Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Οδηγού Κοινοτικών Προγραμμάτων του Κ.Χατζηδάκη

Πλήρη Οδηγό του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και άλλων κοινοτικών προγραμμάτων παρουσίασε σήμερα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μετά την παρουσίαση του Οδηγού διεξήχθη συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, στην οποία έλαβαν μέρος η κα Ντόρα Μπακογιάννη, υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, βουλευτής της ΠΑΣΟΚ, με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Γιάννη Λοβέρδο.


Ο εν λόγω Οδηγός, ηλεκτρονικής μορφής, περιέχεται σε ψηφιακό δίσκο (CD-ROM) και παρέχει στους χρήστες πληροφορίες για το Γ΄ ΚΠΣ και άλλων κοινοτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ευρύ φάσμα ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων. Ειδικότερα, στο δίσκο παρουσιάζονται τα 24 Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ (11 Τομεακά και 13 Περιφερειακά), 4 Κοινοτικές Πρωτοβουλίες και περί τα 80 συμληρωματικά κοινοτικά προγράμματα με απ’ευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Για την εκπόνηση αυτού του Οδηγού 1,800 σελίδων χρειάστηκε εντατική δουλειά διάρκειας ενός περίπου έτους, με την επιδίωξη:
• να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν συνολικά οι σημαντικότερες πηγές χρηματοδότησης για τα προσεχή χρόνια
• να παρέχεται πληροφόρηση σε βάθος, έως και τα ίδια τα έντυπα αιτήσεων για χρηματοδότηση


Σημειώνεται ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα περιεχόμενα του δίσκου κατόπιν σύνδεσης με την ιστοσελίδα του κ. Κωστή Χατζηδάκη www.khatzidakis.gr, ώστε να είναι πάντα ενημερωμένοι για τις νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες (π.χ. προκηρύξεις διαγωνισμών ή νέα κοινοτικά προγράμματα).


Σχολιάζοντας την υπηρεσία που προσφέρει ο ηλεκτρονικός Οδηγός Κοινοτικών Προγραμμάτων, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τις αρμόδιες ελληνικές και κοινοτικές αρχές στην πληροφορόρηση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα κοινοτικά ταμεία. Απλούστατα, επιδιώξαμε να διαθέσουμε στους Έλληνες πολίτες άλλο ένα εργαλείο, φιλικό προς τον χρήστη, για τις διαδικασίες διεκδίκησης των πόρων, προκειμένου να αποφύγουν των «ωκεανό» των σχετικών πληροφοριών. Θα μπορούσαμε να συντάξουμε ένα βιβλίο που όμως σύντομα θα απαξιωνόταν και γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε την ηλεκτρονική μορφή του Οδηγού, ο οποίος συνεχώς θα ενημερώνεται και θα είναι στη διάθεση των χρηστών για πολύ καιρό, χάρη στις νέες τεχνολογίες».


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.Δ.Σιούφας, και οι Βουλευτές Π.Αυγερινός, Γ.Βουλγαράκης, Γ.Γαρουφαλιάς, Θ.Δαβάκης, Ν.Κακλαμάνης, Θ.Κατσιγιάννης, Μ.Κόλλια – Τσαρουχά, Γ.Λαμπρόπουλος, Ν.Λέγκας, Θ.Λεονταρίδης, Ζ.Μακρή, Π.Μαντούβαλος, Μ.Μπακόπουλος, Θ.Μπούρας, Ν.Νικολόπουλος, Γ.Παπαθανασίου, Θ.Σκρέκας, Ε.Στυλιανίδης, Σ.Ταλιαδούρος, Δ.Τζαμτζής, Α.Τσιπλάκος, Η.Φωτιάδης. Παρευρέθησαν, επίσης, η Νομάρχης Πειραιά Μ.Τσανάκη, ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γ.Καραμπατζός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δ.Φουντουκάκος, Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι Φορέων και Οργανώσεων.
Μετάβαση στο περιεχόμενο