Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πληθαίνουν τα σκάνδαλα επί ΣΥΡΙΖΑ – συνέντευξη στην εφημερίδα “‘Εθνος της Κυριοακής”

Kυνική και ξεδιάντροπη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία εμπαίζει την κοινή γνώμη σχετικά με τη δήθεν απομάκρυνση των κληρικών από τον δημόσιο τομέα και την ταυτόχρονη πρόθεση πρόσληψης 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εντάσσει πλήρως τη σκανδαλολογία στην προεκλογική του ατζέντα και επιμένει πως η ΝΔ θα διερευνήσει υποθέσεις όπως η κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στο Προσφυγικό και η ΔΕΠΑ, κατόπιν καταγγελιών που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα

«Έθνος της Κυριακής»

 

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει προεκλογικό τερτίπι τις εξαγγελόμενες από την κυβέρνηση προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα, την ώρα, που αναγνωρίζει ότι υπάρχει σχετική ανάγκη σε τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Θα αναγνωρίσετε τις συγκεκριμένες προσλήψεις ή θα τις ακυρώσετε;

Η κυβέρνηση έχει μπει στη λογική του «Τσίπρα δώστα όλα». Υπόσχεται στους πάντες τα πάντα μήπως περιορίσει την επερχόμενη ήττας της.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως πραγματικά το τερμάτισαν: εργαλειοποίησαν το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας για να υποσχεθούν 10.000 προσλήψεις στην εκλογική τους πελατεία. Πρόκειται για κυνική και ξεδιάντροπη συμπεριφορά που προοιωνίζει ότι μέχρι τις εκλογές έχουμε να δούμε πάρα πολλά!

Ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει τα προβλήματα της οικονομίας και τις δεσμεύσεις της χώρας από το 3ο και 4ο μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, αλλά είναι προφανές ότι βάζει το προσωπικό και κομματικό συμφέρον του πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εν πάση περιπτώσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αυξήσει το δημόσιο τομέα. Εμείς θα κρατήσουμε χαμηλή την αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις στο δημόσιο, δηλαδή στο 1 προς 5 και θα καλύψουμε τα κενά που πράγματι υπάρχουν  σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία με στοχευμένες προσλήψεις σε ειδικότητες που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένοι θα γίνουμε σύντομα όταν θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για τη δημόσια διοίκηση.

Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι κατ’ ουσίαν επιθυμείτε την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Ποια είναι η θέση του κόμματος σας σχετικά με την απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους;

 Η κυβέρνηση Τσίπρα από το ’15 και μετά έχει κάνει 21 αρνητικές παρεμβάσεις στις συντάξεις (ΕΚΑΣ, επικουρικές, νόμος Κατρούγκαλου κα). Τώρα παίρνει πίσω την 21η παρέμβαση της και πανηγυρίζει. Αλλά οι συνταξιούχοι ξέρουν τι γίνεται στην τσέπη τους!

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τη μείωση τον συντάξεων όταν τη νομοθέτησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατέθεσε τροπολογία για την κατάργησή της και σε όλες τις τοποθετήσεις της ήταν σαφέστατη υπέρ της κατάργησης του μέτρου. Τελεία!

Όσον αφορά τα αναδρομικά επίσης οι θέση μας είναι σαφής: οι τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να εφαρμόζονται. Ωστόσο το δημοσιονομικό κόστος είναι τεράστιο και δεν υπάρχει κανένα λεφτόδεντρο για να βρούμε τα χρήματα.

Επομένως θα πρέπει όλοι να σκεφθούν ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό το βάρος. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που η οικονομία σέρνεται ή με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές;

Που επικεντρώνετε την διαφωνία σας σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας;

 Μα που τον είδατε το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους; Επειδή οι κληρικοί θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών; Δεν είναι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης!

Και επειδή υποτίθεται δημιουργείται στη φαντασία τους ένα κενό δημοσίων υπαλλήλων θα προσλάβουν ισάριθμους νέους υπαλλήλους. Στα όρια της πολιτικής γελοιότητας!

Ας σοβαρευτεί επιτέλους η κυβέρνηση. Παντού τρικ, κόλπα και πολιτικές ακροβασίες. Μειώνει τον εαυτό της μειώνει και την Εκκλησία. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι σοβαρό, ας μην κάνουν απολύτως τίποτα. Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους είναι διαχρονικά και παντού εξαιρετικά ευαίσθητες και απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι λέξεις  αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει πως θα αποσύρει το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό εφ όσον έλθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, πάντως, επιμένει πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Τι σκέφτεται να πράξει η Νέα Δημοκρατία;

 Ο κ. Καμμένος είναι βαρύτατα εκτεθειμένος με το Σκοπιανό και θα τιμωρηθεί γι’ αυτό από τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές.  Αρθρώνει έναν ακραίο εθνικιστικό λόγο και δήθεν εναντιώνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που ψηφίζει αυτή τη συμφωνία. Τέτοια κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου!

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει και μέσα στη Βουλή την μάχη για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Για τις υπόλοιπες κινήσεις που πιθανόν θα χρειαστεί να κάνουμε, υπομονή.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει για την διαλεύκανση όλων των…ύποπτων υποθέσεων, την ώρα, που κατηγορεί την κυβέρνηση για εφαρμογή του δόγματος Πολάκη. Πως συμβαδίζουν αυτά τα δύο;

 Η κυβέρνηση σκανδαλολογεί και προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της. Δεν την ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια, ούτε η διαλεύκανση των υποθέσεων που ερευνά η δικαιοσύνη, αλλά η εξυπηρέτηση του προεκλογικού σχεδιασμού της. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι κάποιες υποθέσεις που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη αποτελούν βασικό τμήμα του πολιτικού σχεδιασμού της. Το είπε ο κ.Πολάκης, αλλά το είπε έμμεσα  και ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα εγείρει θέματα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αναδειχθεί από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελίες για τη διαχείριση των χρημάτων για τους πρόσφυγες, η αδιαφάνεια στην ΕΡΤ, οι δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κιτσάκου ότι για τις ενέργειες, που διώκεται ο ίδιος από τη δικαιοσύνη, είχε λάβει εντολές από 6 υπουργούς.

Όλα τα σκάνδαλα αυτά τα εγείρουν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς να σιωπούμε;

 Τελικώς, το κόμμα σας κινείται ιδεολογικοπολιτικά στο Κέντρο ή…κλίνει προς την ακροδεξιά, όπως επαναλαμβάνουν εδώ και καιρό τα κυβερνητικά στελέχη;    

 Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζουν ακροδεξιό ότι δεν συμφωνεί μαζί τους. Μόνο ο κ. Καμμένος δεν τους ενοχλεί! Είναι μάλλον θέμα αισθητικής!

Εν πάση περιπτώσει, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας κεντρώος πολιτικός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο