Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Όσα πούμε πριν από τις εκλογές αυτά θα κάνουμε και μετά τις εκλογές – συνέντευξη στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”

carousel 20Δεν αποκλείει ο Κωστής Χατζηδάκης να υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές για να περιορίσει την έκταση της ήττας, που όπως υποστηρίζει περιμένει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οποτεδήποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  με τη διπλή ιδιότητά του ως επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Συνεδρίου υπογραμμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας.

Ακόμη υποστηρίζει ότι οι συνεδριακές συζητήσεις ενδιαφέρουν τους πολίτες,  διότι όπως λέει «εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να λέμε τα πάντα και τα αντίθετά τους»  και «όσα πούμε πριν από τις εκλογές αυτά θα κάνουμε και μετά τις εκλογές».

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» 

–         Γιατί, αλήθεια, ένας συνειδητός πολίτης στην Ηγουμενίτσα ή στο Καστελόριζο να αφιερώσει έστω και ελάχιστο χρόνο για να παρακολουθήσει το Συνέδριο σας;

Διότι δεν είναι ένα συνέδριο ατελείωτων μονολόγων. Δεν είναι συνέδριο για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Δεν είναι συνέδριο με «μπράβο» και «ζήτω».

Στο συνέδριο αυτό που αφορά στο πρόγραμμά μας δεν μιλήσαμε γενικά και αφηρημένα για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, αλλά μιλήσαμε για τους ανέργους, τους  εργαζόμενους, τους νέους, αυτούς που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

Με μια σειρά από καινοτομίες…

–         Ποιες είναι οι «καινοτομίες» που λέτε;

Πρώτα απ’ όλα η επιλογή μας να προσκαλέσουμε για να μιλήσουν στο Συνέδριο αξιόλογοι συμπατριώτες μας απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα που για πρώτη φορά τοποθετούνται σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ηλεκτρικά ερωτηματολόγια, στα οποία λάβαμε παραπάνω από 100.000 απαντήσεις. Η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η  απόφασή μας να στήσουμε κάλπη στο Συνέδριο στην οποία θα απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. Αυτό γίνεται πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία  

–         Οι συζητήσεις που θα κάνετε και τα αποτελέσματα που θα εξάγετε κατά πόσο πιστεύετε ότι επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων;

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η κυβερνητική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

Επηρεάζει, λοιπόν, τη ζωή των Ελλήνων για ένα πάρα πολύ απλό λόγο: διότι όσα πούμε πριν τις εκλογές, αυτά θα κάνουμε και μετά τις εκλογές.

Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να λέμε τα πάντα και τα αντίθετά τους. 

–         Πως θα πείσετε ότι είστε όντως έτοιμοι για να αλλάξετε την Ελλάδα, όπως είναι το σύνθημά σας;

Θα πείσουμε με μια βιαστική, έστω,  ματιά στις θέσεις μας. Όποιος τις δει θα καταλάβει ότι λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα.

Όλους αυτούς τους μήνες προετοιμαζόμαστε συστηματικά διότι γνωρίζουμε ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Ελλάδα δεν θα έχουν ατελείωτες ευκαιρίες.

–         Τι απαντάτε σε εκείνους που -κακεντρεχώς ή όχι- ρωτούν τι διαφορετικό μπορεί να κάνετε όταν δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια αφότου αφήσατε τις υπουργικές καρέκλες;

Πρώτον, ότι όλοι μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις με τον Ιανουάριο του 2015 και να αποφασίσουν αν η Ελλάδα στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν πήγε μπρος ή πίσω. Η σύγκριση νομίζω είναι καταλυτική.

Δεύτερον, ότι εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων. Και ταυτόχρονα υιοθετούμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Πάνω απ’  όλα αυτά που πέτυχαν στην Κύπρο. Αν πέτυχαν στην Κύπρο γιατί δεν μπορούν να πετύχουν και στην Ελλάδα;

–         Υποσχεθήκατε ότι θα έχετε έτοιμα νομοσχέδια προεκλογικά. Πότε θα το κάνετε;

Εδώ και μήνες έχουμε ξεκινήσει να τα προετοιμάζουμε. Μετά το συνέδριο θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην προετοιμασία των νομοσχεδίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται ως μάνατζερ. Όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

–         Το χρονοδιάγραμμά σας συνδέεται με την εκτίμηση που κάνετε για τον εκλογικό ορίζοντα;

Οι εξελίξεις μπορεί να είναι γρήγορες γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από τώρα. 

–         Βλέπετε δηλαδή σύντομα εκλογές;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.  Όμως η πραγματικότητα τους εκδικείται κάθε μέρα.

Δεν αποκλείω καθόλου ο κ. Τσίπρας με στόχο να μειώσει την έκταση της ήττας του να προκηρύξει εκλογές μετά τη λήξη του σημερινού μνημονίου, ισχυριζόμενος ότι δήθεν απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα μνημόνια.

Θα έχει ξεχάσει, βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια: ότι ήδη έχει υπογράψει το 4ο μνημόνιο!

–         Στο κυβερνητικό αφήγημα για «καθαρή έξοδο», εσείς τί αντιπαραβάλετε;

Αντιπαραβάλουμε την πραγματικότητα. Την περικοπή ενός επιπλέον μισθού από τους μισθωτούς μέσω της μείωσης του αφορολόγητου. Την περικοπή ακόμα μιας σύνταξης από τους συνταξιούχους που ψηφίστηκε στο ίδιο πακέτο. Την παρουσία του υπερταμείου για 99 χρόνια και του SSM στις τράπεζες για 35 χρόνια με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με τους πολιτικούς να κοροϊδεύουν τους πολίτες και ταυτοχρόνως να παριστάνουν τους προοδευτικούς.

Η Ελλάδα χρειάζεται ειλικρίνεια και δουλειά!

–         Ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής, που κατά τη γνώμη σας θα κριθεί η επόμενη αναμέτρηση;

Στο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Στον ρεαλισμό και στην αξιοπιστία των προτάσεων του κάθε κόμματος.

Ο λαϊκισμός, τα μεγάλα λόγια και οι μαγικές συνταγές είναι πλέον σε αποδρομή. Αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό που προσέφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

–         Ορισμένοι, πάντως, επιμένουν ότι η απήχησή σας στην κοινωνία έχει «πιάσει ταβάνι» και στην κυβέρνηση τρέφουν ελπίδες για επικείμενη δημοσκοπική ανατροπή. Εσείς τι κάνετε για να διατηρήσετε το «κεφάλι» που έχετε πάρει;    

Η Νέα Δημοκρατία θα διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά της. Με τον θετικό προγραμματικό της λόγο.  Με τις ρεαλιστικές προτάσεις της. Με την αξιοπιστία της. Με την μετριοπάθειά της.

Ο κ. Τσίπρας αυτούς τους μήνες επιχείρησε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση η οποία είχε πενιχρά αποτελέσματα. Οι αυξομειώσεις των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους και οι ΑΝΕΛ είναι ανύπαρκτοί.

Βεβαίως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Μετάβαση στο περιεχόμενο