Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πληρώσαμε ακριβά το κόστος του λαϊκισμού – συνέντευξη στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής”

«Η σταθερότητα στη χώρα είναι η βασική προϋπόθεση για να πάρει μπροστά η Οικονομία και να δημιουργηθεί νέα προοπτική στον τόπο μας», αναφέρει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών απορρίπτει την προοπτική μιας κυβέρνησης μειοψηφίας γιατί όπως εξηγεί το μόνο που εξασφαλίζει είναι η παράλυση της χώρας». Και αυτό «γιατί θα βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο χείλος του γκρεμού καθώς δεν θα ξέρει αν αύριο το πρωί τα Όργανα του ΚΙΝ.ΑΛ αποφασίσουν να τη ρίξουν».

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα «Βραδυνή»

Η Ν.Δ. ζητά καθαρή εντολή για ισχυρή κυβέρνηση αλλιώς προβλέπει νέες εκλογές τον Αύγουστο. Πολλοί σας κατηγορούν ότι αυτό είναι ένα εκβιαστικό δίλλημα και κινδυνολογία. Τι απαντάτε;

Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία για μια τετραετία προόδου. Ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά και να γυρίσουμε οριστικά σελίδα. Αυτή την ευκαιρία θα την αφήσουμε να πάει χαμένη αν επιλέξουμε την αστάθεια. Μετά από μια δεκαετία περιδίνησης, είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε για να μπει η πατρίδα μας σε μια νέα εποχή.

Το ΚΙΝΑΛ λέει ότι θα σας δώσει ψήφο ανοχής αν δεν έχετε αυτοδυναμία. Πιστεύετε ότι μπορεί να σταθεί κυβέρνηση μειοψηφίας;

Μια κυβέρνηση μειοψηφίας το μόνο που εξασφαλίζει είναι η παράλυση της χώρας. Διότι θα βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο χείλος του γκρεμού, καθώς δεν θα ξέρει αν αύριο το πρωί τα όργανα του ΚΙΝΑΛ αποφασίσουν να την ρίξουν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αξίζουν μετά από τόσα χρόνια να δουν σταθερότητα στη χώρα. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να πάρει μπροστά η οικονομία και να δημιουργηθεί νέα προοπτική στον τόπο μας.

Έχετε διατελέσει υπουργός σε προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Αν γίνει κυβέρνηση της ΝΔ και είστε ξανά υπουργός, τι θα κάνετε διαφορετικά;

Κανείς δεν είναι αλάθητος, ούτε φυσικά και εγώ. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της πορείας μου έχω προσπαθήσει να υπερασπιστώ ορισμένες αξίες: Την ελευθερία, την αξιοκρατία, την Ευρώπη, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια. Με βάση αυτές τις αξίες έκανα και τις συγκρούσεις που έκανα ως υπουργός: Για την Ολυμπιακή, για τον ΟΣΕ, για την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Και είμαι βέβαιος ότι δίπλα σε έναν μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό που θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορέσω να παλέψω ακόμη περισσότερο για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν καλύτερες τις ζωές των Ελλήνων. Για αυτό ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Δεσμεύεστε ότι τα τελευταία προεκλογικά επιδόματα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας θα τα κρατήσετε; Θα έχετε το δημοσιονομικό χώρο να εφαρμόσετε και το δικό σας πρόγραμμα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν κόβεται κανένα επίδομα. Τα περί του αντιθέτου είναι fake news που στόχο έχουν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους. Όσο για το πρόγραμμά μας, είναι εξαρχής κοστολογημένο, και οι 11 κατηγορίες δαπανών από τις οποίες θα εξασφαλίσουμε πόρους για τις μειώσεις φόρων βρίσκονται αναρτημένες εδώ και καιρό στην ιστοσελίδα του κόμματός μας. Από κει και πέρα, κρίνοντας από την αντίδραση του χρηματιστηρίου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είναι σαφές πως οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την προοπτική να δημιουργήσει τη θετική έκρηξη που έχει ανάγκη η οικονομία μας.

Γιατί η ΝΔ εστιάζει στο να μη δοθεί ψήφος στην Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή;

Η ζωή μας δεν είναι πλάκα, ούτε πρόβα. Είδαμε από πρώτο χέρι το μεγάλο κόστος του λαϊκισμού και των άκρων. Το πληρώσαμε όλοι. Η πραγματικά πατριωτική στάση σήμερα είναι η στροφή στη σοβαρότητα και στην αξιοπιστία. Για αυτό και θεωρώ ότι οι Έλληνες θα γυρίσουν την πλάτη τους στη δημαγωγία και θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία. Ώστε να κάνουμε την επανάσταση της κοινής λογικής που τόσο χρειαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο, και να χτίσουμε το μέλλον που αξίζει η πατρίδα μας.

Ποιο είναι το νομοσχέδιο που θα προτάξετε;

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο νομοσχέδιο για τη μείωση της φορολογίας. Για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις -ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες- και να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές δουλειές για όλους. Πέρα από το φορολογικό, όμως, είναι έτοιμα και τα νομοσχέδια για την οργάνωση της κυβέρνησης, τη δημόσια διοίκηση, την ανάπτυξη, την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, αλλά και για τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, ώστε να βάλουμε τέλος στην ακυβερνησία. Όλα αυτά θα έχουν ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο, για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν άλλαξε απλά κυβέρνηση, αλλά άλλαξε κατεύθυνση.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες για ανάπτυξη 4% που θέλετε;

Η οικονομία μας σήμερα έχει ανάγκη από μια αλλαγή παραδείγματος. Χρειαζόμαστε να περάσουμε από το μοντέλο της διανομής φτώχιας στο μοντέλο της παραγωγής εισοδήματος. Στη Νέα Δημοκρατία λέμε ότι ο τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι ο τρόπος που πέτυχε στις πιο επιτυχημένες οικονομίες του κόσμου. Δηλαδή χαμηλότεροι φόροι, προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το κλειδί για να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές δουλειές και ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτό είναι το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν αποφασίζουμε για τα σπίτια μας, για τις οικογένειες μας, για το μέλλον μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο