Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρέμβαση της Κομισιόν για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την έναρξη και ομαλή λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων αποκάλυψε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα μεταφορών κ. Λογιόλα Ντε Παλάθιο σε απάντηση της σε προφορική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρου της Επιτροπής Μεταφορών του Ε.Κ. κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Συγκεκριμένα η κ. Ντε Παλάθιο σημείωσε ότι “πρόσφατα η Επιτροπή ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για την σημασία που προσδίδει στην εξασφάλιση της ομαλής πρόσβασης στο αεροδρόμιο των Σπάτων και ιδιαίτερα στην εγγύηση της ασφάλειας των πτήσεων σε κάθε περίπτωση και υπό όλες τις συνθήκες”.
Επίσης, η αρμοδία επίτροπος υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2000 “η Κομισιόν αποφάσισε να δεχθεί να αναλάβει να υπάρξει ρύθμιση σχετικά με την κάλυψη των εξόδων για την μεταφορά ορισμένων υπηρεσιών της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα Σπάτα”.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: “Οι προειδοποιήσεις που έχουν ακουστεί από πολλές πλευρές έρχονται τώρα και από την Κομισιόν. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή με διπλωματική γλώσσα εκφράζει την ανησυχία της για την ομαλή πρόσβαση στα Σπάτα και φυσικά για την ασφάλεια των πτήσεων. Έχει δε καταστήσει τις αρμόδιες αρχές υπεύθυνες. Απομένει να δούμε εάν η Ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της.”


Μετάβαση στο περιεχόμενο