Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πίσω δεν γυρίζουμε-άρθρο στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που συναντώ αυτές τις μέρες, μου λένε ότι βλέπουν την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα από το 2019 μέχρι σήμερα. Μου το λένε ακόμη και πολίτες οι οποίοι δεν στήριζαν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι μία πραγματικότητα που αντανακλάται και στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά μπροστά. Αυτό συμβαίνει διότι, παρά τα όποια λάθη έγιναν, η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλιά πιο ψηλά σε πολλούς τομείς: στην οικονομική ανάπτυξη,  στην εξωτερική πολιτική, στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στην ψηφιακή επανάσταση στο κράτος!

Αρκετά σκαλιά πιο ψηλά έχει ανέβει η χώρα και στους τομείς που διαχειριστήκαμε και εμείς στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώσαμε την ανεργία από το 17,5% στο 11,4%, αυξήσαμε το κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ, υιοθετήσαμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων όπως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια τις συντάξεις κατά 7,75%!

Στις εθνικές εκλογές σε μόλις τρεις εβδομάδες οι πολίτες θα επιλέξουν αν η πρόοδος αυτή θα πάει χαμένη -πολύ περισσότερο όταν από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση- ή αν θα συνεχιστεί. Αν θα προχωρήσουμε: Με την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλη την αγορά εργασίας (και στο Δημόσιο). Με το διπλασιασμό των κονδυλίων για την Στεγαστική πολιτική «Σπίτι Μου». Με την επέκταση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα. Με νέες αυξήσεις στις συντάξεις ύψους 3%-4% το 2024. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ στην τετραετία!

Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν το πισωγύρισμα. Αλλά ότι θα συστρατευθούν στη μάχη η Ελλάδα να πάει ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο μακριά! Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω!

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο