρκόφ από την Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά.


Μετάβαση στο περιεχόμενο