Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Πιστέψτε τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά που λέει τα εννοεί και είναι άκρως επικίνδυνα” – Άρθρο του Κωστή Χατζηδάκη στο capital.gr

kx_video_psifiste_ton_syrizaΑκόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα, δεν θα καταφέρει να το εφαρμόσει κι έτσι θα προκληθεί ένα απίστευτο χάος καθώς αυτοί που θα κυβερνούν, θα κληθούν να εφαρμόσουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πιστεύουν! Εδώ,  η ΔΗΜΑΡ δεν άντεξε και αποχώρησε από την κυβέρνηση σε έναν χρόνο. Η ΔΗΜΑΡ που ήταν η ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια τον θεωρούσε, ως ένα σχεδόν αντευρωπαϊκό και ακραίο κόμμα. Θα αντέξει, λοιπόν, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ; Αστεία πράγματα.

Σας το λέω με ειλικρινή αγωνία: Πιστέψτε τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά που λέει τα εννοεί! Και είναι επικίνδυνα.

Σήμερα που είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση δεν πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα.

Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος για κάθε πολίτη που θέλει την Ελλάδα όρθια και δυνατή μέσα στην Ευρώπη.

Δείτε βίντεο με το μήνυμα του Κωστή Χατζηδάκη. 

kx_video_psifiste_ton_syriza Ακούγεται παράξενο, αλλά ο μεγαλύτερος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που δεν τον πιστεύουν. 

Την ώρα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις επίσημες θέσεις του και με αποφάσεις του συνεδρίου του, μιλάει για μονομερείς ενέργειες και διάφορα άλλα γραφικά πράγματα -όπως το ότι θα αλλάξουν όλη την Ευρώπη και θα βάλουν τις αγορές να χορεύουν με νταούλια-  κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι δεν τα εννοεί και ότι θα ακολουθήσει και αυτός μια πολιτική συνεννόησης με τους εταίρους μας. 

Η αντίληψη αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και εξηγώ γιατί:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ, που έλεγε πέντε και εννοούσε δύο. Προς τιμήν τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εννοούν όσα που λένε. Τους γνωρίζω από παλιά και ξέρω ότι έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη. Δεν είναι μόνον η Αριστερή Πλατφόρμα, που έχει πάνω από το 1/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Όλοι τους πιστεύουν ειλικρινά ότι με την εκλογή τους, θα αλλάξουν την Ευρώπη και την Υφήλιο. Και γι’ αυτό τρομάζω. Mε ενδεχόμενη εκλογή τους η χώρα μας θα πέσει στα βράχια και μάλιστα μέσα στους δύο πρώτους μήνες! 

Ακόμα όμως και αν δεχτούμε – ως υπόθεση εργασίας – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να κάνει αυτή τη στροφή και τελικά καταλήγει σε μια συμφωνία με τους εταίρους μας, τι φαντάζεται κανείς; Ότι  αυτή η συμφωνία θα περιλαμβάνει αυξήσεις και επιδόματα; Ασφαλώς όχι! Θα έχει μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα έχει μεταρρυθμίσεις, θα έχει αποκρατικοποιήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί όλη η Ευρώπη και αυτό θα ζητηθεί και από την Ελλάδα. Νομίζω πως δεν φαντάζεται κανείς ότι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος θα προχωρούν σε απελευθερώσεις αγορών και αποκρατικοποιήσεις, ενώ στην Ελλάδα θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει το ακριβώς αντίθετο! 

Πώς θα τα εφαρμόσει αυτά, λοιπόν,  ο ΣΥΡΙΖΑ; Με ποια στελέχη; Τις μαοϊκές συνιστώσες του ή τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής;

Αυτοί θα κάνουν αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές;

Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα, δεν θα καταφέρει να το εφαρμόσει κι έτσι θα προκληθεί ένα απίστευτο χάος καθώς αυτοί που θα κυβερνούν, θα κληθούν να εφαρμόσουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πιστεύουν! Εδώ,  η ΔΗΜΑΡ δεν άντεξε και αποχώρησε από την κυβέρνηση σε έναν χρόνο. Η ΔΗΜΑΡ που ήταν η ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια τον θεωρούσε, ως ένα σχεδόν αντευρωπαϊκό και ακραίο κόμμα. Θα αντέξει, λοιπόν, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ; Αστεία πράγματα. 

Σας το λέω με ειλικρινή αγωνία: Πιστέψτε τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά που λέει τα εννοεί! Και είναι επικίνδυνα.

Σήμερα που είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση δεν πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα.

Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος για κάθε πολίτη που θέλει την Ελλάδα όρθια και δυνατή μέσα στην Ευρώπη.

– Δείτε βίντεο με το μήνυμα του Κωστή Χατζηδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο