Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρέμβαση της Κομισιόν ζητά ο Κ. Χατζηδάκης για τη μαύρη λίστα “εχθρών της πατρίδας” από Τουρκική οργάνωση.

Να ασκηθεί πίεση στις Τουρκικές αρχές, έτσι ώστε να αντιδράσουν αποτελεσματικά απέναντι στη δραστηριότητα της εξτρεμιστικής οργάνωσης “Σύνδεσμος Εθνικής Απελευθέρωσης”, ζητά από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου σε σχέση με την εξτρεμιστική οργάνωση με το όνομα “Σύνδεσμος Εθνικής Απελευθέρωσης” και επικεφαλής τον εν αποστρατεία Συνταγματάρχη Φικρί Καραντάγ, η οποία έχει μεταξύ των στόχων της τις εθνικές εκκαθαρίσεις με χρήση ένοπλης βίας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εθνικιστική οργάνωση, όπως διακηρύσσει η ίδια, έχει καταρτίσει κατάλογο με 13.500 “προδότες”, που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, “επιβουλεύονται την πατρίδα” και “θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους”.


Σημειωτέον ότι ο “Σύνδεσμος” έχει και στο παρελθόν προβεί σε προκλητικές εκδηλώσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει απολογηθεί για τη δράση του ενώπιον των Τουρκικών αρχών. Τα γεγονότα αυτά έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, που ήταν στο στόχαστρο υπερεθνικιστών για τη μαχητική του στάση υπέρ των ατομικών ελευθεριών και εύλογα προκαλούν ανησυχία για έξαρση των εθνικισμών στη γείτονα.


Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σχετικά: “Εκδημοκρατισμός δε
γίνεται με λόγια. Η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας και ανοχής απέναντι στα ακραία στοιχεία. Στην παρούσα συγκυρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση,
ώστε η Τουρκία να απαλλαγεί από τα βαρίδια που την κρατούν στο παρελθόν. Αυτό επιβάλλει η ίδια η ευρωπαϊκή δημοκρατική παράδοση.”


Μετάβαση στο περιεχόμενο